Quantcast

Russia Today spustila španělskou verzi Rusia Hoy

| redakce | tisk

Provozovatel televize RT (Russia Today) spustil na konci prosince 2009 ostrý provoz španělské verze Russia Today pod názvem Rusia Hoy. Program vysílá 24 hodiny denně a španělská mutace doplňuje stávající feedy v anglickém a arabském jazyce.

Program Rusia Hoy je šířen (zatím) jen prostřednictvím dvou satelitů - Intelsat 9 a Hispasat 1D (30°W), kde ji mohou přijímat i diváci pay-tv platformy Digital+. Program je od počátku dostupný pro miliony domácností v Evropě, Severní a Jižní Americe. Signál Rusia Hoy není kódován.

Španělská verze RT bere v úvahu časové rozdíly v různých časových pásmech a přináší zpravodajství po celý den, což uvítají diváci jak v Madridu, Mexiku, Buenos Aires, Miami, Los Angeles a New Yorku. Španělská verze přináší zpravodajství z politiky, obchodu a sportu, reportáže z důležitých globálních a ruských událostí a také příspěvky, které nejsou obsaženy v jiných celosvětových médiích.

V současnosti se o provoz stanice stará 200 lidí, včetně 35 žurnalistů ze Španělska, Argentiny, Chile, Ekvádoru, Mexika, Bolivie a USA. Televize využívá korespondenty z evropských a latinskoamerických kanálů jako např. TVE (Španělsko), TVN a Canal 13 (Chile), TV Azteka (Mexiko), CNN Espanol a Telemundo.

technické parametry příjmu:

• Hispasat 1D (30°W), freq. 11,484 GHz, pol. H, SR 4000, FEC 2/3, DVB-S/MPEG-2, FTA
• Hispasat 1D (30°W), freq. 12,591 GHz, pol. V, SR 30000, FEC 7/8, DVB-S/MPEG-2, FTA





Reklama




Vybrané články