Quantcast

Telenor prodal většinu kapacity pro přenosy z LOH

| redakce | tisk

Skandinávský satelitní operátor Telenor Satellite Broadcasting (TSBc) předběžně prodal většinu kapacity, kterou má vyhrazenou pro příležitostné přenosy, pro speciální vysílací služby během nadcházejících letních olympijských her z Londýna 2012.

Podobně jako s BBC (British Broadcasting Corporation) v roce 2011 pro kapacitu TSBc na družici Intelsat 10-02 (1°W), TSBc podepsala kontrakt s dalšími významnými broadcastery, včetně TV2 Denmark a Danmarks Radio k zajištění kapacity z olympiády, která startuje již 27. července 2012.

TSBc bude poskytovat zpravodajské a sportovní divizi BBC satelitní šířku pásma 54 MHz. BBC Sports si zabukovala 27 MHz během olympiády (s dodatečnou garantovanou kapacitou 9 MHz pro pokrytí událostí některých dnů), která bude využita kromě vlastní optické distribuce s cílem zajistit kontinuitu pokrytí a vyhnout se riziku technických problémů. Zpravodajský kanál bude využívat přidělenou kapacitu 18 MHz pro přímé zpravodajské vstupy z města a okolí Londýna.

Dánský národní vysílatel Danmarks Radio (DR) má rezervovanou 18 MHz šířku pásma, kterou bude využívat pro zpravodajské reportáže a události z různých olympijských míst.





Reklama




Vybrané články