Quantcast

Šlágr TV partnerem světové benefiční gala Jose Carrerase

| redakce | tiskobrázek k článku: Šlágr TV partnerem světové benefiční gala Jose Carrerase

ČESKO-SLOVENSKÁ televize Šlágr TV uzavřela s Mainstream Media AG, která mimo jiné provozuje televizní stanice GoldStar TV, Heimatkanal a Romance TV, první dohodu o partnerství pro český a slovenský trh.

Německa televize Goldstar byla pro nás po dlouhou dobu vzorem. Spolupráce s tímto významným televizním kanálem v oblasti lidové hudby nás posouvá o další krok kupředu. Český a slovenský divák se bude brzy moci těšit na kvalitní evropskou lidovou muziku včetně společných pořadů vyráběných s naším partnerem,“ vysvětluje majitel České muziky a Šlágr TV, Karel Peterka.

První společný projekt na české a slovenské obrazovky zavítá již 19. prosince přímým přenosem „Jose Carreras Gala 2013“.

Neodmítnutelná nabídka od Mainstream Media AG a GoldStar TV, aby se Šlágr TV podílel na této benefiční show pana Carrerase, byla pro nás velkým a milým překvapením. Jsme připraveni se do tak významného projektu pustit. Je to zároveň naše první vysílání v přímém přenosu“, upřesnil Karel Peterka.

„Jose Carreras Gala“, která se pořádá od roku 1995, je každoroční benefiční koncert, který vzniknul poté, co světoznámý umělěc léta sám bojoval se zakeřnou nemoci leukemii.

Během své existence nadace „Jose Carreras Leukaemie Stiftung e.V.“ vybrala přes dárce jíž přes 100 mil. Euro (2,5 mld. korun). Z těchto prostředku Carreras realizoval a podporoval přes 1.000 projektu v oblastí výzkumu a podporu nemocných, především dětí. Část prostředku slouží i k vybudování vlastních terapeutických center v různých zemích.

Jeho aktivity podporuje nekonečná řada slavných umělců z celého světa i osobnosti veřejného života. Mezi učinkujicími „Jose Carreras Gala“ byly v předcohzích letech například:

Placido Domingo, Luciano Pavarotti, Chris de Burgh, David Garrett, Milva, Andrea Boccelli, Lionel Ritchie, Scorpions, Udo Jürgens, Elton John, Cliff Richard, Sting, Karel Gott, Robin Gibb, Anastacia, Paul Potts, André Rieu, Sarah Brightman, Zucchero, Nena, Michael Bolton, Chris Rea, Harry Belafonte, Sarah Connor, Al Martino.

Kromě těchto světových velikánu však v „Jose Carreras Gala“ každoročně vystupují jako pevná součást programu i populární umělci a hvězdy šlágru, a to například v minulých letech:

Andrea Berg, Helene Fischer, Michael Holm, Kristina Bach, Patrick Lindner a další.

„Jose Carreras Gala“ se koná 19.prosince 2013 ve 20.15h v Europa-Park Rust. Celá galashow je televizi Šlágr TV simultánně překládana do čestiny. Finančně lze podpořit „Jose Carreras Gala“ přes speciálně zřízenou „dárcovskou linku“ pro české a slovenské diváky.

Mezi letošní účinkující hvězdy patříí např. Howard Carpendale, The Italian Tenors, Linda Hesse, Yvonne Catterfeld, voXXclub a samozřejmě Jose Carreras.

Šlágr TV jíž během přípravy spustí speciální televizní relaci s upoutávkami na obrazovce, kde divácí mohou vyhrát 3 x 2 vstupenky na tuto hudební událost a osobně se tak zúčastnít přímého přenosu v Europa Parku.

zdroj: Šlágr





Reklama




Vybrané články