Quantcast

Velká lednová premiéra na FilmBox Premium - thriller Všemocný

| redakce | tisk

Newyorský spisovatel Eddie Mora se nachází v tvůrčí krizi, dostává se mu však pomoci od dávného známého v podobě zázračné pilulky. Díky léku je Eddie najednou schopný využívat 100% svého mozku na rozdíl od dosavadních 20 jako ostatní lidé. Knihu dokončí za čtyři dny, jak dál využije svůj potenciál sledujte v lednové premiéře snímku na FilmBox Premium v neděli 11. ledna ve 21.00.

Drogou zbystřené smysly spisovateli dávají ohromné sebevědomí a on se rozhodne využít nové mozkové kapacity ve svůj prospěch. Nabité schopnosti mu umožňují používat veškeré informace s nesmírnou efektivitou. Eddie droze propadne a stává se z něj finanční génius, jehož nadlidské výkony upoutají pozornost finančního magnáta Carla Van Loona, který se na něm snaží vydělat další miliardy. Eddieho však začínají pronásledovat nejen nájemní vrazi, ale také smrtící vedlejší účinky zázračné drogy. Uteče svým pronásledovatelům, nebo zaplatí za výjimečnost, kterou díky pilulce získal?

Velká lednová premiéra na FilmBox Premium - thriller Všemocný
▲ Velká lednová premiéra na FilmBox Premium - thriller Všemocný

Thriller Všemocný (2011) natočený podle sci-fi románu Alana Glynna Temná pole (2011) zrežíroval Neil Burger, autor snímku Iluzionista (2010), který jste na Filmboxu už měli možnost vidět. Hlavního hrdinu Eddieho ztvárnil Bradley Cooper, známý především z Pařeb ve Vegas a Bangkoku. Finančního magnáta Carla Van Loona si zahrál Robert De Niro.

Současná lékařská věda používá na zlepšení činnosti mozku tzv. chytré drogy (angl. smart drugs či nootropic). Jde o potravinové doplňky, které nejčastěji pracují na principu lepšího zásobování mozku kyslíkem. Slouží k výživě nervových buněk, podporují regeneraci a optimalizují výkonnost neuronů. Případně také doplňují a stimulují hladinu neurotransmiterů (přenašečů nervových impulzů). Výsledků podobných jako ve filmu ale pomocí chytrých drog bohužel, nebo možná bohudík, nedosáhnete.

zdroj: SPI





Reklama




Vybrané články