Quantcast

HBO Nordic začíná natáčet původní norskou sérii Beforeigners

| redakce | tisk

Satirický sci-fi seriál z blízké budoucnosti od tvůrců Anne Bjørnstad and Eilifa Skodvina (Lilyhammer) v režii oceňovaného norského tvůrce Jense Liena. V hlavních rolích Nicolai Cleve Broch and Krista Kosonen.

HBO Nordic začne natáčet svou první původní sérii v Norsku - Beforeigners tvůrců Anne Bjørnstad a Eilifa Skodvina, scénáristického dua stojícího za seriálovým hitem Lilyhammer. Hlavní role Larse Haalanda a Alfhildr Enginnsdottir budou hrát Nicolai Cleve Broch (Acquitted, Max Manus) a Krista Kosonen (Blade Runner 2049).

Jedná se o druhou původní produkci HBO Nordic, jedné z divizí HBO Europe. Tou první se stal komediální seriál Lukase Moodyssona Gösta, jehož natáčení ve Švédsku nedávno skončilo.

HBO Nordic začíná natáčet původní norskou sérii Beforeigners
▲ HBO Nordic začíná natáčet původní norskou sérii Beforeigners

Svět zasáhl nový fenomén. Silné blesky udeří na hladinu oceánu a začínají se objevovat lidé, kteří přitom již zemřeli. Pocházejí z různých období: doby kamenné, časů Vikingů a z konce 19. století. Nikdo nerozumí tomu, jak je to možné, navíc tito “beforeigners“ ani sami nemají potuchy, co se to děje.

Jediná věc je jistá - přichází jich stále víc a není cesty zpět.

O pár let později se Alfhildr (Krista Kosonen), která pochází z dob Vikingů, v rámci integračního programu spojí s vyhořelým policistou Larsem Haalandem (Nicolai Cleve Broch) a společně odhalují velké spiknutí stojící za návratem mrtvých zpátky do života.

Hravá, vtipná kriminální série Beforeigners je novým původním konceptem Anne Bjørnstad a Eilifa Skodvina, tvůrců seriálu Lilyhammer, jenž se stal mezinárodním hitem.

"Náš scénář si pohrává s myšlenkou, co by se dělo s celou společností, kdyby se do ní začali navracet ti, co již dávno zemřeli. Byla to radost, rozvíjet tento nápad s HBO, a těšíme se, až ho režisér Jens Lien začne uvádět v život.“

Sérii režíruje oceňovaný režisér Jens Lien, jehož celovečerní debut Jonny Vang měl v roce 2003 premiéru na Mezinárodním filmovém festivalu v Berlíně. Den brysomme mannen (Otravný chlap) pak byl uveden v rámci Týdne kritiky v Cannes v roce 2006 a stal se jedním z nejvýraznějších norských filmů desetiletí. Měl úspěch u kritiky a získal několik mezinárodních cen.

Producenty za HBO jsou Hanne Palmquist, Steve Matthews a Antony Root.

Anne Bjørnstad, writer and creator, Eilif Skodvin, writer and creator, Jens Lien, director, Nicolai Cleve Broch, actor, Krista Kosonen, actor© Rubicon TV

zdroj: HBO





Reklama




Vybrané články