Quantcast

Nabídku ostrovního fotbalu na DIGI TV doplní FA Cup

| redakce | tisk

DIGI TV zkompletuje menu ostrovní kopané, které svým zákazníkům nabídne. Nově začne vysílat Anglický pohár FA Cup. Poprvé v historii tak v České republice najdou fotbaloví fanoušci Premier League, Sky Bet Championship a FA Cup společně na jedné vysílací platformě.

Vysílání ostrovního fotbalu tak bude oproti minulým sezonám na DIGI TV ještě atraktivnější. Na první přímý přenos se mohou fotbaloví fanoušci těšit již v neděli 5. srpna, kdy DIGI TV nabídne Community Shield, duel vítěze Premier League a FA Cupu. Na stadionu ve Wembley změří od 16 hodin síly Manchester City a Chelsea.

Díky FA Cupu můžeme nabídnout sportovním fanouškům skutečně kompletní menu té nejlepší ostrovní kopané. FA Cup je nejstarší klubová soutěž na světě, která píše svou historii už od listopadu 1871 a nejen na ostrovech má velkou prestiž,“ říká Vladimír Rusnák, výkonný ředitel společnosti DIGI CZ, a doplňuje: „Zápasy Premier League patří na DIGI TV k nejsledovanějším sportovním přenosům, naši zákazníci si je velmi oblíbili. Jsme proto rádi, že jim můžeme nabídku atraktivního ostrovního fotbalu o FA Cup rozšířit.“

Nabídku ostrovního fotbalu na DIGI TV doplní FA Cup
▲ Nabídku ostrovního fotbalu na DIGI TV doplní FA Cup

FA Cup se hraje vyřazovacím systémem v celkem 15 fázích včetně květnového finále. Není zde žádné nasazení, dvojice se v každém kole náhodně losují. Souboje mezi týmy z nižších soutěží s úplnou fotbalovou špičkou mají neuvěřitelné napětí a atmosféru. Od čtvrtfinále o postupujícím rozhoduje jediný zápas. Až do roku 1999 se v případě remízy v souboji o trofej finále opakovalo v jiný hrací den. Nyní se finále ve stejný den za nerozhodnutého stavu prodlužuje nebo zápas dospěje až do penalt. Vítěz má právo přímého postupu do Evropské ligy.

Historicky nejúspěšnějším celkem FA Cupu je Arsenal, který hraje na stadionu ve Wembley své domácí zápasy. Posbíral už 13 titulů. Poprvé se "Gunners" radovali v roce 1930, naposledy v Anglickém poháru triumfovali i s Petrem Čechem na soupisce loni. V těsném závěsu za Arsenalem je pak Manchester United, který se z trofeje radoval dvanáctkrát. Letos po vítězství nad Manchesterem United slavil titul po osmé tým Chelsea, londýnský rival Arsenalu. Úplně prvním vítězem poháru byl tým Wanderers z Londýna.

Nová sezona ostrovního fotbalu na DIGI TV odstartuje soubojem mezi vítězem Premier League a FA Cupu s názvem Community Shield. Již 5. srpna od 16 hodin ve Wembley v něm změří síly Manchester City a Chelsea FC. „Získali jsme vysílací práva na nejkvalitnější anglický pohár spolu se zápasem Community Shield, který odstartuje fotbalovou sezónu na britských ostrovech," dodává Vladimír Rusnák.

Premier League, Sky Bet Championship, skotská Premiership a FA Cup - všechny tyto soutěže budou tvořit bohatou nabídku ostrovního fotbalu na DIGI TV v nové sezoně.

Další významné novinky a překvapení na novou sezonu v DIGI TV jsou v přípravě. Provozovatel zveřejní detaily již brzy.





Reklama




Vybrané články