Quantcast

Joyne testuje belgické programy. Dočasně FTA

| redakce | tisk

Přípravy na spuštění nové satelitní placené televize v Belgii jsou v plném proudu. Operátor DTH platformy Joyne zahájil zkušební distribuci některých programů, které se stanou součástí balíčků provozovatele v Belgii.

Joyne pro expanzi své DTH služby na nový trh nedávno zaktivoval nový transpondér na satelitu Eutelsat 9B (9°E). Podobně jako první dva transpondéry pracuje i ten nový v širokém svazku, což umožní příjem vysílání s parabolami malých rozměrů po celé Evropě.

Vysílání stanice Een HD
▲ Vysílání stanice Een HD

Nový multiplex Joyne pro potřeby belgického trhu je v provozu na kmitočtu 11,727 GHz. V paketu se původně nacházel jen test kanál "Joyne Test", který informoval o chystaném vstupu na vlámský trh k 1.8.2018.

Vysílání stanice VTM Kids
▲ Vysílání stanice VTM Kids

Od dnešního dne je na výše uvedené frekvenci 14 nových SD a HD programových pozic a na některých je již nyní možné sledovat řádné vysílání vlámských programů, které jsou zatím šířeny FTA.

Vysílání stanice Ment
▲ Vysílání stanice Ment

Na frekvenci 11,727 GHz se nachází pravidelné vysílání stanic Een HD, Canvas HD, VTM HD, Ketnet HD, CAZ, Q2, Ment, Vitaya, VTM Kids a programové pozice stanic Vijf HD, ZES HD, Ziggo Golf HD, Ziggo Racing HD a Ziggo Voetbal HD, které zatím obsahují statickou obrazovku s informací o plánovaném spuštění vysílání. Všechny kanály jsou dočasně v režimu FTA.

Vysílání stanice Q2
▲ Vysílání stanice Q2

Textová informace na pozici stanice Ziggo Voetbal HD
▲ Textová informace na pozici stanice Ziggo Voetbal HD

Na vlámském trhu doposud fungovala jediná DTH platforma - TV Vlaanderen. Tuto službu provozuje lucemburská společnost M7 Group, která působí i na českém a slovenském trhu s platformou Skylink.

technické parametry:

• Eutelsat 9B (9°E), freq. 11,727 GHz, pol. V, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK





Reklama




Vybrané články