Quantcast

TVP 4K na kapacitě Canal+

| redakce | tisk

Telewizja Polska (TVP) znovu spouští svůj eventový kanál TVP 4K, na kterém divákům nabídne všechny zápasy fotbalového mistrovství světa v Kataru, včetně utkání polské reprezentace v Ultra vysokém rozlišení (UHD) ve formátu 4K.

Testovací vysílání TVP 4K je již spuštěno na evropském satelitním systému Eutelsat Hot Bird na pozici 13°E na kapacitě operátora CANAL+ Polska. Test programu TVP 4K se nachází na kmitočtu 10,892 GHz. Vysílání je kryptováno systémem Nagra MA (CAID 1884).

technické parametry - TVP 4K:

• Eutelsat Hot Bird (13°E), freq. 10,892 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, CA Nagra MA

Logo TVP 4K (foto: TVP)
▲ Logo TVP 4K (foto: TVP)

TVP 4K začne vysílat v neděli 20. listopadu v 15:00 hodin. V tento den budou moci diváci sledovat zahajovací ceremoniál šampionátu v přímém přenosu a zahajovací zápas: Katar - Ekvádor.

"Telewizja Polska je lídrem v distribuci televizního signálu v nejvyšším rozlišení. Restart kanálu TVP 4K je reakcí na očekávání fotbalových fanoušků po celém Polsku. Veškeré přenosy a retransmise zápasů z MS v Kataru budou nabízeny v UHD kvalitě, díky čemuž budou moci fotbaloví fanoušci - stejně jako v případě MS v Rusku v roce 2018 a Euro 2020 - pocítit jedinečnou atmosféru během tohoto fotbalového svátku," říká Marcin Klepacki, ředitel kanceláře pro distribuci TVP.

Program TVP 4K bude také dostupný na pozemním testovacím multiplexu Telewizja Polska v rámci digitálního vysílání ve standardu DVB-T2/HEVC. Testovací signál TVP 4K se v digitální pozemní televizi objeví 18. listopadu, aby si diváci mohli naladit své přijímače s předstihem. Program najdou na pozici 36 na dálkovém ovladači. Se spuštěním TVP 4K budou z testovacího multiplexu vyřazeny TVP1, TVP2 a TVP Info, zatímco TVP World, TVP Dokument, TVP Polonia, TVP Nauka a TVP Entertainment budou v tomto multiplexu stále dostupné v HD rozlišení.

Kanál TVP 4K bude také distribuovat několik desítek kabelových a satelitních operátorů, včetně Canal+, Vectra Group (Vectra, Multimedia Polska, SGT, Evio, Elsat), Orange, Toya, Inea, T-Mobile, Avios, Promax, JMDI, Telpol, Telewizja Cable Chopin a mnoho dalších.





Reklama




Vybrané články