Quantcast

Noe+ požádala o licenci

| redakce | tisk

Společnost Telepace s.r.o. chystá spuštění druhého lineárního kanálu v klasickém éteru. Nová stanice se bude jmenovat Noe+ a provozovatel již požádal českého regulátora o udělení licence na pozemní vysílání.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) se bude požadavkem broadcastera zabývat na některém z příštích zasedání.

Druhý kanál společnosti Telepace pod názvem Noe+ se objevil koncem června 2020 v nově spuštěné HbbTV aplikaci na programu TV Noe. Diváci tak vedle běžně šířeného programu TV Noe mohli sledovat i doplňkový kanál Noe+ dostupný přes červené tlačítko na televizorech a set top boxech s podporou HbbTV a připojením k internetu.

Noe+ je nyní v HbbTV aplikaci na TV Noe
▲ Noe+ je nyní v HbbTV aplikaci na TV Noe

Vstup Noe+ do klasického éteru rozšíří technickou dostupnost programu i pro domácnosti, které nemají přijímač s HbbTV, případně jej nemají připojený k internetu.

V pozemním multiplexu společnosti Czech Digital Group (CDG), kterou vlastní České Radiokomunikace (ČRa) jsou tři programové pozice s názvy Test 1, Test 2 a Test 3. Je možné, že jednu z pozic obsadí právě Noe+. Obsazení těchto testovacích pozic konkrétními programy zatím nebylo oficiálně potvrzeno.

ČRa má stále volnou kapacitu pro své zákazníky. Aktuálně přes 20% kapacity sítě - pravděpodobně se jedná o prostor, který nabízí DVB-T2 multiplex 23 s výše popisovanými testovacími předvolbami.





Reklama




Vybrané články