Quantcast

Essel Group India si objednala kapacitu pro rozvoj digitálního vysílání

| Martin Vyleťal | tisk

Indická společnost Essel Group si objednala šest transpondérů v C pásmu na dobu pěti let pro podporu a rozvoj digitálního vysílání v Indii. Signály ze satelitu budou dodávány přes kabelové sítě do více než 70 miliónu domácností přes satelit NSS 703 na pozici 57 stupňů východně. V roce 2009 bude služba převedena na novou družici NSS 12, která na stejné pozici nahradí původní NSS 703.

Essel Group je největší mediální podnik v Indii s různými zájmy v oblasti vysílání (Zee TV), direct-to-home (Dish TV) a kabelových sítích (WWIL) a mnoha dalších. SES News SKIES, poskytovatel satelitní kapacity, podpoří novou digitální platformu HITS distribucí placených programů.

WWIL, společnost Essel Group, plánuje konvertovat stávající analogové kabelové služby do HITS a zvýšit nabídku na 150 digitálních TV kanálů napříč Indií. Iniciativa je se souhlasem indické vlády k urychlení rozvoje digitální infrastruktury včetně umožnění přístupu k zakódovanému obsahu a přidanou hodnotou služeb pro více než 100 indických měst a míst, kde žije celkem více než 1 milión obyvatel.

Satelit NSS 703 je umístěn na pozici 57°E a poskytuje kapacitu pro Evropu, Afriku a Asii. NSS 703 je vhodným místem pro distribuci video služeb z Evropy do Indie a Afriky a umožňuje distribuovat signály z Londýna do Indie a Austrálie. NSS 703 má globální svazek a dva C pásmové hemisférické svazky, které pokrývají oblasti od Středního východu po Japonsko a Austrálii včetně Indie a Číny.

NSS 12 v roce 2009 nahradí družici NSS 703 na pozici 57°E a poskytne kapacitu v C a Ku pásmu a poskytne odpovídající služby pro přenosy v Evropě a na Středním východě, Africe, Asii a Austrálii. NSS 12 bude mít 80 transpondérů v C a Ku pásmu a stane se nejvýkonnějším satelitem flotily SES NEW SKIES.





Reklama




Vybrané články