Quantcast

Zájem o Cyfrowy Polsat roste díky Euro 2008 a HBO

| redakce | tisk

Polská placená televize Cyfrowy Polsat získává stále nové zákazníky. Pomáhají k tomu některé okolnosti - přenosy z fotbalového Eura 2008 a také zařazení filmových kanálů HBO, včetně HBO HD do nabídky platformy. Služby paketu Cyfrowy Polsat nyní využívá přes 2,2 mil. abonentů.

Do konce 2007 byly programy HBO dostupné výhradně na platformě Cyfra+ a také v polských kabelových sítích. Od ledna je paket kanálů HBO spolu s HBO HD dostupný ve všech třech polských satelitních platformách. Cyfrowy Polsat stanovil nejnižší ceny předplatného, což způsobuje větší zájem diváků o tyto programy. Další zájem o službu zvýší plánované zařazení programu BBC HD na podzim letošního roku.

Polsko má v současné době tři placené satelitní sítě - Cyfrowy Polsat, Cyfra+ a N. Všechny se vysílají na satelitech Hot Bird (13°E). Start plánuje další dvě platformy - Orange TV a TVP. Paket Orange TV bude vysílat také přes satelity Hot Bird v kódovacím systému Viaccess PC 3.0. Některé programy bude nabízet z paketu Cyfra+. Platforma TVP odstartuje zřejmě až v příštím roce. Bude se vysílat přes satelity Astra (19,2°E).

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články