Quantcast

Na podzim odstartuje v Maďarsku nová DTH platforma

| Martin Vyleťal | tisk

Na maďarském trhu se na podzim letošního roku objeví další satelitní placená televize. Nová služba se nejspíš stane součástí triple play balíčku společnosti T group, podobně jako v Portugalsku v případě služby Meo.

Nová maďarská platforma T-Sat bude využívat kapacity na satelitech Amos 2 a Amos 3, tj. na pozici 4°W, kde se již několik maďarských kanálů dnes vysílá. Ke kódovaným maďarským kanálům bude připojen další systém podmíněného přístupu (simulcrypt). Mohlo by jít například o kanály Minimax, Animax a řadu dalších.

Vysílací skupina IKO Kábeltévé již prohlásila, že všech 10 tématických kanálů bude od října vysílat přes satelity Amos (4°W). Signály bude používat nejenom nová DTH služba pro maďarský trh ale i řada tamních kabelových operátorů.

Na maďarském trhu v současné době působí tři satelitní platformy - nejstarší UPC Direct (Astra, 19,2°E), rychle rostoucí Digi TV (Intelsat 10-02, 1°W) a nováček Hello HD (Eurobird 9, 9°E) s nabídkou několika programů ve vysokém rozlišení. Co služba, to jiná satelitní pozice.

zdroj: sat-tv-radio.hu





Reklama




Vybrané články