Quantcast

ČT se nepodařilo získat práva na fotbal devatenáctek

| redakce | tisk

Fotbalový fanoušek na tuzemských obrazovkách zatím nespatřil a zřejmě ani nespatří evropský šampionát s úspěšnou českou reprezentační devatenáctkou. Paradoxem je, že mistrovství Evropy se koná přímo v České republice, píše sport.cz.

Česká televize od února pátrala po majitelích práv, ale ČMFS neměl vůbec ponětí, kdo jimi disponuje. Když jsme vysílali přenosy z futsalu v Ostravě, na všem jsme se domluvili. Tentokrát ale bylo naše snaha marná, i když jsme měli připravený štáb a i třeba kameramani si podle šampionátu devatenáctek plánovali dovolené. Pak jsme zjistili, že vysílací práva získal Eurosport, jenže to už neměl nikdo ze svazu zájem, aby přenos vysílala i Česká televize,“ tvrdí Otakar Černý, šéf sportovní redakce České televize.

Práva na fotbal hráčů do 19 let vlastní UEFA, nikoliv ČMFS, reagoval místopředseda fotbalového svazu Jaroslav Vacek.

Nedělní třetí utkání české devatenáctky ve skupině proti Itálii se na obrazovkách tuzemských televizí zcela určitě také neobjeví, uvedl portál Sport.cz Naděje ovšem ale existuje. Pokud tým postoupí ze skupiny. "Pak do jednání o zakoupení práv vstoupíme, ale se svazem rozhodně jednat nebudeme. To je marné,“ tvrdí Černý.

Nedělní zápas mezi ČR a Itálií mohou diváci sledovat od 18:00 hodiny na programu Eurosport.

zdroj: Sport.cz





Reklama




Vybrané články