Quantcast

Koncem srpna bude zakódován Polsat 2

| redakce | tiskobrázek k článku: Koncem srpna bude zakódován Polsat 2

Polský komerční kanál Polsat 2 bude skutečně zakódován. O zakódování satelitního signálu stanice Polsat 2 se začalo spekulovat již v dubnu letošního roku. Televize následně zprávy ohledně zakódování signálu na satelitu dementovala.

Polsat 2 bude na satelitu Hot Bird (13°E) zakódován 26. srpna 2008 systémem Nagravision. To bude znamenat, že program bude dostupný již jen výhradně abonentům placené satelitní televize Cyfrowy Polsat. K programu nebudou mít přístup diváci konkurenčních sítí - Cyfra+ a N a zájemci o polskojazyčné programy v celé Evropě. Polsat 2 bude také dostupný v některých polských kabelových sítích.

Kanál Polsat 2 byl v EPG přijímačů Cyfra+ zařazen na programovou pozici 128, v nboxech HDTV platformy N na pozici 151.

Provozovatel stanice Polsat 2 tvrdí, že po zakódování programu se ve vysílání objeví celá řada nových magazínů a seriálů, které nebylo možné vysílat na volně vysílané stanici z důvodů omezení licence.

Se zakódováním Polsat 2 hodlá provozovatel zkvalitnit vysílání i po technické stránce. Program se vysílá ze satelitu Hot Bird (13°E) v kompresním formátu MPEG-2, na kmitočtu 11,158 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4 s průměrným video bit ratem 3,29 Mbit/s při rozlišení 720x576 a zvukem 256 kbit/s.

Televize Polsat plánuje na podzim zakódovat i další volně vysílané programy - zpravodajsko-publicistický kanál Polsat News a také stanici Polsat Cafe, která vznikne přeměnou Zdrowie i Uroda.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články