Quantcast

Slovenská TV Regina může mít problém s názvem

| redakce | tisk

Připravovaná východoslovenská regionální televize Regina může mít problém se svým názvem. Slovenský rozhlas (SRo) se rozhodl bránit název svého rozhlasového okruhu Regina a podal na slovenském Úřadě průmyslového vlastnictví o registraci ochranných značek Regina, TV Regina a Televízia Regina.

SRo má již názvy pro všechny své okruhy z dřívější doby zabezpečené, upozorňuje server mediálne.sk. TV Regina sice oznámila používání názvu pro svoji televizi, na registraci ale zatím nepomyslela.

Rádio Regina je od ledna 2007 druhým okruhem Slovenského rozhlasu (SRo), ochrannou známku jeho názvu si rozhlas registroval naposledy v červenci 2007, k samotnému zápisu došlo až v dubnu letošního roku.

TV Regina je projektem bývalého šéfa regionální TV Zemplín Vladimíra Bučka. Sdružovat má pět východoslovenských regionálních televizí v rámci jedné velké s multiregionálním dosahem. Licenci na vysílání programu prostřednictvím satelitu Thor 3 (0,8°W) získala začátkem tohoto měsíce. Vysílání chce spustit 1.9.2008.





Reklama




Vybrané články