Quantcast

Thales Alenia Space dodá satelit Amos 5

| redakce | tisk

Společnost Thales Alenia Space začala spolupracovat s JSC ISS - Reshetnev Company (formálně NPO-PM) na zhotovení a dodání nového satelitu Amos 5 pro izraelského satelitního operátora Spacecom Ltd. ISS jako hlavní dodavatel poskytne platformu Express-1000 a Thales Alenia Space ostatní komponenty. Družice bude integrována a otestována v Krasnojarsk v Rusku.

Výroba satelitu Amos 5 bude dokončena v roce 2010. Družice bude sloužit zejména pro DTH (direct to home) v Africe a také částečně ve Francii a Německu. Celková hmotnost satelitu bude zhruba 1,6 tuny. Amos 5 bude mít kapacitu 18 transpondérů v C pásmu a 16 v Ku pásmu. Pracovat bude na pozici 17 stupňů východně.

Firma Thales Alenia Space získala začátkem července kontrakt na dodání i satelitu Amos 4. Nedávno byl na orbitální pozici 4°W uveden do provozu satelit Amos 3, který je zhotoven stejnou společností.

Thales Alenia Space je evropský lídr v satelitních systémech a významným hráčem v orbitální infrastruktuře. Thals Alenia Space je joint venture firem Thales (67 procent) a Finmeccanica (33%).





Reklama




Vybrané články