Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-T přijímače

Homatics Box R Lite 4K vs. TESLA MediaBox XT850

Zdravím,
mám dotaz na někoho, kdo má s zkušenosti s zařízeními Homatics Box R Lite 4K a TESLA MediaBox XT850 Android TV. Chtěl bych jedno z těchto zařízení k druhé starší televizi. Potřebuji od nich, abych mohl přehrávat filmy z NASu, fungovalo DVB-T2, O2TV, youtube apod. Obě tyhle zařízení by to měla zvládnout, mají i podobné parametry. K Homaticsu bych musel zamozřejmě připojit přes USB externí DVB-T2 tuner. Vychází podobně i cenově. Zajímají mě zkušenosti s těma zařízeními např. jak jsou stabilní, jestli nezatuhávají, rychlost, jaká je podpora (zda do budoucna je možné očekávat upgrade Androidu) apod.
Díky

pavdo
Registrace: 9/2012
Příspěvků: 2
Odpověď v diskusním vlákně
 

@pavdo

Skus pozriet este STRONG SRT420, mozem iba doporucit.

Zohan69
Registrace: 3/2018
Příspěvků: 65
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Zohan69

Díky za tip, o tom jsem neměl tušení, dokonce podporuje HDR a Dolby Digital Plus. Jen těch 8GB interní paměti není moc, člověk nahraje pár aplikací a je plno, zvlášť když KODI je celkem nenasytné... :)))

pavdo
Registrace: 9/2012
Příspěvků: 2
Odpověď v diskusním vlákně
 

@pavdo

Já bych se značky HOMATICS vůbec nebál. Více jak rok známá používá HOMATICS Dongle R a je v pohodě. Pokud bych si kupoval něco dnes, tak klidně HOMATICS Dongle G 4K s Google TV. (oproti Tebou zmíněné verzi lite má dokonce ještě menší paměť) Měl jsem jej nějakou dobu na testy a v pohodě mi tam fungovaly aplikace Antik TV, Skylink live, Modern TV, Sledovani TV, O2, Voyo CZ i SK, Sweet TV (zkoušen český a polský účet) Netflix, Prime Video, HBOmax, iVysilani, iPrima a ještě nějaké další apky. DVB-T2 tuner jsem nezkoušel (nespatřuji v tom žádný přínos)

hokejka988
Registrace: 12/2013
Příspěvků: 211
Odpověď v diskusním vlákně
 

re:Homatics Box R Lite 4K vs. TESLA MediaBox XT850

Oba boxy jsou výborné a stabilní, mají dokonce stejný chipset, stejnou RAM 2GB a FLASH 32GB, což bohatě stačí nejen na standardní provoz.

Ovšem zásadní rozdíl je v zabudovaném DVB-T2 tuneru u Tesly a také jako jedna z mála na trhu má licenci na Netflix. Takových boxů na trhu moc není, který by měl integrovaný DVB-T2 tuner a současně licenci Netflixu.

Další zásadní rozdíl a pro spoustu uživatelů důležitý, je plnohodnotný dálkový ovládač u Tesly včetně numerických a barevných tlačítek, což značně usnadňuje a rozšiřuje obsluhu u OTT služeb, např. u Skylink Live TV nebo třeba lepší.TV.

Neprohloupíš ani s jedním modelem, ale momentálně má u mě navrch TESLA (stojí o pár stovek více, v podstatě zanedbatelný rozdíl), když porovnávám tyto 2 modely. Support mají taktéž obě dvě značky výborný. DVB-T2 tuner se hodí, třeba když vypadne internet nebo pokud chceš koukat na ČT mux v 1080p kvalitě "zdarma" nebo prostě klasický pozemák.

Netflix, HBO Max, Voyo, Apple TV, Prime Video, Lepší.Tv, O2TV, AntikTV, Skylink Live TV, KODI, Android a Google TV 4K, ... Na něco koukám, s něčím si hraji, testuji a zkouším nové věci.

BBS
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 385
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Homatics Box R Lite 4K vs. TESLA MediaBox...

Homatics Box má kluk a občas se mu v kodi při lepší kvalitě filmů seká. Já mám Nokia 8010 4G RAM paměti a v pohodě.

Vu+Uno4KSe, parabola 90cm, motor SG 2500A, Nokia 8010, Chromecast, Skylink, Sledování tv, Magenta, Sweet, Eurosport Player, streamovací služby.

milde
Registrace: 2/2018
Příspěvků: 2 928
Odpověď v diskusním vlákně
 

re:Homatics Box R Lite 4K vs. TESLA MediaBox XT850

Přesně jak píše BBC dceři jsem doporučil Teslu ke straší tv a plná spokojenost já mám doma taky Teslu starší typ 500 a vše jede jak má proto jsem dceři doporučil Teslu za mě též Tesla

kanon
Registrace: 2/2007
Příspěvků: 843
Odpověď v diskusním vlákně
 

XT850 tuner ???

Nevíte prosím někdo, zda má TESLA XT850 funkční tuner DVB-C? Některé E-shopy uvádějí, že Ano a jiné zase, že Ne . . . Nemáte to někdo prakticky odzkoušené prosím?

hokejka988
Registrace: 12/2013
Příspěvků: 211
Odpověď v diskusním vlákně
 

hokejka988

Na webu testado.cz v recenzi je uvedena podpora kabelové televize, takže by neměl být problém s naladěním.

HYPER
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 8 951
Odpověď v diskusním vlákně
 

@HYPER

Děkuji za potvrzení, že není problém s naladěním a funkčností. Není nad vlastní zkušenost

hokejka988
Registrace: 12/2013
Příspěvků: 211
Odpověď v diskusním vlákně
 

hokejka980

nemáš zač. Snad se ti někdo ještě ozve pro tutove potvrzení, ale věřím testující dámě, že tomu tak je, když tam byla volba v menu. A ti kdo využívají tento multi prijmac ho mají spíš asi v kombinaci naladěn s pozemním příjmem. Jestli si ho objednáš přes internet nebo se domluvíš přímo s prodavačem elektra, tak pokud to nebude chodit, tak jej vrátíš, to by neměl být problém. Taky uvažuju o pořízení tohoto přijímače ke starší tv.

HYPER
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 8 951
 
Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra