Quantcast

ARD a ZDF přinesou 55 hodin z MS v atletice

| redakce | tisk

Mistrovství světa v atletice, které se koná od 15. do 23. srpna 2009 v německém Berlíně se stane událostí roku. Alespoň pro německé veřejnoprávní televize ARD a ZDF, které odvysílají celkem 55 hodin přímých přenosů.

Informace o podobě MS v lehké atletice na obrazovkách německých veřejnoprávních televizí byly zveřejněny ve středu 15. července. Celou akci hudebně podpoří norská skupina A-ha songem Foot of the Mountain.

O přenosy z atletiky se na ARD a ZDF bude starat 460 lidí. Signál bude putovat do 170 zemí do všech kontinentů. V provozu bude na stadionu přes 100 kamer. Přibližně 50 mezinárodních TV stanic si do Berlína přiveze vlastní technologii.

Atletika bude hlavním tahákem programů ARD HD a ZDF HD, které již testují na satelitu Astra (19,2°E). Oba programy budou používat HD formát 720p/50 (progresívní skenování), které by mělo přinést kvalitní obraz při nižších datových tocích.

Pro příjem HD verzí ARD a ZDF bude divák potřebovat satelitní HD set top box a vřele se doporučuje i televizor či zobrazovací jednotka Full HD nebo alespoň HD Ready propojený HDMI, případně DVI kabelem. Satelitní signál ARD HD a ZDF HD nebude kódován, takže bude k dispozici divákům v dosahu signálu satelitu Astra.

zdroj: ARD





Reklama




Vybrané články