Quantcast

Bebe tv se zřejmě opět objeví na Skylinku

| Martin Vyleťal | tisk

V úterý 2.2.2010 bylo na satelitní platformě Skylink ukončeno promo vysílání dětského kanálu bebe tv HD a na jeho programové pozici se dočasně objevil sportovní kanál Trojka HD (STV3 HD). Kanál bebe tv by se měl brzy opět objevit na Skylinku.

Vyplývá to z neoficiálních informací, které má server parabola.cz k dispozici. Tentokrát se v nabídce operátora neobjeví HD verze stanice ale kanál bebe tv ve standardním rozlišení (SD). Ta vysílá 24 hodiny denně animované pořady určené zejména batolatům.

Kanál bebe tv by se měl stát součástí jarního rozšíření nabídky Skylink. Program má být šířen v simulcryptu i pro platformu Canal Digitaal. Důvodem k tomuto kroku je fakt, že UPC Direct opustí během léta satelitní systém Astra (19,2°E) a diváci holandské platformy by tím i ztratili tento program. Podobně jako v případě dalších stanic - Boomerang, JimJam, Hustler TV, Zone Reality, Extreme Sports, XXX Xtreme a Eurosport 2 za které se hledá náhradní šíření. Dalším důvodem pro šíření bebe tv je jeho nízká cena za abonenta.

Skylink z programů UPC Direct může pro Canal Digitaal zajistit prakticky okamžitě stanici JimJam, kterou má již v nabídce na satelitu Astra 1G (23,5°E).

Konkurenční platforma UPC Direct opustí během léta pozici 19,2°E. Jejím novým domovem budou satelity Thor 5 a Thor 6 norského satelitního operátora Telenor Satellite Broadcasting (TSBc).





Reklama




Vybrané články