Quantcast

Programy ČT s nejméně vulgarismy

| redakce | tisk

Česká televize čelí nejmenšímu počtu správních řízení a také pokuty za nedodržení zákona, který ochraňuje mravní vývoj dětí a mladistvých, jí jsou navrženy nebo uděleny zcela výjimečně. Vyplývá to z interních analýz Rady pro rozhlasové a televizní vysílání České republiky, které na semináři o této problematice prezentovala ředitelka analytického odboru RRTV Martina Šotková. Seminář se konal dnes odpoledne v budově České televize na Kavčích horách.

Ve vysílání České televize se vyskytuje nejméně vulgarismů, nejde jí o samoúčelnou prezentaci obscénních a drastických scén. Zástupci RRTV naopak konstatovali, že některé pořady komerčních stanic jsou dokonce přímým návodem k mravně závadnému jednání, které v některých případech může dávat mládeži špatný příklad a v konečném důsledku vést až k ohrožení života. Člen Rady Jiří Šenkýř uvedl, že by rád České televizi poděkoval za dosažení dobrých výsledků, protože většina správních řízení vedených proti ní pro podezření z mravního ohrožení mládeže byla zastavena. S problémy či finančními sankcemi se přesto potýkaly některé pořady ČT jako například Sametoví vrazi nebo Pakárna z roku 2006.

Semináře k problematice fyzického, psychického a mravního ohrožení dětí a mládeže se zúčastnili člen RRTV Jiří Šenkýř, vedoucí analytického odboru RRTV Martina Šotková, členka Rady České televize Alena Svobodová, programová ředitelka ČT Kateřina Fričová, ředitel zpravodajství ČT Milan Fridrich, vedoucí personálního a právního útvaru Televizního studia Ostrava Vladimír Kočíř a další hosté.

zdroj: ČT





Reklama




Vybrané články