Quantcast

ČT se ohrazuje proti neetickému chování časopisu Pražan

| redakce | tisk

Česká televize je pobouřena neseriózním postupem časopisu Pražan, který v dnešním vydání otiskl rozhovor s paní Jolanou Voldánovou, redaktorkou a moderátorkou Redakce zpravodajství ČT.

Rozhovor vznikl již v minulém roce a paní Voldánové nikdo nesdělil, že jde o stranický časopis. Česká televize je překvapena neseriózním a neetickým přístupem redaktora, který zamlčel, že rozhovor je určen do předvolebního čísla časopisu úzce spjatého s politickou stranou. Česká televize proto požaduje od redakce časopisu Pražan omluvu a po straně Věci veřejné jasné distancování se od podobných praktik.

Podle vyjádření moderátorky Jolany Voldánové, které doložila e-mailovou korespondencí, rozhovor vznikl na přelomu srpna a září, tedy před půl rokem. "Když jsem rozhovor poskytovala, neměla jsem bohužel nejmenší tušení, že je spojován s nějakou politickou stranou. Neupozornil mě na to ani autor článku, ani nikdo z redakce. Naopak ze slov redaktora jsem pochopila, že jde o rozhovor pro časopis o Praze a pro obyvatele první městské části. V opačném případě bych totiž rozhovor pro noviny spojované s jakoukoli politickou stranou nikdy neposkytla. A velmi mě mrzí, že časopis Pražan vydal půl roku starý rozhovor se mnou právě v těchto dnech. To považuji za podraz a zneužití dobrého jména nejen mého, ale i mého zaměstnavatele, tedy České televize."

Česká televize se zároveň důrazně ohrazuje proti tendenčním vyjádřením Jany Bobošíkové. Její výroky jsou překvapivé i s ohledem na fakt, že byla mluvčím ČT Ladislavem Štichou podrobně obeznámena se situací včetně vyjádření, že pro televizi veřejné služby je chování redakce Pražana skandální. Spekulace Jany Bobošíkové, zpochybňující nestrannost ČT, proto televize veřejné služby považuje za neseriózní a neopodstatněné.

zdroj: ČT





Reklama




Vybrané články