Quantcast

ČT2 HD během roku 2014 na satelitu Astra 3B

| redakce | tiskobrázek k článku: ČT2 HD během roku 2014 na satelitu Astra 3B

Žádaný druhý program veřejnoprávní České televize se objeví na satelitu Astra 3B na orbitální pozici 23,5°E během příštího roku. Stanice se tak může objevit v nabídce platformy Skylink.

"Veřejnoprávní ČESKÁ TELEVIZE spustí vysílání svého druhého programu ČT 2 HD na satelitu ASTRA 3B na orbitální pozici 23,5°E během příštího roku," uvedl na dotaz čtenáře parabola.cz systémový inženýr České televize Karel Moulík.

"Smlouvy na šíření HD kanálů ČESKÉ TELEVIZE přes satelit ASTRA 3B (23.5°E) jsou uzavřeny do konce roku 2014," říká.

"Po jejich skončení ČESKÁ TELEVIZE plánuje sloučit všechny dosavadní HD programy, tedy ČT 1 HD a ČT SPORT HD do jednoho datového toku a tím i přidat další HD kanály, včetně druhého programu ČT 2 HD a také ty, které budou v danou dobu k dispozici v HD kvalitě," dodává.

Česká televize má oba stávající dva HD programy na satelitu Astra u odlišných operátorů. Zatímco ČT1 HD šíří německá společnost Media Broadcast, ČT Sport HD je na kapacitě platformy Skylink přes firmu E4C. Během roku 2014 tak mohou satelitní diváci očekávat přeladění jednoho nebo obou HD programů ČT na nové parametry. Umístěním obou HD stanic do jednoho multiplexu se zefektivní provoz a umožní zařadit kanál ČT2 HD.

ČT pro HD kanály v satelitní distribuci momentálně využívá celkovou kapacitu 20 Mbit/s (12 Mbit/s pro ČT1, 8 Mbit/s pro ČT Sport). Celkovou kapacitu 22 Mbit/s má ČT v DVB-T síti RS7 (Regionální síť 7 / MPX-1a) pro programy ČT1 HD, ČT2 HD, ČT Sport HD a MPEG-2/SD dvojkanál ČT:D / ČT art.





Reklama




Vybrané články