Quantcast

Arabsaty zarušeny. Operátor lokalizoval jejich zdroj

| redakce | tisk

Satelitní operátor Arabsat (Arab Satellite Communication Organization) dnes oznámil, že mnoho televizních kanálů bylo na jeho flotile záměrně rušeno. Neoprávněné rušení signálu Arabsat pozoroval poslední týden až do dnešního dne.

Pachatel se zaměřil na různé pakety vysílané na satelitech Arabsat a rušil signál několika stanic na mnoha transpondérech.

Specialisté ve společnosti Arabsat provedli podrobnou analýzu a identifikovali zdroj rušení a bylo potvrzeno, že interference vznikají na území Etiopie.

Arabsat vyjádřil odpor k takovému protiprávnímu jednání a je překvapen tímto typem vandalismu. Na zarušených frekvencích se nevysílají žádné etiopské nebo eritrejské kanály.

Arabsat ujistil své zákazníky, že se touto problematikou zabývá a to jak na národní, tak i na mezinárodní úrovni. Mezinárodní telekomunikační unie (ITU) a Liga arabských států jsou informováni o této problematice.

Satelitní operátor zároveň uvedl, že bude sledovat tyto události a přijde veškerá vhodná opatření, která pomohou dopadnout a usvědčit pachatele. Zároveň bude požadovat úhradu vzniklé škody.





Reklama




Vybrané články