Quantcast

Regionální kanál Omroep Zeeland TV končí na 23,5E

| redakce | tisk

Nizozemská regionální televize OMROEP ZEELAND TV se rozhodla ukončit své vysílání prostřednictvím satelitu ASTRA 3B (23,5°E). Důvodem jsou finanční náklady na šíření satelitního signálu a podle mluvčího TV stanice by ani kódování situaci neřešilo. Ke kódování signálu před časem přistoupilo několik regionálních programů.

Mluvčí také uvedl, že vysoké náklady na satelitní distribuci neřeší pouze OMROEP ZEELAND TV, ale i další TV studia regionálních stanic, například také RTV DRENTHE. Roční náklady na distribuci se pohybují okolo 100 tisíc eur za rok, což si regionální TV stanice již nemohou v budoucnu dovolit.

Zprávu o zastavení satelitního vysílání obdržela a také potvrdila lucemburská mediální společnost M7 GROUP, která nyní zatím zajišťuje satelitní šíření na družici ASTRA 3B. Ukončení vysílání OMROEP ZEELAND TV na satelitu je naplánováno na 2. prosince 2014.

OMROEP ZEELAND TV se na satelitu poprvé objevila v roce 2006, společně s ostatními regionálními TV stanicemi. Do roku 2010 byla distribuce přes satelit placena pomocí grantů a v posledních čtyřech letech si satelitní vysílání stanice hradila sama.

Po ukončení satelitního vysílání 2. prosince, bude kanál OMROEP ZEELAND TV k dispozici v holandském DVB-T, v kabelových sítích a prostřednictvím webového online vysílání.

dosavadní technické parametry - OMROEP ZEELAND TV:

Astra 3B (23,5°E), freq. 11,914 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 5/6, DVB-S/QPSK

zdroj: Orbital, totaaltv.nl, M7 Group





Reklama




Vybrané články