Quantcast

Sony a Philips sázejí na TV s OS Android, Panasonic na Firefox OS

| redakce | tisk

Další generace smart TV společnosti Panasonic budou založeny na Firefox OS. Nová generace televizorů Sony a Philips budou pracovat na operačním systému Android, který je v současnosti nejpopulárnějším systémem na mobilních zařízeních.

Společnosti Panasonic Corporation a Mozilla podpoří Firefox OS, otevřenou platformu založenou na HTML5 a dalších webových technologiích. Vývoj nové platformy Firefox OS si klade za cíl dodávat více expanzivní přístup do chytrých televizorů s využitím HTML5 a webových technologií již převládající na PC, chytrých telefonech a tabletech.

V nové generaci smart TV Panasonic bude plná kompatibilita s webovými technologie a standardy HTML5 využívají pro cloudové služby a různá budoucí síťová zařízení, což umožní data z webových služeb a zařízeních jednoduše spojit v jednu aplikaci. S použitím nových technologií WebAPI Mozilly pro kontrolu hardware a provoz bude příští generace chytrých televizorů schopná sledovat a provozovat zařízení uvnitř i mimo budov, jako jsou rozvíjející inteligentní domácí aplikace.

V další generaci chytrých televizorů Panasonic budou k dispozici základní funkce jako je menu a elektronický programový průvodce (EPG), které jsou vysílány programovými společnosti a budou zapsány v HTML5, což umožní vývojářům snadno vytvářet aplikace pro chytré telefony nebo tablety, vzdálený přístup a ovládání televizoru.

Hned 12 nových Ultra HD televizorů chce v letošním roce uvést na trh společnost Sony. Nejnovější smart TV Sony budou pracovat na operačním systému Android. O novinkách se Sony zmínila na veletrhu CES v Las Vegas.

Na veletrhu Consumer Electronics Show (CES) v Las Vegas byly odhaleny nejnovější produkty a inovace. Japonská Sony uvede na trh nové televizory BRAVIA s Ultra HD rozlišením. Na německém a evropském trhu se objeví v následujících měsících. Nové televizory budou fungovat s mimořádně ultra ostrým obrazem, atraktivním designem a inteligentním uživatelským rozhraním. Jednou z hlavních novinek Sony - podobně jako u Shart či Philips - je založení na operačním systému Android. Ať už uživatel využívá videa, fotografie, hudbu, hry či aplikace - s novým softwarem bude interakce mezi mobilními zařízeními a televizorem mnohem jednodušší a rychlejší.

I po technické stránce mají být televizory Sony dokonalé. Televizní přístroje budou vybaveny novým 4K procesorem X1, který zajistí nejlepší možnou kvalitu obrazu. X1 má za cíl zlepšit kvalitu filmů ve vysokém rozlišení, ve standardním rozlišení a klipů s nízkým rozlišením z internetu, stejně jako Ultra HD signály z různých zdrojů mají být na velké obrazovce zobrazeny kvalitně. Kromě toho inteligentní čip je schopen provést vylepšení pouze v obrazových oblastech, ve kterých to bude potřebné.

Vizuálně budou televizory Sony série X90C nejtenčí Ultra HD televizory na světě s tloušťkou pouhých 4,9 mm.

Společnost TP Vision, která vyvíjí a prodává televizory Philips v Evropě, Rusku, na Středním východě, Brazílii, Argentině, Uruguay, Paraguay a ve vybraných zemích v Asii a Tichomoří, se rovněž zaměří na produkci televizorů s OS Android. Téměř celá řada televizorů z roku 2015, včetně Philips Smart TV a veškeré Ultra HD televizory Philips budou poháněny Android TV.

Android Lollipop plně integruje televizní platformu a přináší specializované Android TV aplikace na velké obrazovce. Všechny televizory Philips na Android TV umožní kombinaci dvou světů - nabídku přímého přístupu do Google Play store a k široké nabídce na platformě Philips Smart TV, včetně videa na požádání a funkce Catch-up TV. Vedle toho všechny Philips Smart TV na Androidu budou poskytovat přístup k on-line herním službám jako je OnLive.

zdroj: Advanced television, BroadbandTVnews, Digital Fernsehen





Reklama




Vybrané články