Quantcast

Polsko chce TVP Polonia a TVP Info z Astry 19,2E

| redakce | tisk

Část evropských představitelů polské komunity má apelovat - mj. otevřeným dopisem polskou vládu a požadovat nekódované vysílání programů TVP Polonia či TVP Info ze satelitního systému Astra na pozici 19,2°E.

Připomeňme, že od 1. ledna 2015 polský veřejnoprávní vysílatel TVP (Telewizja Polska) již nešíří své programy z této orbitální pozice. Provozovatel se rozhodl snížit své provozní náklady a stanice TVP jsou nyní šířeny přes operátory polských pay-tv na pozici 13°E.

Nekódované vysílání TVP Polonia mohou zájemci sledovat ze satelitního systému Eutelsat Hot Bird (13°E). Koncem loňského roku došlo též k odkódování programu TVP Info. Zbývající kanály jsou kódované a dostupné pro abonenty platforem Cyfrowy Polsat, nc+ a Orange TV.

Vedle satelitní distribuce jsou prakticky všechny stanice TVP (vyjma TVP Seriale, TVP HD, TVP Sport a TVP Sport HD) dostupné bezplatně po celém Polsku z pozemní digitální sítě (DVB-T). Jsou to: TVP1 HD, TVP2 HD, TVP Polonia, TVP Rozrywka, TVP Kultura, TVP Historia, TVP Regionalna, TVP Info (vše v multiplexu 3) a TVP ABC (multiplex 1).

zdroj: onet.pl, satkurier.pl





Reklama




Vybrané články