Quantcast

Cizojazyčné programy na Skylinku? Nízký potenciál, říká operátor

| redakce | tisk

Na jedné z internetových televizních platforem byla představena nabídka se třinácti cizojazyčnými programy, které jsou určeny pro cizince žijící v České republice a také zájemce o programy v jiných jazycích.

Česko, podle všeho, zažívá boom v cizojazyčných programech. Budou takové balíčky cizojazyčných programů součástí nabídek satelitních platforem u nás? Zatím tomu nic nenasvědčuje. Operátor největší česko-slovenské satelitní platformy Skylink v tom vidí malou šanci na úspěch.

"Naprosto nesdílím optimismus vyjádřený ve Vašem článku," říká webu parabola.cz Jaromír Glisník, člen představenstva společnosti M7 Group, která platformu Skylink provozuje. "Spíše v tom vidím marketing firmy, která zahraniční programy zastupuje a chce je operátorům prodat," myslí si.

Balíček zahraničních kanálů na satelitu by zřejmě na sebe nevydělal. "Potenciál je malý a satelitní distribuce na Astře 23,5°E je velmi nákladná. Nic takového nechystáme," dodává.

Cizojazyčný balíček pro zákazníky Skylinku (či jiné platformy) by jen těžko mohl konkurovat tak ohromné nabídce volně vysílaných programů na různých satelitech. Placená nabídka stěží může konkurovat tomu, co může zájemce sledovat zcela zdarma bez jakýchkoliv měsíčních poplatků jen na hlavních satelitních systémech jako jsou Astra na pozicích 19,2°E a 28,2°E a Eutelsat Hot Bird na 13°E. Řada z nich vysílá i v HD rozlišení.

Diváci satelitní televize mohou 9 ze třinácti cizojazyčných programů zařazených do IPTV platformy sledovat zcela zdarma (bez poplatků) ze satelitů Astra (19,2°E) a Eutelsat Hot Bird (13°E). Jedná se o programy: Bestseler, Rai 1, TVE International, RTL, RTL 2, VOX, TVP Polonia, Netviet VT10 a Al Jazeera English. Ostatní programy Mult, Russkoje kino - TV1000 jsou na satelitech placené. Programy VTV1 a VTV3 nejsou na satelitu u nás dostupné.





Reklama




Vybrané články