Quantcast

TivúSat: Mediaset překlopil 8 programů do HD

| redakce | tisk

Dnes 14. července v pět hodin ráno provedla italská mediální skupina Mediaset změnu v distribuci svých menších tématických programů šířených na satelitním systému Eutelsat Hot Bird.

Osmička televizních stanic byla překlopena z MPEG-4/SD do MPEG-4/HD. Díky tomu se zlepšila technická kvalita přenosu. Přelaďování stanic většinou není nutné. Programy se po překlopení do HD vysílají na svých původních pozicích.

TgCOM24 HD - záběr z příjmu stanice
▲ TgCOM24 HD - záběr z příjmu stanice

Nově mohou diváci tak přijímat Iris HD, Cine34 HD, La 5 HD, Mediaset Extra HD, Mediaset Italia 2 HD, TOPcrime HD a Focus HD. Všechny tyto programy jsou dostupné divákům bezplatné italské platformy TivúSat s přístupovou kartou a modulem/přijímačem (CA Nagra MA) a také abonentům pay-tv platformy Sky Italia (CA Videoguard). Sedm vyjmenovaných kanálů doplňuje také zpravodajská TgCOM24 HD, která jako jediná se vysílá volně ( FTA) a je tak dostupná pro všechny satelitní diváky pozice 13°E.

V multiplexu Mediasetu nadále v SD vysílají hudební programy Virgin Radio TV a Radio Monte Carlo TV a dětské programy Boeing a Cartoonito.

technické parametry:

Eutelsat Hot Bird 13E (13°E), freq. 11,432 GHz, pol. V, SR 29900, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK





Reklama




Vybrané články