Quantcast

Rekordní ztráty Premiere

| redakce | tisk

V posledním čtvrtletí roku 2008 skončil mnichovský provozovatel pay-tv Premiere s čistou ztrátou ve výši 114,3 milionu eur ve srovnání s 23,5 milionu eur o rok dříve. Počet abonentů se příliš nezměnil - ve čtvrtém čtvrtletí měl 2,4 milionu (ve srovnání s 2,53 mil. na konci roku 2007). Tržby klesly o 99 tisíc na 691 tisíc euro.

Společnost uvedla, že v prvním pololetí roku 2009 očekává malý zájem nových diváků o programy Premiere. Diváky mají na jedné straně přilákat přenosy fotbalové Bundesligy, na druhé straně budou diváci méně utrácet za placenou televizi. Provozovatel rovněž zaznamenal roční čistou ztrátu 269,4 milionu eur, což je největší ztráta v historii Premiere.

Podle provozovatele Premiere začne platforma generovat zisk až od roku 2011 a v letech 2009 a 2010 bude nadále v červených číslech. Provozovatele výsledky nutí k úsporným opatřením - na konci března bude ukončen provoz neplaceného kanálu o počítačích a internetu Giga TV. Premiere může přijít i o stanici Discovery Channel a Animal Planet. Německá média informovala, že Premiere se s Discovery Networks zatím nedohodl na finančních podmínkách.

Koncern News Corp. zvýšil svůj podíl v německé pay-tv platformě Premiere z 25,1 na 29 procent a hodlá svůj vliv na Premiere zvýšit odkoupením podílů od ostatních akcionářů. S rostoucím vlivem News Corp. na Premiere se spekuluje o možnosti přejmenování platformy na Sky Premiere.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články