Quantcast

Říjnové novinky na satelitech

| Tisk

I na měsíc říjen připravili provozovatelé televizních a rozhlasových programů poměrně bohatou nabídku nových programů. V naší říjnové přehlídce stanic najdete nejen volné ale i kódované programy, které se objeví v rámci stávajících platforem.

Přinášíme Vám seznam vybraných programů, které odstartují v průběhu desátého měsíce letošního roku. I přes oznámený start programů může dojít v řadě případů k řadě potížím, které mohou start stanic oddálit. Proto do zahájení stanic považujte následující informace jako orientační a ukázku toho, na co se můžeme těšit.

* SKY DIGITAL (Astra 2A/2B/2D a Eurobird-1)

More 4
More 4 je nový televizní kanál britské privátní televize Channel 4, který zahájí vysílání 10.října 2005 ve 21:00 hodin. Stanice More 4 bude vysílat denně od 17:00 do 7:00 hodin CET.

Signál More 4 nebude kódován. More 4 bude šířen také v rámci britské pozemní televize Freeview, čímž program bude dostupný pro dalších 15 mil. domácností. More 4 bude přinášet zábavné programy složené ze zpravodajství, hudby, kultury, seriálů a filmů.

Ve stejný den (10.10.) odstartuje i More4 +1, tj. program s hodinovým časovým posunem.

Sky Three
Stanice Sky Three zahájí řádné vysílání v pondělí 31.října 2005 v 17:00 hodin. Sky Three bude nabízet program složený z programové knihovny SkyOne. Kanál dále přinese původní lifestylové magazíny a dokumentární programy o cestování z programu Sky Travel. Ve stejný den (31.10.) má bý program Sky Mix přetransformován na Sky Two.

The Baby Channel
Ve stejný den (tj. 10.října 2005) odstartuje v rámci britské digitální platformy Sky Digital stanice The Baby Channel. Stanice bude vysílat denně od 6:00 do 20:00 hodin londýnského času. Program bude určen pro rodiče dětí ve věku do 4 let.

V programu stanice se objevi „Baby Channel Shop”, ve kterém budou moci rodiče prostřednitvím telefonu objednávat hračky pro děti. Dále stanice bude vysílat různé magazíny, které mají pomoci rodičům s péčí o dítě. Stanice bude spolupracovat s předními lékaři i organizacemi rodičů.

* Sky Italia (Hot Bird 13°E)

Discovery Real Time
Dne 1.října 2005 odstartuje dokumentární kanál Discovery Real Time, který se již představil divákům ve Velké Británii a Francii. Stanice bude vysílat přes Hot Bird 2, 13°E, na kmit. 11,996 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4 kódovaně v systému Videoguard.

Fox Crime
Stále více programů americké skupiny Fox expanduje na starý kontinent. Po úspěchu Fox a Fox Life se společnost News Corp. rozhodla spustit nový kódovaný program - Fox Crime. Záhájení vysílání se očekává koncem příštího měsíce.

Stanice bude vysílat 24 hodiny denně a v programu se objeví seriály a kriminální filmy. V programu se objeví také detektivky a další programy s obdobným zaměřením.

V prvních měsících vysílání Fox Crime se v programu objeví "Traffic" a také francouzský seriál "Crime Squad". Provozovatel počítá i s vysíláním italských seriálů.

* TPS (Hot Bird 13°E)

Cinecomedy
Dne 12.října 2005 ve 20:45 hodin zahájí vysílání v paketu TPS stanice Cinecomedy. Jedná se o nový filmový program věnovaný komediím. Filmy novému filmovému kanálu Cinecomedy budou dodávat americká studia Sony Columbia a Dreamworks. Dreamworks má ve své filmové knihovně i filmy ve vysokém rozlišení, což může TPS využít pro plánovaný kanál v HDTV.

Vysílání Cinecomedy bude zakódováno.

* CanalSat (Astra 19,2°E)

Fox Life
Společnost Fox International Channels France spustí 5.10.2005 francouzskou verzi kanálu Fox Life. Program bude exklusivně šířen v pay-tv CanalSat na družici Astra 19,2°E. Stanice bude vysílat na základě italské licence, která je podle regulace EU automaticky platná i ve Francii. Fox Life odstartoval v Itálii před rokem. Nyní si program naladí i abonenti ve Francii.

Fox Life France bude přinášet všeobecně zábavný program, který bude určen především pro ženy ve věku nad 35 let. Stanice bude přes den vysílat hlavně seriály, v primetime filmy a dramata, v nočních hodinách i dokumentární filmy.

Roční rozpočet stanice je 12 mil. euro. Fox Life již působí v Portugalsku a brzy odstartuje ve střední Evropě, Španělsku a Japonsku.


FilmBox
Na českém a slovenském trhu odstartuje nová filmová televizní stanice FilmBox, za kterou stojí distribuční filmová společnost SPI International. Zahájení řádného vysílání je naplánováno na 28.října (októbra) 2005. Testovací signál a vysílání promo reelu bude spuštěno 15.10.2005.

Provozovatel získal satelitní licenci na vysílání programu FilmBox od české Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) v minulém týdnu. Licence platí 12 let a umožňuje program šířit pro Českou republiku, Slovensko, Maďarsko a Polsko.

Testovací (zatím) nekódovaný program FilmBoxu se objevil na satelitu Amos-2, na kmit. 11,684 GHz, pol. H, SR 4500, FEC 3/4.

TVN Gra (Hot Bird 13°E)


Dne 3.října 2005 zahájí řádné vysílání nový televizní kanál TVN Gra. TV Gra je nový tématický a v pořadí již osmý kanál polské skupiny TVN. Nový program bude věnován interaktivním programům a hrám.

Testovací vysílání se objevilo v minulých dnech na satelitu Hot Bird 1 (13°E), na kmit. 11,408 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4. Identifikátory kanálu: SID 4321, VPID 522, APID 750. Signál stanice není kódován.

Yavido Clips
Dne 1.října 2005 zahájí v Německu pravidelné vysílání nová stanice - Yavido Clips.

Yavido Clips je interaktivní hudební kanál, který bude vysílat přes DVB-T v Hessensku a také volně přes družici Astra 19,2°E, na kmit. 12,148 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4. Podle vyjádření provozovatele nabídne stanice nejlepší klipy aktuálních hvězd. Stanice bude přinášet klipy od rocku, popu, hiphopu, RnB až po dance a latin. Stanice nebude mít žádné moderátory. Stanici bude provozovat hamburská společnost Euro I.

redakce





Reklama




Vybrané články