Quantcast

TV Paprika CZ/SK odstartovala. Je v nabídce freeSATu

| Tisk

logo Na českém a slovenském trhu je možné přijímat novou lokální verzi známého gastronomického kanálu TV Paprika. Stanice byla zařazena do multiplexu satelitní placené televize freeSAT na satelit Thor 6 (0,8°W).

TV Paprika je dalším kanálem společnosti AMC Networks Central Europe, který je poskytován divákům v lokální verzi. V poslední době firma spustila místní verzi stanic AMC či Spektrum Home.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Nová verze TV Paprika CZ/SK

Lokální verze umožňují přizpůsobit program a upoutávky pro místní trh. Nabídnout i speciální pořady pro českého a slovenského diváka.

TV Paprika CZ/SK odstartovala na základě nedávno udělené satelitní licence českým regulátorem RRTV (Rada pro rozhlasové a televizní vysílání). Licenční podmínky uvádějí, že se jedná o program, který přináší pořady o vaření. Nová verze bude vysílat v češtině a 24 hodiny denně.


obrázek

▲ Obr č. 2 - Nová verze TV Paprika CZ/SK

K distribuci programu TV Paprika CZ/SK si provozovatel vybral operátora UPC DTH, který na českém a slovenském trhu provozuje satelitní televizi freeSAT. Stanice je umístěna v DVB-S2 multiplexu a enkódována v MPEG-4/H.264. Pro příjem je proto nutný set top box, který podporuje formát MPEG-4.

Nová verze TV Paprika pro český a slovenský trh má i mírně upravené logo - pod původním logem je nápis CZ/SK. Programové schéma nové mutace je zatím shodné s původní verzí.

technické parametry:

satelit: Thor 6 (0,8°W)
frekvence: 11,843 GHz
polarizace: vertikální
SR: 30000
FEC: 3/4


norma: DVB-S2
modulace: 8PSK

TV Paprika CZ/SK
service ID: 31014
video PID: 751 (MPEG-4/SD)
audio PID: 761 (MPEG)
CA systémy: Irdeto (CAID 0653, 0D97), Conax (CAID 0B02), Nagra MA (CAID 1815)

redakce





Reklama




Vybrané články