Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

Kde robím chybu? alebo skôr mi to nejde do hlavy

Zdravím. Mám 2 x parabola, na jednej monoblok na 19,2 E a 23,5 E skylink CZ a na druhej parabola 0,8 W Digi SK. Mám to rozdelené do troch TV, na jednej TV mám iba monoblok na priamo bez 0,8 W, na ďalších dvoch TV cez EMP Centauri switch S2/1PCP opt-W1 zlúčenie týchto pozícii do príjimačov Zgemma H9 twin SE. Na TV a zgemme v kuchyni podľa nastavení všetko šlape, prepína, proste ide to, no na druhom TV a zgemme mi absolútne neakceptuje pozíciu 0,8 W, nemci, skylink všetko ide, ale Digi za Boha nie. Už som skúšal všetko možné. Na streche mi ide z paraboly do prepínača signál, ale už dole som ho nemám. Menil som aj prepínače, hovorím si, možno odpálený port, ale nič, stále to isté. V menu prijímača všetko nastavené ako v kuchyni kde všetko ide, ale intenzita signálu na nule. Nastavenie v prijímačoch zgemma je takéto: Pokročilé nastavenie, 19,2 E - LNB 1 diseqc 1.0 port A, 23,5 E - LNB 2 diseqc 1.0 port B, 0,8 W - LNB 3 diseqc 1.0 port C. Na jednom boxe mi to takto všetko ide na druhom ide všetko ale bez 0,8 W Digi SK. Robím niekde chybu ja v nastaveniach? Mal by som zmeniť inak nastavenie v obývačke ako je v kuchyni? Ešte dodám, že keď som robil takúto inštaláciu doma v roku 2023, všetko šlapalo podľa nastavení ako to opisujem. Medzitým som poprehadzoval pozície na čas, ale nakoniec som sa vrátil k pôvodnému nastaveniu, avšak teraz už s týmto problémom. Robím chybu niekde ja? niečo som mohol urobiť zle? ale nedáva mi to logiku. Neviem, poradí niekto nejaký tip? Dík

Solverson
Registrace: 3/2026
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 86
Odpověď v diskusním vlákně

@Maneto

Vieš vôbec o čom je reč? Opakujem aj pre TEBA. Pozícia 1, vstup 1: monoblok 19,2 E a 23,5 E monoblok, pozícia 2, vstup 2: 0,8 W LNB twin dva nezávisle vstupy ako v prípade single LNB. Tretí vstup terestial, nevyužitý. Výstup do prijímača asi jasný. Chápeme sa? Ja si z koho robím (nevhodné slovo)? Pýtam si reálnu pomoc, nie tvoje drísty okolo toho. Šaša volaj toho čo ráno vidíš v zrkadle.

Solverson

@radek5

To som prehodil a v kuchyni všetko ide, naopak v obývačke opäť ten istý problém. Takže zámenov prijímačov to nebude. Skúsim ešte zajtra na streche urobiť zmenu vo výstupe káblov medzi prepínačmi a čo sa udeje. Ďakujem za záujem riešiť problém. TomSenior bude mať asi pravdu. Dám vedieť.

Solverson

@mar331

To je zbytočné, mne všetko “hore” ide, len “dole” je problém. :-/

Solverson

@mar331

Ešte dodám k tomu, že káble z vrchu smerom dole je všetko ok. Žiadne problémy v zalomení kábli, F-ká a problémy s tým. Ale pred 3 rokmi všetko fachčilo, vrátim sa k tomu a nič. A to som detailista že skontrolujem jednu vec X krát. Nechápem.

Solverson

@Solverson

monoblok quad + twin + 2x S2/1PCP opt-W je v tvém případě běžné zapojení, kde bývá problém jen u některých přijímačů v potřebě nastavit opakování povelů nebo odstranit rušení vzniklé propojením zasuvek na různých fázích. Pak uzemnit u každého přijímače koax na zemnící kolík zásuvky. Nastavení DiSEqC pro monoblok na vstupu 1 je A/B a twin na vstupu 2 je C ( popř. D).Pro zjednodušení se monoblok v tomto zapojení rovná 2xLNB s přepínačem position. Od toho se odvozuje nastavení v přijímači.

RAFI007
Registrace: 1/2006

@Solverson

Chyba může být v elektrických rozvodech domu. Připojení zásuvek na různé elektrické okruhy.

john72
Registrace: 7/2011

@Solverson

ještě by mě zajímalo,kdy to šlo vše OK ??,co se změnilo před tím,než to začalo zlobit?,nemůžeš udělat ten krok z5?

pierrepetr
Registrace: 5/2006

RE: Kde robím chybu? alebo skôr mi to nejde do...

Mám to tak ako píše RAFI007 zapojené. Tiež si myslím že tam bude problém z uzemnenim ako to opisoval TomSenior. @pierrpetr- no vrátil som sa z roku 2023 k tejto pôvodnej zostave, medzitým som tam mal inak rozhodené pozície. Ešte skúsim prehodiť výstupy z prepínačov na streche. Akože nezahyniem bez 0,8 W mám ešte ďalšiu verziu príjmu. Ale samého ma to prekvapilo čo sa vlastne deje. Vďaka za reakcie a pomoc od všetkých. Ak sa k tomu dostanem z časového hľadiska, skúsim ešte tie káble. Napíšem sem do témy či sa niečo zmenilo.

Solverson

@Solverson

zkus prohodit monoblok na vstup rele 2 a v přijímači nastav monoblok na C/D a twin na A (B) jak se to bude chovat. Kdysi to na akci zafungovalo, ale nechápu z jakého důvodu.

RAFI007
Registrace: 1/2006

RAFI007

Dnes to určite vyskúšam aj toto. R^ Dik

Solverson

Suma sumárum

Takže som sa k tomu dnes dostal opäť. Urobil som:
1.- prehodil som najskôr výstupy od prepínačov medzi sebou smerom k prijímačom, výsledok: bez zmeny.
2.- prehodil som medzi sebou koaxy z pozíciou 0,8 W na prepínači, výsledok: bez zmeny.
3.- urobil som to čo popisuje RAFI007, t.j. Prehodil som A1/A3 na vstup prepínača 2 a Thor na vstup 1, v menu prijímača som zmenil porty ako popisuje vyššie on sám, čiže 0,8 W som dal na pozíciu A/B a monoblok na C/D, výsledok: bez zmeny.
Záver: môžem robiť čokoľvek, v obývačke je proste z pozície 0,8 W mŕtvo, bez signálu. Teraz je už viac menej potvrdené že ide o starú známu zemnú smyčku. Teda ja si to myslím. Ale prečo mi všetko išlo bez problémov v roku 2023, ani srnky netušia. Ďakujem všetkým za pomoc, rady. Pekný deň ešte. R^

Solverson

Tak ještě zjisti, co na svodu po udajnem prepnuti na thor ve skutećnosti je?
Možností neni malo....
Nic
Astra 23
Astra 19
Thor na spodnim pasmu....
Zkus pro ladění pouzit vhodné kmitočty z vyjmenovaných možností a dej vědet. Něco tam být musí. Bez měřáku musíš pouzivat logiku....

On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000

Varos107
Registrace: 8/2021

@Solverson

Nedivím sa, že som neveril tvojmu veľmi zvláštnemu rozpravkovemu príbehu...Každú chvíľu si písal niečo iné... Kto sa mal vyznať v tej kaši čo si tu predostrel... Najprv si mal jeden DiSEqC prepínač a jeden monoblock + 0,8E a ku koncu si zamieňal výstupy za vstupy... Nakoniec sú to dva DiSEqC prepínače, Quad Monoblock a Twin na 0,8W... Nebyť nicka @RAFI007, ktorý z teba správnu konfiguraciu dostal, stále sa tu motáme dookola... Len tak mimochodom podobné nastavenie s dvoma E-85 je v Galerii... A na koniec si si odpovedal sám, kde je chyba... Menil si pozície konvertorov, len si zabudol k nim priradiť aj správne káble... Hádam, že dnes sa to podarí... ;)

DM920 Dual FBC DVB-S2X MS+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM900 RC20 Dual DVB-S2X MS, DM900 Dual DVB-S2X MS,OCTAGON SF8008,Arion i7 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB +TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,TBS5925,Gibertini OP 125L,Fuba DAA110A IBU Twin, DG380S,Fuba DAA850 4xIBU Twin

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

@Varos107

Takže, na streche je naladené 0,8 W, z twin (už teraz quad lebo už aj ten som vymenil) idú dva káble do prepínača EMP do vstupu č.2, na vstupe č. 1 je monoblok A1/A3. Odtiaľ z výstupu DVOCH prepínačov EMP ide jeden výstup do kuchyne a druhý do obývačky. V kuchyni 0,8 W signál je v obývačke nie je. Čiže naladené je 0,8 W ale signál v prijímači je nila, v kuchyni ide všetko ok. Vymenil som už všetko možné, LNB, poprehadzoval káble, proste nič nezaberá.

Solverson

@Maneto

Ahoj, nič v zlom. Pohoda. Na úvod v téme som jasne spomínal 2 x prepínač EMP aj pozície. Musel si si to zle prečítať. Je to tam dosť zreteľne všetko popísané. Ale nevadí, v pohode, vďaka aj tebe za pomoc, žiaľ už som skúsil všetko a bez signálu. Jednoducho mŕtvo. Neviem, pred 3 rokmi všetko šlapalo. Kašlem na to.

Solverson

Chlapi, z nikoho som si nerobil srandu, ani to nebol žiadny 1 april. Reálne som potreboval vyriešiť vec, nepodarilo sa. Ešte sa mi nestalo aby som niečo neurobil. Trošku ma to se.rie ale tak nevadí, zariadim sa inak. Nejde mi do hlavy že keď to išlo v toku 2023, prečo to nejde teraz. :mad: :-/
Ďakujem všetkým za rady. Pekny deň želám.

Solverson

@Solverson

Já bych na tvém místě ještě zkusil odpojit koax kabely od sat přijímače v kuchyni a také od TV ten co jde na přímo z monobloku a nechal připojenou jen obývačku a zkusil, jestli tam naběhne 0,8W, když ano, tak by to mohly být ty zemní smyčky. Nebo ty kabely zkusit odpojit nahoře, aby to vedlo jen do obývačky.

radek5
Registrace: 10/2013

Bohužel jsi vůbec nepochopil co jsem po tobě chtěl. Nejde mi o tó jak to máš zadrátované, ale jak se chová přepínač. To zjistíš jen tim co jsem ti psal, ačkoliv se to zdá na první pohled jako nesmysl....

On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000

Varos107

@Solverson

Neberie mi to hlava... Nemáš tak náhodou pre pozíciu 0,8°W teraz konvertor QUATRO miesto QUAD...? Vyzerajú úplne rovnako, rozdiel je len v popise na tele a rozdielnych výstupoch...QUAD sa používa pri priamom pripojení k satelitnému prijímaču (až 4), no QUATRO sa používa pri multiprepinačoch... Nedávno tu mal s ním niekto podobný problém... ;)

DM920 Dual FBC DVB-S2X MS+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM900 RC20 Dual DVB-S2X MS, DM900 Dual DVB-S2X MS,OCTAGON SF8008,Arion i7 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB +TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,TBS5925,Gibertini OP 125L,Fuba DAA110A IBU Twin, DG380S,Fuba DAA850 4xIBU Twin

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

@radek5

Odpojil som dole obidva prijímače, aj z 220 V, ale v obývačke stále mŕtvo. Hore na strechu sa mi už nechce ísť to odpájať. Nemám už na to chuť ani nervy.

Solverson

@Maneto

Vieš že ma to dnes tiež napadlo. Ale určite nie, je to quad. Takže nie. :-/

Solverson

@Varos107

Je tam prvá možnosť. Čiže nič.

Solverson

Solverson

A zkusil si moznost propojit kabel co vede do obýváku rovnou s výstupem LNB twin? Tzn. výřad přepínač a propoj to napřímo se svodem do obýváku k 3 tv.Pokud máš ještě nějaký ten metrik navíc,tak to půjde,pokud ne,tak to spoj F spojkou.Tim zjistíš,jestli ti signál z Thor 0,8W jde do přijímače nebo je tam nějaký ten útlum už během svodu.Pises,že po kabelu do přepínače diseqc by mělo být vše ok,takže by mohl být problém až v koaxiálu co vede z přepínače na výstupu do obýváku.Mel by se tam objevit signál pokud to bude ok,diseqc nemusíš nastavovat,bude to v podstatě zapojení bez diseqc přepínače na vypnuto nebo A.tím by se měl odstranit i případný problém se zemnící smyčkou.Muzes mít také problém v jednom F konektoru,kdy po dotažení muže mít špatný kontakt na kostře.Vymen ho za jiný.Uz jsem se setkal s nekvalitním kusem,kdy matka konektoru byla příliš volná v části,kde je přilisována k válečku F konektoru.Po dotažení matky na F výstupu konvertoru se přesto váleček stále lehce hýbal.Tim muže docházet k přerušení napájení.

HYPER
Registrace: 11/2010

To není možné, nějaká mezifrekvence tam bude. Kdybys měl spektrální analyzátor, hned bys to viděl a mohl to následně demolovat a vidělo by se. Bez SA pomůže to co jsem psal v úvodu, ale jak vidno, nemá to smysl...

Varos107

...demodulovat...

Varos107
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 86

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra