Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Jaký tv příjem ... SAT, terestriál, OTT ?

Co dnes radíte zákazníkovy pro výběr tv příjmu ?

Zatím jsem to řešil pouze jednou ... OTT jsem navrhl

T90, Octagon 8008

ivo2001
Registrace: 4/2006
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 83
Odpověď v diskusním vlákně

@Prosat

Kdyby jsi si pořádně přečetl co píšu, tak bys takhle nereagoval. Na kyslík v běžném provozu samozřejmě nepotřebuješ předimenzovanou síť. Potřebuješ ale síť, která je spolehlivá a nepadá i když se nárazově připojí větší počet uživatelů.
A pro spolehlivou domácí síť je 1Gb základ. Zkus si vložit jako mezičlánek switch 10 Mb/s nebo hub a uvidíš.
Moje přípojka je Optika 250/250 od Cetinu a v sousední ulici v hospodě mají od O2 wifinu nabastlenou na nějakou starou síť, dělali jim to profíci o2 a taky maká. Ale když je v televizi významnej sportovní přenos a sledovanost prudce vzroste, tak se to seká, mnohdy do nabíhá 20 minut i víc a za minutu to spadne. Jestli si profík a rozumíš tomu, můžeš to přijet uchodit, rádi Ti zaplatí.

MMorous
Registrace: 10/2019

@MMorous

Pěkně popsáno ... díky ...

Dřív se doma muselo investovat do antén, dnes (pokud chce člověk) mít kvalitní připojení do switců a datových kabelů. To někteří nechápou

Jinak mám 1Gbit/ od O2 a měřák (plugin) na Octagonu (připojení kabelem) mi ukazuje max 750 Mbit/s ... jako je mi to jedno ... jen jako info pro druhé. Stejné je to i na notebooku

T90, Octagon 8008

ivo2001

@ivo2001

Na kyslík Ti stačí bohatě 20Mb,na to nepotřebuješ gigovou síť!A pojede Ti to bez výpadků,bez sekání!Jen potřebuješ kvalitního dodavatele,který tomu rozumí!Kyslík mezi ně určitě nepatří!

Prosat
Registrace: 8/2005

@ivo2001

Tohle měl brácha v novostavbě, taky to ukazovalo míň a klísalo/ze zásuvky/, tak jsem vzal dlouhej kabel, napřímo to bylo dobrý, tak jsme zavolali servis aby zkontrolovali rozvod, chybně nakrimpovanej kabel na zásuvce, opravili omluvili se a už to fičí.

MMorous

@ivo2001

Několikrát tu zaznělo něco o kyslíku a 20 Mb, dotyčný je nejspíš neplnoletý teen, co nemá představu co je přetížená síť. Škoda času na to reagovat

MMorous

@MMorous

To si mohu myslet o Tobě,který potřebuje umělou inteligenci,aby vůbec něco zvládnul!!!Kyslík má hodně starých ustředen,které nezvládají současnou dobu!A jestli tam mají techniky Tvého typu,tak se nedivím,že jim to dobře nefunguje.Jen co nejvíc klientů za velké peníze a nekvalitní služby!Jak si správně napsal,škoda času na to reagovat

Prosat

@MMorous

Možná 20 Mbit/s sám pro sebe pouze na tu telku může fungovat ... ale pro celou rodinu ... je to dnes už málo ... streamuje se kde co :)

T90, Octagon 8008

ivo2001

RE: Jaký tv příjem ... SAT, terestriál, OTT ?

2Ivo: Vhodná konfigurace routeru a vymezení přenosové kapacity pro TV by to mohla řešit. Aspoň z nejhoršího. Samozřejmě 20Mbs je pro současnou domácnost na hraně (s jednou televizí), ale už 30Mbs by pro běžný život stačit mohlo.

TomSenior
Registrace: 3/2025

@ivo2001

Ne že může,ale funguje bez zasekavaní,50 Mbit/s musí stačit pro celou rodinu!Málo rodin má doma giga síť,kterou i tak nevyužije,jsou to jen vyhozené prachy pro internetové poskytovatele.

Prosat

@ivo2001

Nevím jakou síť máš na mysli, internetovou nebo domácí. Internetové připojení, které platíš, jde vzduchem, kabelem, nebo optikou. Rychlost, kterou platíš, je download, což je příjem dat z internetu do tvého zařízení. Pokud chceš komunikuješ s vnějškem, to znamená že posíláš mejly, fotky, videa, používáš upload, což je odesílání dat z tvého zařízení. Jeho rychlost je zpravidla jiná, než download. Rychlost uploadu je standardně 1/10 downloadu. Měl to tak celá léta vodafone i O2, jak na kabelovce, tak po starých telefonních linkách, v podstatě také většina rozvodů od cetinu. Asi před 6-ti roky vymyslel O2 vylepšený systém připojení po tel. lince, jmenovalo se to nějak systém turbo, vtip byl, že na to potřebovali 2 páry kroucený dvoulinky, což se ne vždy povedlo, protože se to muselo ve starých domácích rozvodech do slova a do písmene bastlit. Proč to píšu. Jestli máš připojení 30, což byl na kabelu jakýsi standard, tak jsi měl upload 3. Když jsi posílal obyčejné mejly, tak to bylo jedno, protože to jsou zanedbatelné objemy dat. Jestliže ale potřebuješ zabalit a poslat balík fotek, kde jedna fotka má 40M, nebo videa, a dostaneš se na 4-6 GB, musíš to poslat jinak, třeba přes úschovnu, tak nastává zcela nová situace. Přenos trvá delší čas, záleží kde a po jakých pojítkách to vede. Když to porovnám - cca 5 GB mi trvalo přes úschovnu poslat cca 4 hodiny na kabelu vodafone 50. Teď mám O2 optiku 250/250 a stejný objem dat trvá 5-7 minut.
Jestli jsem zmínil Gigasíť, měl jsem na mysli síť domácí, t.j. za internetovým rozhraním. Ta se skládá z kabelů, switchů a síťových karet. Někdo má doma po síti ještě starší typy síťového rozbočovače HUB, staré kabely, wifikarty ve starých normách s malou propustností, a potom si tady stěžuje, že mu nejde OnePlay nebo další služby. Je třeba si uvědomit, že nová technika přináší nové, vylepšené funkce, ale aby je uživatel využil, musí je provozovat na moderním zařízení. Starší lidé těžko chápou, že např. HDM kabel, za který dal před léty 1600,- a má pozlacené kontakty, by měl vyhodit do sběru a k nové moderní televizi koupit nový s odpovídající propustností. On má doma televizi 32 palců/50Hz, béčkovou wifinu a je spokojený. Stačí mu to a jinak to nechce.

MMorous

@ivo2001

Ještě k té rychlosti připojení. Na starých linkách rychlost připojení v průběhu dne značně kolísá. V poslední době kolísá i na optice, protože počet uživatelů nejrůznějších služeb prudce vzrostl.

MMorous

@MMorous

Ještě,že existuje pro Tebe umělá inteligence,na druhé straně,zakrňuje mozek a pak aizhamerovy příznaky :))) A přeposílaní dat je uplně jedno,jestli 10 minut nebo hodina

Prosat

@Prosat

Píšeš hlúposti! 50 Mbit/s z mojej osobnej dlhoročnej skúsenosti nestačí pre celú rodinu!
Príklad: Naše 2 decká si na dvoch Notebookoch hrajú rozdielne online hry zo svojimi rovesníkmi. V kuchyni hrá internetové rádio. Na dvoch telkách beží IPTV. Na veľkom compe sa prijímajú a odosielajú veľké súbory (veľkostami rádovo v GB) a čerešnička na tortičke, naša babka sleduje cez tablet na YT svoje obľúbené recepty na varenie. Moja otázka znie - stačí na toto všetko to tvoje "povestné" (a primitívne) 50 Mbit/s pripojenie, hmm?!
;)
P.S. Takýto tvoj názor obstál cca pred 15 rokmi, len dnes je už úplne iná doba - doba oveľa náročnejšia nie len na kvalitu, ale a hlavne na na rýchlosť internetového pripojenia!
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

@mmiriboy

To máš doma koplet novou ustřednu od kyslíku :))) ,postavenou na optice :laughing:

Prosat

@mmiriboy

Dodanou od Cetinu

Prosat

@mmiriboy

Mam od o2 optiku 1Gb na 1Gb

T90, Octagon 8008

ivo2001

@ivo2001

Když posílám něco trochu většího na Tube ve 4K, tak to taky trvá, ale před tím po vodafon kabelu jenom obyč. video ve FHD trvalo zpracovat hodiny. Po optice to fičí úplně jiná liga. Jeden neználek tady napíše pár nesmyslů, druhej se toho chytne a má potom doma roky starostí.
Napsal jsi to dobře,

MMorous

@MMorous

Ty ani nevíš,že optika patří Cetinu,ne kyslíku.Kyslík jen nabízí předražené služby,zneužívá neznalosti klientů,takových,jak jsi Ty.Takových,kteří si myslí,že mu jede internet 1G je hodně,ve skutečnosti mu to jede poloviční rychlosti,ale platí za 1G,které i tak nevyužije.

Prosat

@Prosat

:))) :)) :)
Ja nebývam v ČR, ale na Slovensku! T.j. Kyslík máme a to hlavne v ovzduší! ;)
Aj keď aj u nás funguje O2 operátor, ktorý ale narozdiel od toho českého nemá (ak áno, tak len minimum) vybudované vlastné internetové siete.
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy

@ivo2001

Ja len optiku od Telekomu 850/200, čo je síce fajn a mohol by som si zaplatiť ešte vyššiu rýchlosť, len tá cena?! Tých cca 30€ je už dosť na mesiac. A to by som mal len 1000/300.
V mojom mieste bydliska nie je zatiaľ taký operátor, ktorý by ponúkal symetrické internetové pripojenie - napr. 1000/1000. Aj keď "prvé lastovičky" sa začínajú objavovať aj u nás - Orange testuje a začal ponúkať 2,5G optické pripojenie zatiaľ iba vo vlastných sieťach a Antik z východného Slovenska ponúka už dávno 1G/1G, ale u nás na západnom Slovensku je len veľmi málo rozšírený.

mmiriboy

@mmiriboy

Ja v obci pri Nitre mam optiku 1 Gbit/s na 1 Gbit/s (realne 897 Mbit/s na 890 Mbit/s), kazdy mesiac faktura na 17,90 Eur s DPH. Mam to na firmu, takze realny naklad cca 10 Eur mesacne.
Celkom fajn, nie? ;)

Jean Reno
Registrace: 2/2022

Máte někdo nějakou dobrou zkušenost či tip na funkční IPTV, kde by byly všechny zpravodajské kanály (myslím CNN,ZDF,ARD,BBCW,24H,HRT,ORF,TVP apod.) Chtěl bych najít účtování po hodinách, nebo po dnech. Raději než trvalé předplatné. Děkuji za tipy.

TomSenior

@TomSenior

Sledovanie IPTV (teda v tvojom pripade asi OTT) uctovane po hodinach? To zartujes, vsak? Ale asi je prilis teplo na kazdeho...

UPC, Magio, Lepší TV, Sweet TV, Skylink Live, Netflix, HBO Max+Sport, Disney+, Prime Video, SkyShowtime, Apple TV+, Oneplay, Voyo + zopár ďalších

black13a
Registrace: 2/2009

Naprosto nemoderní názor

Dlouho jsem přijímal placené kanály z 23E. Po frajeřinách provozovatele s cenami a s ohledem na to, že zabíjačky a primitivní (v normálním životě nepravděpodobný) sex mě vysloveně nudily, jsem satelitní placenou televizi zamítl. Mám příznivou polohu a mohu po zemi přijímat CZ+PL+SK (státní televizi). Na Krížavu to mám přes 80 km a přes Beskydy, ale jde to na 2m dlouhou anténu. Satelitní televizi mám kvůli příjmu zavrhované ruské televize (ale fanda zabízení na Ukrajině rozhodně nejsem) a příjmu hudebních stanic, stejně jako příjmu důležitých evropských kanálů. Když se člověk podívá na "hudební" televizi, musí respektovat, že zpěvačky zásadně zpívají v plavkách (někdy opravdu jen "tri niti v riti"), ale pro mne je zajímavé pojetí Adria, Arabica, turecké televize, řady bulharských stanic (Magic, Balkanica, Voice), kde jsou ještě stopy národní kultury.
Rodina mé dcery je závislá na internetové televizi a má potřeby, které já zavrhuji (střílečky). V blízké budoucnosti se počet kanálů pozemní televize omezí, ale jsem osobně navýsost spokojen s Českou televizí, ČT 2 má výborné cestopisy, ČT sport má pro mne dostatečný výběr, ČT 1 je průřezovým kanálem se všemi žánry. Mám jako základní zesilovač LEM 40, vzhledem ke starým kabelům po celém domě, jinak antény Televés CZ a SK s předzesilovačem. S kvalitou obrazu jsem na své 2,49 m úhlopříčce navýsost spokojen po zpracování pozemní a satelitní televize v Technisatu (přepočet do 2160p).Jinak souhlasím S Tomem Seniorem, že s námi (65 plus) satelitní televize asi zanikne.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

Nežertuji. Možná jsem to napsal nepochopitelně.
1. Jde mi o IPTV.
2. Mezinárodní zpravodajské stanice potřebuji na internetu jenom občas, když jsem mimo svůj satelitní příjem, kde mi samozřejmě výše uvedené stanice hrají. Třeba desetkrát do roka taková situace nastane. Takže bych nerad platil roční předplatné.
4. Většinou to bude notebook, nebo cizí zařízení. Proto placení po dnech, nerad by se někde vrtal v televizi, abych všechno po sobe vymazal.
3. Příjem českých placených stanic řeším jinak, v tomto případě o ně nejde. I když si myslím, že jsem to napsal jasně, tak ještě jednou.
Děkuji za rozumné rady.

TomSenior
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 83

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra