Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
11.11.2007, 01:53.03

3,5= PC slot versus Linux-prijimac

Mam 2 dotazy:
1.) Kupil som do PC pouzity 3,5"CI slot na Common Interface, aby som mohol prijimat oficialne programy cez CW karty. Slot som SPRAVNE zapojil na starsiu plne funkcnu SkyStar 1. Slot sa vsak tvari, ako keby nebol zapojeny (nesvieti ani dioda na prednom paneli), a navyse mi prestane ist obraz a zvuk na VSETKYCH kanaloch - funguje len indikacia o sile a kvalite signalu (ProgDVB). Nemate niekto skusenost s podobnym problemom? Je slot vadny, alebo sa da nejakym sposobom ozivit?
2.) Ak by som nepochodil v bode 1, uvazujem o kupe linuxoveho prijimaca s CW dekoderom, resp. sachtou pre CI modul. Akym sposobom ho pripojim k PC, aby som dostal dekodovane MPEG2 data do PC? Da sa to cez ethernet pripojenie, alebo existuje nejake komplikovanejsie riesenie? Idealne by bolo, aby data tiekli do PC v realnom case.
Vopred dik za odpoved.
uživatel
orbiter
11.11.2007, 09:10.06

RE: 3,5= PC slot versus Linux-prijimac

Ad 1) lepší varianta by asi byla koupit za pár stovek Phoenix čtečku a připojit jí na seriový port. K těmto přídavným CI slotům mám silnou averzi.
Ad 2) Jo, jde to přes ethernet v reálném čase. Jestli chceš, můžu zkusit vymyslet i něco komplikovanějšího, např. koupit si do DB hard disk a stahovat to pak i přes ftp
Nebo můžeš využít i SkyStar1 a na linuxu jet jenom Cardserver.
uživatel
kubisek