Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
02.12.2007, 13:37.01

Prodejci sat. techniky

Jaké máte zkušenosti s prodejci sat. techniky? Ochota, ceny...
uživatel
qwerqwer
02.12.2007, 13:42.18

RE: Prodejci sat. techniky

prečo ich urážaš ?
uživatel
oneeeee
02.12.2007, 13:44.12

Já snad někoho urážím?? Ale jestli si to bereš osobně..? Jak se říká, potrefená huse se vždycky ozve.. :)))
uživatel
qwerqwer
02.12.2007, 13:44.45

oneeeee

On se ptal,nikoho neuráží,asi máš nějaký mindrák co???
uživatel
mar72
02.12.2007, 13:46.07

On je asi prodejce :)))
uživatel
qwerqwer
02.12.2007, 13:47.33

Nebo nerozumí otázce,přelož mu jí do slovenštiny.
uživatel
mar72
02.12.2007, 13:49.42

žiadny mindrák. nepredávam a ani nekupujem . len jeho otázka nieje formulovaná správne. To ako keby sa ma niekto spýtal či som spokojný sám so sebou. To tu už fakt neviete čo by ste napísali za hlúposť. A ešte čakáte aj na odpoveď.
uživatel
oneeeee
02.12.2007, 13:50.18

To mi za to nestojí.. Moje zkušenosti jsou docela mizerné. Třeba ve Strakonicích je v podstatě jen jeden obchod. Ceny katastrofální, neochota... Zákazník je pro ně vlastně přítěž.. Fakt hrůza v dnešní době. Takže jestli si někdo chcete otevřít obchod s anténní a satelitní technikou, tak ve Strakonicích nemáte konkurenci..
uživatel
qwerqwer
02.12.2007, 13:51.14

Tak na mou otázku vůbec nereaguj..
uživatel
qwerqwer
02.12.2007, 13:52.33

Ochota dobrá, ceny zhruba stejné, jako u ostatních prodejců, odbornost - až na vyjímky - průměrná
uživatel
Xon
02.12.2007, 13:58.34

To vždy záleží na každém prodejci (chování, přístup ...), jaký je to člověk. To tady neodhalíš.
Co se týče cen, tady je jasné, že v kamenném obchodě bude cena vždy vyšší (musí platit nájem, elektriku .....). V kamenném obchodě Ti prodejce vysvětlí ovládání, jejich tajné vlastnosti, nahraje funkční programy (setting)... Také, když je nějaký problém, tak prodejce v kamenném obchodě je po ruce (a svému zákazníkovi vždy rád zdarma poradí, naladí ..), kdežto doladění např nyní Novy Cinemy u zboží koupeného u inet prodejců - nikdo z nich se s Tebou otravovat nebude !!
Inet obchody totiž prodávají zboží v surovém stavu a Ty si potom musíš poradit sám dalším studiem či experimentováním. Často inet obchody fungují tak, že nemají žádný sklad a jenom přeprodávají.
Neznalý člověk, by měl hledět spíše na služby a né na cenu. Ono ta 5-ti stovka navíc se mu vrátí.
uživatel
Zip
02.12.2007, 14:03.16

Vím jak to myslíš... Ale třeba moje kamarádka chtěla místo singl konvertoru namontovat konvertor pro 2družice, tak jí řekli, že jen za to, že tam někdo přijde, chce 1500... To je docela mazec
uživatel
qwerqwer
02.12.2007, 14:09.56

oneeeee

on jasne napisal "Jaké máte zkušenosti s prodejci sat. techniky? Ochota, ceny..." ked tomu nerozumiš tak nereaguj.
Ja som mal nedavno tento pripad,v jednej Košickej predajni Sat./nemenuju/. Bola to predajna a oprava Sat.a prislušenstva. Chcel som aby mi preflešovali Rediona Jtagom.A on na mna že čo to je,oni to ešte nerobili a že sa to neda,tak na to som mu oponoval že sa to robi bežne a on že sa to neda!!! Takto ma bit ochote predajcu a zaroven pravovne Sat.?
uživatel
TELEFONIST
02.12.2007, 14:13.49

@Zip

To co si napsal to je absolutní pravda .Z vlastní praxe vím, kolik času zabere doplnit zákazníkovi např. programy na 23E. Ale je dobře,že zákaník má volbu mezi internetem a kamenným obchodem.A přesně jak píšeš. Pokus zákazník chce provést montáž jinde zakoupeného přístroje , tak ho zdvořile odmítnem.
uživatel
Rudolf
02.12.2007, 14:13.54

No tak já montuju své zboží paušálně většinou kolem 500kč a cestovné, pokud je nad 10km. Např komplet pro CS link dělám za 500,- (na složitosti nezáleží 1 nebo 4 hod) a k tomu spotř. mat. (konzole, koax ...). Montáž i se spotř. mat vychází kolem 1000-ky. Ovšem pokud chce někdo instalaci jinde zakoupeného zboží je to 1500,- a více jen za práci !! A teď je takových žadatelů docela dost a většina cenu akceptuje, protože už se s tím pár hodin trápili. Vůbec totiž nechápou co je DiSeqC ...
uživatel
Zip
02.12.2007, 14:21.35

samozrejme je rozdil mezi zivnostníkem a firmou - je jasne ze zivnostnik bude mit cenu vzdy o neco nizsi nez firma - zivnostnika uz vetsinou ale nikdo nedozene (samozrejme to neplati pro vsechny, ale zkusenost takova byva) - ale to uz tu srovnavame samotne montaze - jinak tech 1500,- bych rekl, ze je bezna cena zvlast u tech co si to koupi jinde - ale kdo si to smontne sam ma to zdarma!!! ;) a to se vyplati
uživatel
tesla
02.12.2007, 14:23.53

Trochu víc této problematice rozumět, tak to jdu dělat hned :)))
uživatel
qwerqwer
02.12.2007, 14:27.29

rozumet rozumet - vim o nekterych montaznicich co tomu zrovna trikrat nerozumi, ale princip te skladacky pro jednu nebo dve druzice uz pochopili ;) chodi nakupovat material a za to dostavaji technickou podporu - take reseni
uživatel
tesla
02.12.2007, 14:30.32

No spíš mít nějakej obchod..
uživatel
qwerqwer
02.12.2007, 14:34.15

@tesla
Takovéto montážníky zaměstnává Digi TV, např v mém regionu jsou to prodejci mobilních telefónů a podobní týpci. Když kolem těch montáží chodím, musím se kolikrát chytit za hlavu!!
uživatel
Zip
02.12.2007, 16:09.07

Taky prodáváme a montujeme hlavně CS link.Účtujeme 1500 za montáž.Komple stojí samozřejmě o něco víc než v hypermarketech .Zákazníci kteří to mají koupené u nás mají výhodu v tom že si je objedu a naladím jim zdarma např.NOVU CINEMU.Proč bych někomu měl ladit nový program když si komplet koupil v supermarketu.I když by třeba zaplatili i 300 Kč za naladění.Ať jim ty šroty STRONG a OPENTEL naladí prodejce,když si to byli schopni sami nainstalovat :( .Když to kupují tak sou strašně chytří ,hlavně že ušetří 500Kč ale když mají problém pak je jim ten drahý a neochotný montážník a prodejce u kterého nic nekoupili dobrý.To sou schopni zavolat i v neděli a zadarmo by chtěli poradi jak naladit NOVU CINEMU.A já jim říkám DNES ZADARMO ANI PTÁČEK NEZAZPÍVÁ. :))) ;) Tak jsem si vylil srdíčko :)))
uživatel
kimi
02.12.2007, 16:56.09

Tak 1500 za celou montáž mi přijde v pohodě. Ale ne třeba za jinej konvertor. Jako chápu, že radši budete montovat těm, co to koupili u vás.. Ale nevím, proč potom odmítat jiný zákazníky.. prostě chtěl něco poštelovat, tak proč ne.. To je jako když si koupim auto v Praze, v Brně se mi porouchá a tamní autoservis mě pošle do pr.. že jsem si ho nekoupil u nich...
uživatel
qwerqwer
02.12.2007, 18:33.58

taky se tímto živím, ale úplně nejlepší jsou takový pičusové, co jsi nechaj dovízt komplet za 2600,- z PL, a tebe si potom objednaj na montáž aby jim šli české programi, zařízení úplnej šrot kterej ani nebere cryptoworks karty, u tebe celé odpoledne v prdeli a stejně seš ve finále ty ten nejhorší, že jim to na český programy nejde, tento víkend sem byl u 2 takových k*****ů, ujetejch 120 km a výdělek žádnej Rv
uživatel
bore67
02.12.2007, 18:35.35

sory za hrubky, ale sem tak vytočenej, že jsem nekoukal co sem napsal
uživatel
bore67
02.12.2007, 18:43.41

v Lanškrouně prodejce, pokud si u měj koupíš sestavu montuje zdarma!!!!
uživatel
juvla
02.12.2007, 19:08.06

jo to uz ma na ni dost vydelano ;) ale bore67 uvedl typickej priklad zarizeni si lidi kupujou kdo vi kde hlavne aby usetrili stokorunu a pak te porad otravujou ze se jim to seka a ze jim ty cesky programy vypadavaji atd - co se ale tyka te vymeny LNB tech 1500,- je fakt prehnanych (tedy pokud prijedu vymenim LNB a jedu), vetsinou to ale o vymene LNB neni to byva jen zaminkou :))
uživatel
tesla
02.12.2007, 19:12.45

no asi tak, jak pišete. A potom ještě je sorta lidí co pláčou nad Digi, že nejde a že si koupili komplet za 6 000 a nejde. A chtěj to opravit ode mě. Posílam je tam kde to koupili a reakce ??? Sem ten nejhorší .... na světě. Potom miluji požadavky na instalaci v sobotu a v neděli, protože oni nemaj v týdnu čas. Do obchodu, ale přijdou ráno !!! nemaj čas tak sem zavedl přirážku 50% sobota a 100% neděle. Konečně se múžu věnovat rodině. No a potom je strašn%e moc fajn lidí co se dojdou poradit a objednaji si a je to v pohodě. Instalaci máme od 1 000 - 1 800 to podle náročnosti.
uživatel
pepiino