Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
15.12.2007, 14:22.01

Monteri DIGI TV-tak se to ma delat???

Zajimalo by mne proc monter ,ktery delal tuto antenu od Digi na tomto odkazu http://img338.imageshack.us/my.php?image=parabolavx5.jpg
zvolil tento postup? Nemohl jako tu parabolu popustit nize,treba na uroven parapetu,aby nebyl na omitce videt ten hnusny kabel?Anebo Rumuni maji normu davat talir nad okno a kabel vest po zdi 3 metry a pak do bytu?Na svuj barak byste si to asi nikdo urcite takhle nedali,ze? A takovych montazi jsem v okoli spoustu.Bud stejny monter anebo Rumunska norma.Proto by mne zajimalo jak to je,popripade Vas nazor na tuhle prasarnu.
uživatel
bob
15.12.2007, 14:24.00

RE: Monteri DIGI TV-tak se to ma delat???

Samozrejme vynechte mezery,nevim proc to tu tak porad maji ;P ;P
uživatel
bob
15.12.2007, 14:32.03

Aco ti na to odpovedet tak si to předelej aje to!A nezasirej to tady.
uživatel
lubosbrod
15.12.2007, 14:35.09

lubosbrod:Jen jsem chtel aby ostatni videli jak se da podelat montaz paraboly,ale tobe se to asi libi a mozna to mas stejne
uživatel
bob
15.12.2007, 14:39.52

promin nemam . ja mam oarabolu 110 na střeše s motorem .Nekteří montažníci jsou jak říkáš pr....a
uživatel
lubosbrod
15.12.2007, 14:47.51

Treba proto, aby ti to neurval nebo neukradl nejakej (nevhodné slovo). Jinak montaz celkem slusna, poradna konzole, kabel pridelanej, zadny plandani v prostoru. Dira provrtana u podlahy aby ti kabl nevysel v obyvaku u stropu. Nevim o co ti jde. Jinak se snad da dohodnout s monterem kam chces parabolu a pokud nema nic zasadniho (technicky) proti, je to prece otazka dohody.
uživatel
J a
15.12.2007, 14:52.19

co o tom víš ?

Varianta: Zákazník nechtěl parabolu níže aby mi ji někdo neočesal, či aby mu nestínila v okně v rozhledu , světlu či co já vím. Zákazník dal jasný pokyn že parabola bude tam kam chce , nikde jinde. Někdy lidi bývají dost vymýšlivý a nic s nimi neuděláte. Nesuď pokud nesznáš obě strany.Ale jak koukám na ten prostup přes zeď hruza.
uživatel
juzek
15.12.2007, 14:54.39

Asi neznas lidi co maji radost z toho ze nekomu zkurvi parabolu ci mu ji otoci takovyhle (nevhodné slovo) posty bych trestal.. to je snad vec toho co si to nechal montovat ze rek ano zde mi to nevadi
uživatel
Killercek
15.12.2007, 14:58.27

No fakt to se musí vydět to je hnus.
uživatel
ROSTA
15.12.2007, 15:02.41

@Rosta

myslis VIDET ???? Pokud myslis VYDET ... tak to je fakt HNUS :zombie:
uživatel
Chytrolin
15.12.2007, 15:04.53

Podobně hnusně to montují esa z CL a ještě si odváží říct o 1000k za montáž. Do loňskýho roku prodávali pračky a žehličky :) :fuming:
uživatel
digifajn
15.12.2007, 15:27.04

bob:

Nějak nechápu cos tím svým příspěvkem chtěl sdělit? Jestli je to tvůj dům, tak tos měl říct těm montérům, že to tak nechceš a pokud to není tvůj dům, tak je ti po tom akorát kulový ;P
uživatel
technikTKR
15.12.2007, 16:01.23

Keby som ja byval na prizemi dam si to urobit presne tak isto koli zlodejom a pod. grazlom.
uživatel
erik
15.12.2007, 16:05.06

V tomto pripade si naopak monter mozna praci stizil a zase prave mozna na zadost objednatele.DIGI TV ma slogan za 260,- Kc mesicne na 1 rok a zarizeni zadarmo (montaz asi tez zadarmo).Nevim kolik DIGI TV plati za montaz,predpokladam s nadsazkou ze 5,5 Kc bez DPH. Delal jsem asi 4 montaze svym znamym (z toho 2xdual) s tim,ze souhlasili s cenou a s dodavkou zarizeni (GIBERTINI 85 Al,SMART TITANIUM SINGLE OR TWIN,BELDEN H126 DB+,CABELCON KOMPRESNI,SCART POLOPROFI).
Chtel jsem tim nasnacit,ze za jejich cenu mozna nezaplatim vyjezd,pouziti PRODIG-5 a dalsi....
Tudiz ve vetsine pripadu zakaznici zaplatte odpovidajici cenu a vyzadujte odpovidajici kvalitu.
uživatel
hdpe
15.12.2007, 16:10.33

bob:

Jestli Te zajimá proč to tak je, tak zazvoň u dveří dotyčného a zděl mu svojí námitku že se Ti to nelíbi. I když bydlíš úplně někde jinde Tobě to prostě vadí. Teprv dostaneš odpověď z kterej možna nebudeš veselej. Mít tak Tvoje problémy.
uživatel
erik1
15.12.2007, 16:52.21

Jinak tou "celkem slusnou montazi" jsem myslel na to, jak vypadaji nektere jine instalace DIGI
uživatel
J a
15.12.2007, 17:25.01

Nechápu proč z toho viníte montéra ten to dá tam kam to chce zákazník. Jestli to bobovi vadí tak ať to probere s majitelem domu ale podle mně jemu do toho tak akorát "bob"
uživatel
Mjr
15.12.2007, 18:01.18

Mně osobně

by na tom vadilo víc to, že téměř polovina plochy paraboly je zastíněná římsou, takže signál je podstatně horší než je nezbytně nutné. Ta konzola měla být o takových třicet cm delší. Samotné umístění se dá pochopit.
uživatel
Enik
15.12.2007, 18:41.50

to celkem ujde

Dobrý večer, kdyby to bylo v našem regionu (Krkonoše) měl bych obavu ze sněhu a rampouchů. V teplejších krajích no problem. Pokud je plocha antény zastíněná římsou=problém. Vzhledově to celkem ujde. Malé zamyšlení: nová okna, nová fasáda, tady někdo hodně investoval. Proč mnoho majitelů domů narve spoustu prachů do plast. oken, zateplené fasády aj. ale už neřeší umístění antén a slaboproudou kabeláž. To se netýká jen antén. Udělat rezervní husí krk jako rezervu do budoucna, tak to je opravdu jen pro osvícené investory. Znám ze svého okolí domy, kde se utratil majlant na designovaném zábradlí aj., ale když po nastěhování si lidi chtěli dát na střechu wifi tak se lištovalo po chodbě.
Zpět k tématu: mám tady v okolí pár skvostů, řekl bych daleko horších. Zkusím je vyfotit a dát do galerie. Ale jako správný řemeslník týden před Vánoci nemám na nic čas.
uživatel
lynxx
15.12.2007, 19:50.53

tak to ste neviděli jiné montáže !!! taky za ty prachy co montážník dostane. Ale koax je slušně uchycen k parabole a ke stěně. Konzolka celkem fajn. Trošku ošklivá je dirka na koax do baráku, ale... K umístnění paraboly. To si asi určí majitel domečku. Viděl jsem strašné věci. Parabolu na stromě. na lešenářský trubce v prostřed zahrádky a všude prověšený koax už od LNB až do okna, případně uchycen zelenožlutou páskou. Tohle je opravdu celkem fajn. Mohl koax tahat vedle okna - poposunout. Do vnitř taky mohl na úrovni okna, ale možná majitel to tak chtěl.
uživatel
pepiino
15.12.2007, 21:57.39

Muzu vas ujistit,ze majitele se na umisteni nikdo neptal a vse je vysledek "estetickeho citeni" montera-mastila Rv
uživatel
bob
16.12.2007, 08:56.52

bob:

To samozřejmě kecáš, protože ten majitel snad viděl kam to montér dává a mohl mu říct, že to tam nechce.
uživatel
technikTKR
16.12.2007, 10:20.02

Nekecam,ptal jsem se ho na to!!!Dal akorat svoleni k montazi a technik si montoval podle sveho uvazeni a estetickeho citeni,bohuzel majitel domu tam u toho nebyl a spolehal na inteligenci montera.Jeste tady neni doba nechavat takove mastily nechat pracovat samostane a je nutno jim stat za zadkem a kontrolovat co delaji.
uživatel
bob
16.12.2007, 11:18.13

V tom případě je největší ko*kot "majitel" ignorant.
uživatel
Mjr