| 02.06.2007, 09:41.43 | |
Update firmware na FERGUSON HF-8800HDZdravím všechny,mám problém z update firmware do FERG. HF8800HD. Mám to připojené k PC přes NULL modem, všechno normálně funguje, upload kanálu i firmware, i download kanálů, takže kabel je v pořádku. Ale nemohu provést update firmware, dělám všechno, jak mám začnu posílat firmware, jakmile se zobrazí loader (je ve verzi 1.09) zobrazí se typ starého i nového fimware, dále se zobrazí stavový řádek LOADING, ale nic se neděje. Nechal jsem to běžet 10 minut a stále nic, když to v PC ukončím, objeví se na přístroji ERROR 9, ale přístroj normálně funguje.. Nemusí se někde v menu povolit UPDATE Firmware ? Díky za všechny odpovědi.... |
![]() Dark |
| 02.06.2007, 12:29.37 | |
Aktualizace softu, nahrávání klíčů, editace klíčůTady máš stručné návody, které jsem se snažil zpracovat k HD Ferdkovi.Postup aktualizace softwaru pomocí PC K projení přijímače a PC používáme RS232 křížený kabel. 1. Otevřeme program HDUpgrader. 2. Vybere správný Serial port. (nejčastěji Com 1) 3. V MODE nastavíme DownLoad 4. V TYPE nastavíme Prog, Data. 5. Klikneme na Browse a změníme =Soubory typu:= na =Signed Program Files= a nyní vybereme požadovaný software, který máme uložený v PC. 6. Klikneme na Start a přijímač zapojíme do sítě. 7. Nyní probíhá přenos softwaru. Čekáme až se dokončí přenos softwaru, vše vidíme na obrazovce monitoru. V žádném případě nesmíme přerušit proces nahrávání softwaru. Přerušením procesu dojde k požkození přijímače. Software se nahráva cca 3 minuty. V současné době nejde přehrát zpátky oficiální software z emulačního. Je to dáno tím, že přijímač detekuje verzi EMU software s koncovkou 6F a oficiální je s koncovkou 6A - tedy jakoby starší verze a přijímač ho nepustí. Postup nahrávání klíčů - přijímač je odpojený od sítě 1.Otevřeme program Dream Loader ver 1.02 2.Nastavíme Com port 3.Klikneme na Connect a vybereme soubor s klíči(softcam) 4.Klikneme na Download a zapojíme přijímač do sítě 5.Nyní počkáme až proběhne přenos klíčů do přijímače(cca 10 sekund) 6.Na monitoru opět uvidíme informaci o konci procesu. Editace klíčů Klíče se nacházejí ve skrytém menu. Do skrytého menu se dostaneme volbou MENU - DALŠÍ Najedeme kurzorem na Tovární nastavení a na dálkovém ovládání stiskneme 1234 a dostaneme se do kódovacích systémů a klíčů. Zde můžeme provádět ruční editaci klíčů. |
![]() BBS |
| 02.06.2007, 16:00.12 | |
To:BBSDíky za radu. Už jsem na chybu přišel..Prováděl jsem upgrade z NOTEBOOKU přes redukci USB-RS232. Jelo všechno, ale upgrade nešel provést. Když jsem to dal na normální PC přes normální COM port, tak upgrade normálně proběhnul. |
![]() Dark |