Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
25.12.2007, 23:15.57

Illusion-rozbeh. čítačiek

Trošku začnem obšírnejšie, lebo pozerám, že viaceri, ktorí reaguju na tvoj dotaz @slava ti radia niečo iné. Treba si ujasniť veci ako, načo sa použiva vectra alebo syrena a načo sa používa multicam.
Vectra alebo syrena je Emulačný soft. Nemá žiadny vplyv na načítanie karty alebo kariet ako napr. pri M5-M6. Pri nahrati novších verziach vectry sa stáva, že nám vymaže- prekryje multicam a opačne. Aby sme sa tomúto vyhli, tak je potrebné novšie verzie vectier nahravať aj novšimi zakl. softami a novšími multicamamy tzv.nMulticamy
Multicam je soft, ktorý zabezpečuje načitanie-detekovanie karty v čítačke a samotný chod karty v čítačke. Ako som už vyššie spomenul, pri použití novších verziach vectier treba nahrať aj tzv. nMulticam.
Konkretne v tvojom prípade aby ti v M5-M6 multicam videl obe karty, tak musíš si ešte upraviť setting na tie karty, ktoré použivaš. Programy, ktoré idu napr. na Skylink kartu: STV1, STV2, Markíza, atď označíš v settingu modr. tlačítkom a vstupom do menu- cez žlté tlačitko im zadáš CIpriority buď Card A-spodná čítačka alebo Card B-vrchná čítačka, podľa toho v ktorej čítačke máš danú kartu. Ak ani vtedy muticam nevidí obe karty, tak v serv. menu treba pozrieť nastavenie čítačiek: Menu potvrď OK-O prijímači potvrď OK po nabehnutí tabuľky INFO O PRIJIMAČI zmačkni na DO tlačítko A. Pokiaľ maš správne nastavené čitačky v ktorých sú zasunuté karty, tak v poslednom riadku tabulky, ktora sa ti nasledne objaví po zmáčknutí tlačitka:A, by malo byť hneď po prepnutí toto: CARD A: In CARD B: In. Pokiaľ to tak nie je tak v malej tabuľke nad týmto riadkom si čítačku, ktora nie je spravne nastavená šipkami v ľavo alebo v pravo nastavíš a nasledne potvrdením tlačitka OK na riadku SAVE uložíš.
Na záver Konfigurácia mojej M5: Soft 5.61, nMulticam 1.04B a syrena 0.18
uživatel
padavan3
26.12.2007, 01:03.25

RE: Illusion-rozbeh. čítačiek

už sme to rozchodili diky za zajem problem som mal vtom že som mal čitačky nastavene zle mal som closed A a closed B a naslo mi to len B chvylu som sa potrapil a dal som open A a open B a slapu obi dve mozno kazdi soft chce nico ine pomohol my ktomu na www.masterhack .Kebi ma to napadlo skur usetril bi som cas ja som mazal vectri a multikami a prehazoval mezy sebou chybama sa ucim dik vsetkim za snahu.
uživatel
slava
26.12.2007, 03:09.42

To slava

Nie vždy musia byť nastavené open-open. Napr. ja ich musím mať nastavené closed-closed, aby ich multicam videl. Tiež som sa stretol aj s alternatívou open-closed. Je to dané od typu zakl. dosky a čítačiek, ktoré boli použité pre daný prijímač. ;)
uživatel
padavan3