Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
11.06.2007, 06:52.16

Konvertor zase K.O. ?

Během 1 roku mi znovu odešel konvertor na té samé pozici 28,2. Je nutno podotknout, že byl teda jeden z těch levnějších. Nepřipouštím si, že by multifocus (napřímo je A1) měl na to nějaký vliv... ? Je to náhoda?? Stalo se to někomu taky..? nebo jsou konvertory tak nekvalitní?..Starší konvertory s šumákem 0,6 které mám na pozice 13,19,2 a 23,5 stále drží, ale myslím že tenhle smart 0,2 odešel po 3/4 roku...nechápu...že by nepřežil ty vedra?..
uživatel
Pájík
11.06.2007, 07:05.31

RE: Konvertor zase K.O. ?

Já mněl před 4 lety sat.Humax a vypálil mí za 1 rok dva konverktory zn.Invacom vada příjimače.Zrovna ted lezu na žebřík nejde mi multifokus napřímo Hotbird šilhám na Thor a ten mi ukazuje nula procent signálu takže bud Diseqc nebo koverktor vše staré 2 roky.
uživatel
ROSTA
11.06.2007, 07:16.07

Jo připojil jsem to taky na Humax, ale předtím mi odešel ve spojení s AB DSR...tak asi opravdu náhoda na nekvalitní konvertory...právě že ty staré šumáky drží pořád...
uživatel
Pájík
11.06.2007, 07:27.23

No to je prekvapujúca informácia, smart majú povesť kvalitných lnb vyrobených v nemecku...
uživatel
radonero
11.06.2007, 08:32.35

RE:ROSTA

Invacom Single je hroznej shit. Jednak pro DX příjem je mnohem lepší MTI nebo Smart. A jednak nevím kterýho blázna napadlo, vyrábět ten kryt v tmavě šedivý barvě. V létě se to tak rozžhaví, že by se na tom daly smažit topinky.
uživatel
vortimond
11.06.2007, 09:00.23

Zdravim,
Smart 0.2 mam a nic jinyho bych nechtel,maximalne doporucuji,i cena je ok...
uživatel
paolous
11.06.2007, 09:11.52

RE:

Souhlas. Smart mám taky a je výbornej. Pro lovení těch úplně nejslabších signálů se mi sice zdá trochu lepší MTI, ale ten zase vyžaduje nastavení s neuvěřitelnou přesností. Smart jako když má širší záběr, což je výhodnější (nevím, nejsem odborník, ale mám trpělivost experimentovat) a je taky výbornej.
uživatel
vortimond
11.06.2007, 09:16.06

1. Možné je všechno. Moje zkušenosti jsou ovšem prudce jiné. I ty nejlevnější konvertory drží (a já po pravdě ani nevím, jaké značky používám, tam moc je to jedno). Jediný, který mi kdy odešel, exnul následkem bouřky, fláklo to do domu zhruba 100 m vedle.
2. Změř napětí, kterým to živíš z přijímače. Pro jistotu.
3. Multifocus na to vliv nemá.
4. Nedávejte NIKDY anténu na střechu, pokud to není opravdu jediná možnost. Volte závětří, možná i tak prodloužíte životnost LNB. Pokud máte jenom Astry, tak už odpoleden na to LNB svítit slunce nemusí. Prostě na střeše dostane anténa největší záhul, od větru, od deště, od slunce. ptactva. Stačí si představit, když na střechu přimontujete kus plastu s látkou a když totéž bude někde stranou na balkóně nebo na tyči v zemi na zahradě. Kde to vydrží déle v nezměněném stavu? Přístupné místo, tak aby se na to nedalo dosáhnout bez pomůcky (zloději), za větrem, výhled na jih (a to hodně nahoru, už patrový rodinný dům ve vzdálenosti cca 10-15m nevadí - koukněte na to úhlem cca 30 stupňů - to je ten z pravítka s nestejně dlouhými stranami). Instalace paraboly se NEŘÍDÍ podobnými pravdily jako kdysi u televizních UHF/VHF antén.
5. Dva roky záruka.
uživatel
Antonín
11.06.2007, 09:50.59

RE:

Ono na tom konvertoru nezáleží třeba u Astry 3 a sledování ČT. Ale když se snažím ulovit exotický stanice (Astra 2D, Turksat, Nilesat, Arabsat) tak ten rozdíl může být u některejch transpondérů až takovej, že se stejnou parabolou a při precizním nastavení buď nemám signál absolutně vůbec, a nebo mám signál na hraně a to znamená, že je to sledovatelný bez výpadků. MTI a Smart jsou levné konvertory.
uživatel
vortimond
11.06.2007, 14:32.26

Kdo chce DX příjem, tak by v prvé řadě měl mít aspoň 120cm parabolu, teprve pak přichází čas na úvahy o LNB. Uvažovat o LNB na 85 cm parabole nedává smyslu.
uživatel
Antonín
11.06.2007, 15:56.54

Jediný konvertor, který mi kdy za 18 let odešel, byl gardiner 0.5. Nevydýchal pád z cca 5m na betonové schody.
uživatel
Hujer
11.06.2007, 19:17.28

RE-MTI

Můj jediný LNB který mi odešel byl MTI 0,5dB.Zatekla do něho voda a pak nepřepínal polarizaci13/18V.Dnes už nějaký pátek mám motor Stab H-H 100+Invacom 0,3dB(bílé opláštění)+85cm parabola a pere na něj slunce od 13hod do večera.Už přes 2 roky.Zatím klid,musím zaklepat na dřevo.
uživatel
Baron