| 12.06.2007, 09:09.40 | |
UPCnebo DIGIPROSIM CO JE LEPSI PROGRAMOVE CI KVALITOU SIGNALU. |
![]() huck |
| 12.06.2007, 09:11.07 | |
RE: UPCnebo DIGIProgramově UPC,,Signálově= UPC Finančně DIGI |
![]() pat |
| 12.06.2007, 09:12.32 | |
RE: UPCnebo DIGIUPC, len je drahsie. Mimochodom ja by som si rumunsku TV nikdy nepredplatil... |
![]() Marian21 |
| 12.06.2007, 09:15.33 | |
RE:Programově: Jak pro kohoKvalita obraz/zvuk: Stejný Finance: DIGI TV Spolehlivost: UPC |
![]() vortimond |
| 12.06.2007, 09:21.31 | |
Re:Upc nebo Cigi tv?No Programově: UPCSpolehlivost:UPC Kvalita: UPC A máš po starostech. |
![]() alda |
| 12.06.2007, 09:22.49 | |
RE: UPCnebo DIGIProgramově: DigiKvalita: Stejná Finance: Digi Spolehlivost: V dnešní dny stejná. |
![]() digifajn |
| 12.06.2007, 09:24.59 | |
RE: UPCnebo DIGImně se nikdo neptá na kvalitu, ale na cenu !!! a marně lobuju za skladbu programu a spolehlivosti, DIGI přece dáva lepší cenu. |
![]() pepiino |
| 12.06.2007, 09:28.47 | |
RE: UPCnebo DIGIsuhlasim s vortimond, ale este pridam:starostlivost o zakaznika UPC: katastrofalna starostlivost o zakaznika DigiTV: slaba Rada pre huck: ak mas dost penazi a nebudu ti chybat daj UPC, ak chces nejake peniazky usetrit - daj DigiTV. Spokojny uplne nebudes ani u DigiTV ani u UPC. Ak chces vyuzivat EPG - DigiTV ho nema. V cechach by som si dovolil tvrdit ze je jednoznacne UPC lepsie ako DigiTV, na slovensku je to uplne vyrovnane (aj vdaka lepsej prgramovej ponuke ako v CR), co ma UPC lepsie to kazi cena. Ak napr. nemas vlastny prijimac s cryptowoks tak UPC stracas dalsiu vyhodu - myslim ze je lepsie ma UPC kartu vo vlastnom prijimaci ako v tom ich (aj kvoli slovenskym programom, ktore ti na ich prijimaci nepojdu). A das DigiTV, tak sa priprav na to, ze prvykrat zacnes pozerat az na jesen. |
![]() Billysk |
| 12.06.2007, 09:30.12 | |
RE:Špičkovou kvalitu UPC si každý může ověřit na Astře 19.2E, kde vysílá volně ČT24 v jejich paketu (12383H 27500 3/4). Hlavně ostrost obrazu a mono zvuk jak z telefonu určitě stojí za to si připlatit. |
![]() vortimond |
| 12.06.2007, 09:36.53 | |
RE: UPCnebo DIGIMimochodom vcera mi prestala ist karta UPC a musel som volat na zakaznicu linku aby mi resetli kartu (trochu mi to pripomenulo ako som minuly rok musel volat do DigiTV, ze mi prestala ist karta a vsetci pisali ze DigiTV vypadava karta a UPC je spolahlive - takze od vcera mozem povedat ze na vypadnute karty 1:1 - a to mam UPC kartu iba 12 dni). |
![]() Billysk |
| 12.06.2007, 09:43.47 | |
Re:BillyskNo taky jde o to v jakém přijímači používáš kartu UPC.Mně se to zatím u UPC nikdy nestalo mám jejich černého DSX6010 a 3 roky bez jediného problému tak nevím jestli nemáš problém někde doma. |
![]() adam 2 |
| 12.06.2007, 09:47.40 | |
RE: UPCnebo DIGIto CT24 ma fakt hrozny zvuk a obraz v UPC, ale aj u DIGI... |
![]() Marian21 |
| 12.06.2007, 09:49.49 | |
RE:Každopádně je blbost, jak tady pořád někdo píše, že UPC je v porovnání s rumunama KVALITNÍ. To je naprostá kravina. UPC má obraz a zvuk ... to je shit k zblití, stejně jako Digi TV. To se vůbec nemůže vyplatit, jim za něco takovýho posílat měsíčně dvakrát tolik. |
![]() vortimond |
| 12.06.2007, 10:02.28 | |
RE: UPCnebo DIGIUPC ma lepsi programy, ale to nekdo kdo ma digi nerekne pac nevi co je v UPC. rozhodne digi nema AXN a kdo netusi co je AXN at si to zjisti nez zacne vypoustet plky ze digi ma lepsi kanaly :))) to ze ta cena je vyssi je dano tim vetsim konfortem kterej si muze zakaznik doprat. umi nekdo z digi naprogramovat nahravani poradu pres EPG ? NEUMI a hodne dlouho umet NEBUDE. Momentalne nejsem abontem ani jednoho z obou jmenovanych, pac nejsem liny prase co lezi u televize a ceka az ho nekdo zabavi . lidi co znaj svet jen z televize sou pro me ubozaci propadnuvsi konzumu a lenosti. |
![]() bublajs |
| 12.06.2007, 10:06.13 | |
RE:ma AXN... |
![]() Marian21 |
| 12.06.2007, 10:08.26 | |
RE: UPCnebo DIGIAle může.Kdybys přemýšlel, přišel bys sám na hned několik důvodů: a. družice, kde je spousta dalších užitečných programů, zejména pro toho, kde nemá žádné, nebo naopak má mnoho karet. Z místa plynoucí rychlé otáčení z nejběžnějších družic okolo, případně možnost udělat šilhání. b. sharing. c. digitální nahrávání. d. možnost použít vlastní přijímač, který má jiné vhodné vlasnosti. e. možnost použít s počítačovými DVB PCI kartami. A jsou i další. Ovšem kdyby DigiTV nebyl stejný kvalitativní úpadek, mohlo by to někomu stát za to. Já bych klidně platit ještě dvakrát tolik, kdyby to všechno bylo 720x576 s 5Mb/s min a jeden posrtovní a jeden filmový kanál byl v HD. Obávám se však, že by nás bylo málo a že by ani moje peníze tohle nezaplatil. Zásadní otázka tak je, kdo z nich přejde na vyšší kvalitu dříve. V tom bych si docela vsadil na UPC. Ale po pravdě z atak léta toho předvedli tolik (viďte pane Malina), že tomu ani moc nevěřím. |
![]() Antonín |
| 12.06.2007, 10:12.21 | |
RE:bublajsTak někdo se třeba zase rád podívá na Discovery Science, Civilization (i když je to anglicky, spousta lidí umí anglicky stejně dobře, jako za komančů rusky, učí se to na školách, ne) nebo Filmbox. A když si předplatí plnou nabídku DIGI, tak má HBO 1/2 + Cinemax za 500 měsíčně. UPC chce jenom za základ 689 za měsíc. |
![]() vortimond |
| 12.06.2007, 10:13.15 | |
RE: UPCnebo DIGIMARIAN21 : ja v nabidce v cechach zadny AXN nevidim. |
![]() bublajs |
| 12.06.2007, 10:14.57 | |
RE: UPCnebo DIGIv SR je |
![]() Marian21 |
| 12.06.2007, 10:24.53 | |
RE: UPCnebo DIGIuz som pisal ze DigiTV ma na slovensku lepsiu programovu skladbu ako UPC ale v Cechach je to naopak. Cesi nemaju AXN ani STV1 a STV2, Slovaci maju orkem nasich STV1,STV2 aj AXN,CT1,CT2 a Privat Gold ide nonstop (v cechach iba v noci). DigiTV ma v zaklade za 290 Sk uz aj programy, za ktore si UPC pyta priplatit skoro 200 Sk - balik Plus (samozrejme v akcii je aj za menej - ale akcia skonci a platis to cele, kdezto u DigiTV to je v cene po celu dobu). DigiTV zase bohuzial nema EPG. Kvalita je rovnaka. Ja to mozem posudit, mam doma UPC kartu aj DigiTV (DigiTV som zrusil ale este mam mesiac zaplateny a UPC kartu som uz zobral, takze ma obidve doma - UPC mam vo Fergusone) |
![]() Billysk |
| 12.06.2007, 10:25.43 | |
RE: UPCnebo DIGIvortimond: cekal sem ze to pisnes, pokud umis anglicky tak jak rikas, tak by si sam mel napsat, ze odborny anglictine ktera se pouziva sam moc nerozumis. (jestli umej tak dobre rusky jako anglicky tak to necham k diskuzi,ale myslim ze si mimo) On je dost velkej rozdil mezi rozumnet a rozumnet :) navic tohle protlacovat jako vyhodu pro nasince je trochu ulet nemyslis ? |
![]() bublajs |
| 12.06.2007, 10:27.30 | |
RE:bublajsNo, tos mě pobavil. Ubožáci propadnuvší konzumu a lenosti. A v televizi si asi jako kulturu dopřáváš tebou doporučovaný US akční seriály na AXN. No to je fakt kulturní zážitek. |
![]() vortimond |
| 12.06.2007, 10:54.01 | |
RE:AntonínA jako Antoníne, ta tvoje výhoda za B, ten sharing, to jako znamená co. Nejseš to náhodou ty, kdo tady pořád varuje, jak je to rizikový a že rozhodně bys jako nechtěl, aby ti někdo posílal buchty na Pankrác? A jestli myslíš, že si to někdo naklonuje doma do víc místností, tak nevím teda, kdo bydlí někde pod střechou s celou rozvětvenou famílií, aby tam měl třeba 4 televize. Asi málokdo. A když má dvě, tak to už se mu spíš vyplatí dvakrát DIGI TV, protože je to pořád levnější, než jednou UPC. |
![]() vortimond |
| 12.06.2007, 11:11.24 | |
vortimondOn to asi mysel jinak, nebo jsem to tak pochopil. Jde o to, že je rozdíl kouknout třikrát týdně po 2 hod na TV a nebo přijít domů (v lepším případě nikam ani nechodit, protože pro sociální dávky se chodí jednou měsičně - alespoň myslím :) ), sednout před bednu a po 8 hodinách u ní vytuhnout. Jasně že ta míra co je a není =normální= je diskutabilní, ale myslím že víme co chci říct. |
![]() eduard |
| 12.06.2007, 11:16.59 | |
RE:eduardJasně, že to NENÍ diskutabilní. Normální je to, když každej dělá, co se mu líbí a co sám jaksi uzná za vhodné. Normální chování neurčuje psycholog na ČT2, přednášející o nebezpečí závislosti na televizi. |
![]() vortimond |
| 12.06.2007, 11:19.18 | |
to bublajsJá bych ještě dodal, že sice nejsem tak starý, abych to pamatoval, ale pochybuji že za komančů uměli lidi rusky tak, aby v pohodě sledovali TV. To, že něco pochytíš a dojde ti o čem je řeč, tak to bude asi i teď když pustím ruskou stanici, ale vědět 100 % jako v češtině a užít si to, to asi pro většinu z nás nehrozí v žádném jiném jazyku. Nakonec nemusím chodit tak daleko - když si pustím slovenský program, také občas něčemu nerozumím. Ale paradoxně tohle lze zlepšít právě tím, že budu občas na ten slovenský, anglický, německý a já nevím jaký program koukat. Dříve byla TV dvojjazyčná a lidi uměli česky i slovensky (jasně spíš pochopit co kdo říká, napsat diktát asi sotva :) ) no a dnes vemte mladého Čecha, posaďte ho před TV kde poběží slovenský pořad a bude se těžko chytat. Ale vortimond to bere podle sebe a platí sytý hladovému nevěří a to nemyslím nijak zle. Sám odebírám několik odborných magazínů z USA a beru to jako normální věc. Nebo teď potřebuji manuál k programu a protože tady asi hned tak (pokud vůbec) nevýjde, tak jsem ho objednal z Anglie. |
![]() eduard |
| 12.06.2007, 11:21.40 | |
to vortimondNo nevím, ale určitá míra asi už bude objektivní. Třeba určitý pohyb tělo potřebuje OBJEKTIVNĚ, to je bez debat. A i to, že pokud budeš stylem DENNĚ 8 HODIN U BEDNY žít, budeš mít k =renesančnímu člověku= daleko. Prostě si myslím, že i tady platí ono staré VŠEHO S MÍROU. :) |
![]() eduard |
| 12.06.2007, 11:23.37 | |
RE: UPCnebo DIGIvortimonde,tys me pobavil vic. nikdo z tech co jim tady visi antena na strese anglicky NEUMI ani bla. k Poradnemu porozumneni odbornejsiho kanalu ti nestaci jednicka z maturity na gymplu. Z valny casti to sou robutci co cvakaj cely dny tlacitka v kolbence. Prototyp NOVAKA ve verzi 2 a to v ranny alpha fazi :))) NIKDO z tech co ja znam a anglicky UMEJ ( nekolikalete staze ,auipair aspol ) zadnou placenou TV nemaj. Tak to tu nikomu neprotlacuj ja vyhodu. |
![]() bublajs |
| 12.06.2007, 11:26.15 | |
UPCnebo DIGiMěl jsem UPC,nyní mám DIGI mohu řici,že po strance kvality jsou na tom oba poskytovatele stejně/TV THOMSON uhl.72/.Po programové strance mi vyhovoje DIGI jelikož VIASATy jsou v základní nabidce u UPC po mě za tyto programy chtěli nějaký připlatky.Navic je pro mě zajimavej FILMBOX,kterej je take v zakladní nabidce.AXN mi nějak nechybí,jelikož většina serialu běžela na našich tv.Ohledně vypadku programu toho moc nevím,jelikž nesedím u TV 24h.denně.Závěrem podotýkám,že si nepřipadám sociálně slabši jedinec,pro mě vede DIGI TV. |
![]() MARCO |
| 12.06.2007, 11:28.54 | |
RE: UPCnebo DIGIMARCO: chtels napsat: vetsina serialu co jde na AXN pobezi na NOVE za rok ci dva, prolozena kupama reklam na praci prasek a vlozky nebo novou skodu fabia. ty ses taky jeden z tech co netusi co rika ..... |
![]() bublajs |
| 12.06.2007, 11:29.48 | |
to bublajsDocela se divím těm známým. Umět anglicky jako česky, tak snad začnu shánět 180 cm parabolu. :-) |
![]() eduard |
| 12.06.2007, 11:31.49 | |
Zlevnilo UPC?Nesledoval jsem to, takže možná pro někoho hloupá otázka, ale zlevnilo UPC po té, co vstoupilo na trh DIGI TV? Pokud ano, kolik to dříve stálo? |
![]() eduard |
| 12.06.2007, 11:34.42 | |
RE:bublajsHele, neurážej. Lidi nejsou ve většině žádný Nováci ve fázi alfa. A co do toho furt motáš nějaký blbý řeči nebo co. Chytrej je především ten, kdo si dělá, co sám chce. A nenechá si od nikoho nic nařizovat. I kdyby měl u tý televize nebo čehokoliv jinýho třeba zaživa shnít. |
![]() vortimond |
| 12.06.2007, 11:44.22 | |
bublajsTak aby si bol v obraze. Ja teraz na AXN sledujem 3 serialy: Myslienky zlocinca (na Prime idu iba cast neskor), Lost III - seriu (ta pojde ktovie kedy) a CSI Las Vegas (ten pojde niekde urcite coskoro). A co sa tyka reklam (Myslienky zlocinca maju na Prime 1 reklamu pocas jednej casti a na AXN dve) Takze urcite mozem povedat ze AXN je dobry program ale zase tak az tak super nie je. Ale urcite je plusom v rozhodovani. |
![]() Billysk |
| 12.06.2007, 11:44.38 | |
RE: UPCnebo DIGI@bublajs: to myslíš vážne,ked si uťahuješ z novy,že napchaju do tých seriálov debilné reklamy?Ty si potom reklamy na AXN ešte asi nevidel...ked pozerám napríklad tretiu sériu LOST,tak mi je na zvracanie z toho,čo tam ide-imbecilné reklamy na pracie prášky a iné blbosti 3 krát za jeden seriál a k tomu ešte v maďarčine....no fuj-pred cca rokom to AXN za niečo stálo,ked nedávalo reklamy,ale teraz je to hnoj |
![]() s@t@n |
| 12.06.2007, 11:52.38 | |
RE: UPCnebo DIGIVortimonde, pokud něco komentuješ, tak si to asi nejdříve přečti, jinak pleteš páté přes deváté, (a stává se ti to nikoliv poprvé). Nikdy jsem nenapsal slovo Pankrác. Nikdy jsem nepsal nic o buchtách. Psát takové kraviny, k tomu mám hodně daleko. Přečti si důkladně (a za trest stokrát opiš), co jsem o sdílení kdy napsal. btw: sdílet v principu lze i DigiTV, akorát je to nejspíše složitější proces, ale nikdy jsem to nezkoušel, tak nevím 100%.Bublajsi, mám několik placených televizí a anglicky umím, aniž bych kdy musel jít dělat služku. Jediné, co je na tom blábolu fakt, je to, že mne neznáš, a nikdy jsi mne neviděl. Jenomže stejně tak jsi neviděl spoustu dalších lidí, kteří se s tebou ve světě prostě minou. |
![]() Antonín |
| 12.06.2007, 12:00.36 | |
RE:AntonínTeď si vzpomínám, že jsem to psal asi já o tom Pankráci a buchtách. To je jedno. Ale ty hračičky (co popisuješ jako výhody UPC) jsou naprostý většině lidí úplně ukradený a jsou zbytečný. A hlavně zbytečně drahý. Příjem víc družic není problém s DIGI TV přijímačem za minimální náklady. Narozdíl od toho UPC receiveru, kterej je vhodnej akorát tak k uskladnění ve sklepě nebo na půdě. |
![]() vortimond |
| 12.06.2007, 12:11.48 | |
to AntonínMohu se zeptat jakým způsobem a za jak dlouho jsi se naučil anglicky tak, že bez problému sleduješ anglické kanály? Není to rýpání!!! Jen bych chtěl poradit od někoho, od kdo k tomu má z vlastní zkušeosti co říct. Když se přidá i vortimond, budu jedině rád. |
![]() eduard |
| 12.06.2007, 12:12.55 | |
RE: UPCnebo DIGIv té jedné větě jsem se nějak zamotal :-) |
![]() eduard |
| 12.06.2007, 12:24.10 | |
@eduard... nejhorší je prvních 20 let, pak už to jde... |
![]() Roy73 |
| 12.06.2007, 12:42.36 | |
RE:eduardJá ti popíšu, jak jsem se naučil německy, protože to si pamatuju dobře. Podle televize. Sledoval jsem nadšeně takový ty různý talk show, jak dávali na RTL a na SAT1. A nebo soutěže (Geh aufs Ganze, 100.000 Mark Show). Prostě takový věci pro dementy, kde se vyskytujou pořád podobný výrazy v jednom kuse dokola. A to se brzo naučíš ten styl, jak oni prostě tvořej věty a jak mluvěj, když to sleduješ denně a nezblbneš z toho. A hlavně se naučíš jim rozumět, co prostě říkaj za slova. Ale musí tě to i bavit, jinak se to nikdy nenaučíš. Mě to bavilo hodně, tyhle pořady. Pak už stačí jenom si ty slova, který neznáš najít ve slovníku. |
![]() vortimond |
| 12.06.2007, 12:50.41 | |
RE: UPCnebo DIGINo dobře, ale přeci se slovní zásobou z talk show jsi nemohl sledovat třeba Matrix a pochopit o co tam jde...??? |
![]() eduard |
| 12.06.2007, 12:57.09 | |
RE:eduardNo to až potom. Ale ten Matrix jsem sledoval stejně, nebo něco podobnýho, tenkrát Matrix nedávali. A bylo mi jedno, jestli tomu rozumím nebo ne, protože na českých TV nebylo stejně nic k vidění. Musíš to prostě pořád slyšet tu němčinu. Jako dítě. A pak už si i domyslíš, co znamenaj některý slova a většinou je to správně. |
![]() vortimond |
| 12.06.2007, 13:40.18 | |
RE: UPCnebo DIGIVe věci jazyka hodně souhlasím s Vortimondem.Mně je ovšem už hodně let, takže když jsem se jazyky učil, žádná satelitní televize nebyla. Tehdy na mne velmi dobře fungovalo rozšíření slovní zásoby pomocí detektivek, sci-fi, prostě jednodušších knížek, hlůedal jsem je různě po antikvariátech, dopisoval jsem si se zahraničními penfriendy a ti mi sem tam nějakou ohranou knížku poslali výměnou za známky apod. Taky jsou dobré noviny, ty jsem chodíval číst do velkých hotelů, kde byly i v době komunismu (ono bylo jedno, že to je Morning Star, a a Timesy jenom málokdy). Velkou srandu jsem si užil, když jsem od ježíška jednou vyloudil velmi pracně sehnaného Chandlera, psal se rok cca 1975. Po deseti stránkách jsem nevěděl, kdo je kdo a kdo komu nadává, nebo ho chválí. No a pak přišel satelit a hned kousek na to vypadli komunisti a byla možnost trajdat. Stačilo načtená slova dotáhnout k výslovnosti, což už není až takové drámo. Co je můj velký problém, jsou názvy z přírodní říše. Stromy, rostliny, ptáci, nebo matematika, vím jak se řekne hdoně věcí, ale třeba kružnice vepsaná, to v hlavě zrovna teď nemám a asi bych to uměl jenom pasivně. Myslím, že tohle se člověk dokonale nenaučí, pokud neabsolvoval základní vzdělání v jazyce. A taky je fakt, že většinu těch věcí neumím pojmenovat ani česky, ale taky je pravda, že narozdíl od němčiny, ruštiny nebo angličtiny, které znám tak, baych mohl sledovat televizi, aniž bych koukal na obraz, jaksi uhodnu, jestli olše je strom nebo pták, i když v přírodě bych to možná od nějakého podobného stromu nepoznal. Jetel anglicky si neumím zapamatovat aktivně už zhruba dvacet let. Dobrá současná výuka jsou filmy v jazyce s titulky v jazyce. Pozoruji dobrý vliv u svých dětí a subdětí. Těž je dobré hodit do vody a plavat. Svoji školní angličtinu jsem do použitelné podoby posunul až při půlročním pracovním pobytu v ještě komunistickém Rumunsku. Vortimonde, nikde jsem netvrdil, že UPC je pro většinu lidí nezbytné. Tvrdil jsem a tvrdím dále, že smysl platit si UPC může existovat a jakýsi seznam smyslů jsem dodal. Jinak si každý může vybrat, což je velmi dobře. |
![]() Antonín |
| 12.06.2007, 14:04.27 | |
RE: UPCnebo DIGIDobře se naučit jazyk znamená tak, aby rodilý mluvčí nepoznal cizince. Ani podle přízvuku, ani podle volby výrazů. Můj vtip o prvních 20ti letech proto není zas až tak daleko od pravdy. Taková věc se mi podařila pouze v němčině, jenže jsem v Německu byl jako dítě každé prázdniny, po revoluci tam rok studoval a žil a až pak se člověku začnou zdát i bilingvní sny. Neřkuli že mám poloviční němku :-)) Anglicky snad nemluvím nejhůř, ale pochybuji, že už kdy dosáhnu úrovně němčiny - bohužel máme jen jedno dětství. Právě proto souhlasím s poslední Antonínovou větou - každý si může vybrat a to je dobře! |
![]() Roy73 |
| 12.06.2007, 18:16.59 | |
Re:Já jsem si taky na konci 60tých let kupoval v trafikách Morning Star. 6 let jsem se učil ve škole, ale tam jsem tozvládl pouze pasivně. Víc než těch 6 let školní angličtiny mi dal měsí ční pobyt na MBTečku v Severním Irsku. Dnes, kdy si chci ještě jazyk vylepšit, dám si do sluchátek film ze satelitu a dívám se na něj třeba třikrát i vícekrát. |
![]() mirecek |
| 12.06.2007, 19:01.07 | |
RE: UPCnebo DIGIS těma jazykama to není zas takovej problém. A ani to nemusí trvat tak dlouho. Po půlročním studiu v Rakousku se můžu podívat na film v němčině s tím, že si to užiju a nemusím řešit problémy, co kdo řekl za slovo...V angličtině je to podobný, může za to kvalitní výuka angličtiny u nás na fakultě (posledních 6 let jen rodilí mluvčí...) Čtení je fajn, ale poslouchání jazyka a hlavně vlastní mluvení a nutnost reagovat okamžitě, to nenahradí...Jen nechápu primitivy typu bublajs, který si myslej, že když oni neumí žádnej jazyk, že nikdo jinej taky ne..Mimochodem píše se rozumět... |
![]() Fantomas |
| 12.06.2007, 20:53.16 | |
@mirecek...docela chápu, ty noviny nebyly levné... úlet jako TV-Spielfilm za předplatné 60 DM p.a. už ani sám sobě nezdůvodním... ale dnes se tu v jiném příspěvku plakalo nad manželkami, tak ta moje mi to tenkrát (jako i dnes) pochválila... ještě že to nečte, bych jí rozmazlil...:-o))) |
![]() Roy73 |
| 12.06.2007, 21:01.53 | |
RE: UPCnebo DIGIHa... ten přenosný internet na kolenou se chová jako rozdvojená osobnost ... jako bych byl v tuzemsku, nic nejde samo :-)) |
![]() Roy73 |
| 12.06.2007, 23:56.17 | |
RE: UPCnebo DIGIMoc děkuji za příspěvky. A Antonínovi se omlouvám za to, že ho kvůli mě bolí prsty. :-) No je to na lehkou depku, protože to všichni zakončujete tím, že knížky, noviny a filmy jsou sice fajn, ale bez toho aby tam člověk nějakou dobu žil to stejně nebude ono. To už asi nestihnu a jako dítě už vůbec ne. :-) Jak Roy73 píše že umět jazyk znamená mluvit tak, aby rodilý mluvčí nepoznal, že jsi cizinec ... tak takové ambice zase nemám :) a podle toho by ani Arnold neuměl anglicky. :-) :-) Ty filmy v cizím jazyku s titulky ve stejném jazyku, to už mne napadlo, tenhle týden je blázinec, ale příští prohrabu DVD co tam najdu a případně něco objednám na amazon.co.uk. Třeba Sedm statečných za tuším 6 liber, to se dá. :) Teď ještě aby tam měli titulky. :) Masa Bob vám děkovat za pomoci. Mít hezká noc. |
![]() eduard |
| 19.06.2007, 13:26.49 | |
hodněhodně radakcí |
![]() rufr |