Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
12.06.2007, 19:55.42

Nová parabola

Dobrý večer.Namontoval jsem parabolu Gibertini 100 cm s konvertorem Smart Titanium Edition single TSX a propojil koax. kabelem Belden H 125 Cu v délce 10 m s přijímačem Kaon KTSC 570.Dále používám motor SRT DM-2100.Dříve jsem používal no name parbolu 80cm s konvertorem Veccom single 0.3dB s letitým kabelem ještě z dob analogu.Parabolu Gibertini jsem nastavoval na program CZ 24 a docílil max.síly signálu 80%.Zkoušel jsem tuto parabolu i s konverorem Veccom, který jsem používal dříve a dostal se na 78%.Lepší výsledek jsem nevyčaroval a to ani po přibližování a oddalování konvertoru v držáku, skew je nyní asi -7 min proti směru hod. ručiček.Konečně o co mi jde.S dřívější parabolou 80cm a starým kabelem dosahovala síla signálu 86% v paketu CZ link.Nyní mi nejdou některé programy ze slabších družic, které dříve fungovaly.Stožár je namontován kolmo, vše ostatní jsem prováděl pečlivě.Moc se mi u Gibertini nelíbí uchycení konvertoru,mírně nestabilní plast, zasunutý nepříliš pevně do jinak precizní konzole.Budu rád, pokud se mi někdo ozve se svou zkušeností s podobným problémem.Moc děkuji a všechny Vás zdravím.
uživatel
Hanex
12.06.2007, 20:23.59

RE: Nová parabola

Špatně nastaveny motor?
uživatel
Kubik
12.06.2007, 20:49.55

Poradím ti jenom toto: zkus zakrývat ústí konvertoru nějakou překážkou a zjistit, při jaké hodnotě ti začne kostičkovat obraz. A podle rozdílu mezi aktuální hodnotou signálu a hodnotou, kdy ti obraz kostičkuje zjistíš, jakou máš rezervu.
Je zbytečný honit ze za procentama. Tak jak jsi to napsal mi připadá, že kdybys namontoval parabolu 2metry tak budeš mít signál 130% :-)
uživatel
colombo
12.06.2007, 21:02.54

nie všetky kanály na transponderi majú robnaký výkon a tuším ,že práve čt24 je na tom dosť biedne .....a taktiež zisk a šum konvertora nie je lineárny,tak to nebude vždy 100% ani na najsilnejších družiciach...ale je to ešte zložitejšie... a to nepočítam chyby v nastaveniach a chyby v zobrazovaní signálu u jednotlivých príjímačov...ak sa signál nerozsypáva ani za dažďa,tak sa na to vykašli...
uživatel
kalas
12.06.2007, 21:22.52

VSE je treba nastavenim,mozno jeste lehce doladit a kdyz to bude stejne,tak druha moznost,jak je popisovano:LNB+parabola neladi spolu/mam 1m mascoma+LNB obyc.singl a kvalita jako byla u tebe predtim(86%).Gibern.ja moc neverim-jenom zn/kvalita??
uživatel
Tobolka