| 12.06.2007, 19:55.42 | |
Nová parabolaDobrý večer.Namontoval jsem parabolu Gibertini 100 cm s konvertorem Smart Titanium Edition single TSX a propojil koax. kabelem Belden H 125 Cu v délce 10 m s přijímačem Kaon KTSC 570.Dále používám motor SRT DM-2100.Dříve jsem používal no name parbolu 80cm s konvertorem Veccom single 0.3dB s letitým kabelem ještě z dob analogu.Parabolu Gibertini jsem nastavoval na program CZ 24 a docílil max.síly signálu 80%.Zkoušel jsem tuto parabolu i s konverorem Veccom, který jsem používal dříve a dostal se na 78%.Lepší výsledek jsem nevyčaroval a to ani po přibližování a oddalování konvertoru v držáku, skew je nyní asi -7 min proti směru hod. ručiček.Konečně o co mi jde.S dřívější parabolou 80cm a starým kabelem dosahovala síla signálu 86% v paketu CZ link.Nyní mi nejdou některé programy ze slabších družic, které dříve fungovaly.Stožár je namontován kolmo, vše ostatní jsem prováděl pečlivě.Moc se mi u Gibertini nelíbí uchycení konvertoru,mírně nestabilní plast, zasunutý nepříliš pevně do jinak precizní konzole.Budu rád, pokud se mi někdo ozve se svou zkušeností s podobným problémem.Moc děkuji a všechny Vás zdravím. |
![]() Hanex |
| 12.06.2007, 20:23.59 | |
RE: Nová parabolaŠpatně nastaveny motor? |
![]() Kubik |
| 12.06.2007, 20:49.55 | |
RE: Nová parabolaPoradím ti jenom toto: zkus zakrývat ústí konvertoru nějakou překážkou a zjistit, při jaké hodnotě ti začne kostičkovat obraz. A podle rozdílu mezi aktuální hodnotou signálu a hodnotou, kdy ti obraz kostičkuje zjistíš, jakou máš rezervu.Je zbytečný honit ze za procentama. Tak jak jsi to napsal mi připadá, že kdybys namontoval parabolu 2metry tak budeš mít signál 130% :-) |
![]() colombo |
| 12.06.2007, 21:02.54 | |
RE: Nová parabolanie všetky kanály na transponderi majú robnaký výkon a tuším ,že práve čt24 je na tom dosť biedne .....a taktiež zisk a šum konvertora nie je lineárny,tak to nebude vždy 100% ani na najsilnejších družiciach...ale je to ešte zložitejšie... a to nepočítam chyby v nastaveniach a chyby v zobrazovaní signálu u jednotlivých príjímačov...ak sa signál nerozsypáva ani za dažďa,tak sa na to vykašli... |
![]() kalas |
| 12.06.2007, 21:22.52 | |
RE: Nová parabolaVSE je treba nastavenim,mozno jeste lehce doladit a kdyz to bude stejne,tak druha moznost,jak je popisovano:LNB+parabola neladi spolu/mam 1m mascoma+LNB obyc.singl a kvalita jako byla u tebe predtim(86%).Gibern.ja moc neverim-jenom zn/kvalita?? |
![]() Tobolka |