| 07.05.2008, 16:56.06 | |
příklad přístup RadiokomunikacíDnes jsem v práci vysílal půlhodinový živý pořad, věnovaný problematice přechodu analogového TV a Radio vysílání na Digitální formu.Celý týden/od minulého čtvrtka/ se odpovědný redaktor našeho rádia snažil "zlanařit" odpovědnou a fundovanou osobu z Radiokomunikací k účasti v živém vysílání,kde by pouze odpovídal na základní otázky moderátora a posléze posluchačů.Bohužel nezlanařil nikoho....Jediné co mu tento "koncern" poskytl byli stroze zodpovězené otázky prostřednicvím emailu. Podotýkám,že naší stanici každý den poslouchá cca 140 tis posluchačů a to především staršího ročníku. A to se má letos v našem regionu rozjet první multiplex a posluchači či obyvatelé jako takový, mají informací jako šafránu. Tento přístup je opravdu příkladný. |
![]() Saxon |
| 07.05.2008, 18:50.38 | |
RE: příklad přístup RadiokomunikacíVe spoustě věcí v problematice přechodu analog - Digitál nemají jasno ani ty spolky, které to mají zastřešovat. Na druhou stranu, problematika je tak komplikovaná a s takovou spoustou kliček, že ani není divu. No, ale na nějaké základní údaje pro obyčejné lidi se teda někdo z Radiokomunikací obětovat mohl... |
![]() Louskacek |
| 07.05.2008, 19:26.41 | |
RE: příklad přístup Radiokomunikacíhrůza |
![]() cb21 |
| 07.05.2008, 20:08.52 | |
ještě pro zajímavost:několik otázek a posléze odpovědí....11/ Pořídil jsem si satelit - mám se po zavedení DVB-T vrátit k příjmu tuzemských televizních stanic z pozemních vysílačů? Získal bych tím něco? Za satelitní příjem musí uživatel platit, a to včetně příjmu volně šířených programů. Pozemní Digitální televizní vysílání (DVB-T) je vysílání volně šířené, což znamená, že za jeho příjem divák nebude muset platit nic. Máte-li v domácnosti více televizorů, musel byste pro jejich nezávislost instalovat stejný počet satelitních kompletů (přinejmenším přijímačů), takže příjem pro celou domácnost se velmi prodraží. Máte-li již instalován satelitní příjem, pak současný příjem pozemní televize vám nabízí komplexní řešení za minimálních investic. 8/ Mám doma dvě (či více televizí), až doposud jsem řešil připojení na anténu prostou rozbočkou, je to možné i při použití set-top-boxu, nebo budu muset mít ke každé televizi set-top-box zvlášť? Pokud budete chtít sledovat ve stejný čas na každé televizi jiný program, pak budete více STB potřebovat určitě. Pokud by vám stačilo mít TV zapnuté =na střídačku= popřípadě všechny se stejným programem, pak vám bude stačit STB jeden. Rozvody kabelů od společné antény však pravděpodobně můžete řešit stejně. S konkrétními představami a dotazy se však obraťte na místí televizní odborníky, kteří vaši situaci individuálně vyhodnotí a poradí vám. 6/ Co když můj televizor nemá SCART konektor a nebo mám už tento konektor obsazený připojením k videu či DVD přehrávači? Jak je to pak s připojením na set-top-box? Vedle konektoru SCART je možno použít i další video vstupy. Pokud již nejsou volné žádné vstupy, pak se nabízejí dvě možnosti: 1- Pořídit si STB s modulátorem - ten propojit přímo do anténního vstupu a dále ladit jako analog. Nevýhodou je pak snížení kvality příjmu. 2- Druhou možností je napojit STB do televizoru přes video nebo DVD přehrávač. Ty většinou mají dva SCART konektory - jeden pro vstup a druhý pro výstup. Pokud zapojíte STB do videa/DVD a video následně do TV, pak je možno tímto způsobem přijímat DVB-T také. Divákům však vždy doporučujeme poradit se o své konkrétní situaci s místními odborníky. Ogilvy Public Relations, s.r.o. Privozni 2A/1064, 170 00 Praha 7 |
![]() Saxon |
| 07.05.2008, 20:25.21 | |
RE: příklad přístup RadiokomunikacíMám z toho smíšené pocity... |
![]() Louskacek |
| 07.05.2008, 20:54.53 | |
mě by ke spokojenosti stačilo,kdyby měli aspoň jasno jestli budou vysílat v mpeg2 či 4 Rv je to k z ;P |
![]() poky1 |
| 07.05.2008, 21:12.08 | |
poky1poslal jsem Ti ímejla :) |
![]() Saxon |
| 07.05.2008, 21:15.53 | |
RE: příklad přístup Radiokomunikacívšak jsem Ti odepsal na ímejla :laughing: |
![]() poky1 |
| 07.05.2008, 21:56.56 | |
1 scart vstupJá jsem to řešil scart rozbočovačem 2x sat.1x DVD,1x set topbox(průchodný do dalších 2 televizí pro DVBT)ale (4 xDO)Vždycky je u koryta,ten který se zapne(DO)ale každý se musí po upotřebení vypnout. 3osoby různých schopností k ovládání,-jednoduché řešení |
![]() korkoran |
| 07.05.2008, 22:10.53 | |
RE: příklad přístup RadiokomunikacíDal jsem to sem jen pro podivení.Ten jeden Scart u STB je přece nesmysl.Každej slušnej DVB-T přijímač má Scart konektory dva.Ty modely,které mají pouze jeden,bych vůbec nekupoval a kdybych mohl,tak i nevyráběl...... |
![]() Saxon |
| 07.05.2008, 22:16.04 | |
RE: příklad přístup Radiokomunikacímůžu tě s klidným srdcem ujistit, že každej rozbočovač nebo přepínač scart či hdmi stojí za úplně to samé, jako rady tý uklízečky co odepsala zpět do rádia |
![]() poky1 |
| 08.05.2008, 00:47.16 | |
RE: příklad přístup RadiokomunikacíPro SaxonAsi to bude radio G..d kde makáš. Jestli to tak je, tak bych se Tě chtěl zeptat proč hrajete skoro pořád takovou komerci. Buďte trochu rockovější. Asi jsem náročnej, pusť to z hlavy. Třeba děláš v úplně jiným radiu. |
![]() mirecek |
| 08.05.2008, 10:14.20 | |
Mirečku, spekuluješJá bych to třeba odhadnul na ČRO s dechárnama |
![]() Mrzout |
| 08.05.2008, 11:41.55 | |
je to síla, ale podpis hovoří za všeJsou to jenom hloupí blábolistiOgilvy Public Relations, s.r.o. Privozni 2A/1064, 170 00 Praha 7 |
![]() kubisek |
| 08.05.2008, 14:06.19 | |
RE: příklad přístup RadiokomunikacíMrzoute,odhad máš dobrej ba výbornej. |
![]() Saxon |
| 08.05.2008, 14:25.17 | |
mirečekKde by Radio Gold vzalo 140 tisíc posluchačů???Ty jsou rádi za třicku..... |
![]() Saxon |
| 08.05.2008, 18:42.38 | |
SaxonJá jsem to radio kdysi poslouchal, ale pak nastaly změny v produkované hudbě, začalo se to stáčet k popu a proto nejsem v obraze. |
![]() mirecek |