Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
13.05.2008, 18:53.01

Analog Konvertor

Zdravím dá se na dual analogovém konvertoru dostat astra 19,2 a premiere ? diky.
uživatel
Joska2705
13.05.2008, 21:13.00

RE:Analog konvertor

Na žádném analogovém LNB se Digitální signál přijímat nedá.
uživatel
BIDLO
13.05.2008, 21:29.14

@ BIDLO

I na analogovém LNB jde přijímat Digitální vysílání, NE však celé kmitočtové spektrum, protože analog. LNB má užší pásmo, respektive - nemá obě pásma..., takže půjdou pouze některé transpondéry... :)))
uživatel
hlek
13.05.2008, 21:32.09

RE: Analog Konvertor

Nie som si celkom isty, ci to tak je ... Ale mam pocit, ze analogovym konvertorom mozes primat len vymedzene frekvencne pasmo a len jednu polaritu. Cize vlastne len velmi malo ... Nefunguju riadiace signaly z Digi prijimaca.
uživatel
JanoHels
13.05.2008, 21:48.22

Asi takto.

Pojem analogový a Digitální konvertor je nesmysl.
Konvertor konvertuje.
Konvertory se liší vstupním frekvenčním rozsahem.
Konvertory existují například pro Ku pásmo, či C pásmo atd..
Konvertory se liší počtem a hodnotou frekvencí lokálních scilátorů.
Konvertorů tedy z historického hlediska rozeznáváme mnoho variant.

Konvertor, který Joska2705 vlastní může být například takový:
Vstupní frekvence - celé (10,7 až 11,7 GHz) , či ČÁST spodního Ku pásma. S odděleným vstupem pro horizontal a vertikal. Mezi přijímačem a konvertorem je umístěn H/V přepínač.
-
Také může jít konvertor se dvěma výstupy (dual,twin), který je napojen přes multipřepínač třeba do čtyr sat. přijímačů.

Takže je třeba zjistit hodnotu(y) lokálních oscilátorů.
Rozsah vstupních frekvencí (10,7 až 12,75 GHz)je také podmínkou k příjmu celého Ku spektra.
Dále samozřejmě, zda je soustava (konvertor+přepínač) schopna reagovat na signál 0/22kHz pro přepnutí spodního/horního pásma. Reakce na 13/18V je samozřejmostí. Po nastavení v menu ,,nastavení družice,, sat. přijímače bude vše fungovat v plném rozsahu.
uživatel
mirasat
13.05.2008, 21:50.12

Pro Vás:

BIDLO
hlek
JanoHels

Jste úplně, nebo částečně vedle.
uživatel
mirasat
14.05.2008, 12:02.32

Pro tebe :

Reakce na 13/18V je samozřejmostí, ale len pre neskôr narodených...
uživatel
P 222
14.05.2008, 16:35.53

RE: Analog Konvertor

Starší konvertor, než z roku 1992 jsem v ruce neměl, to je pravda.
Také jsem nikdy nepoužíval konvertory s polarizárorem.
Dík za připomínku, hned mě to netrklo.
Každopádně všichni 3 zmínění pánové připouští existenci analogových konvertorů a proto jsou vedle.
uživatel
mirasat
14.05.2008, 16:55.50

mirasat

Tak moment, do toho ma netahaj. Dobre viem, co robi konvertor a ze bavit sa o pojme Digitalny a analogovy konvertor je nezmysel. Sice som pouzil nazov analogovy konvertor, ale v zmysle "konvertor pouzivany v minulosti k analogovym prijimacom". To aby sme si rozumeli s Joskom.
Ale to ti muselo byt predsa z mojho prispevku jasne.
Inak s "analogovymi konvertormi" som sa prilis v minulosti nestretal, takze dik za obsirnejsie vysvetlenie. Aj ked, celkom som sa trafil :-)
uživatel
JanoHels
14.05.2008, 19:17.44

RE:Analog Konvertor

S analogovým LNB jsem se opravdu setkal a proto jsem ten příspěvek psal.Byl to starý LNB Sharp používaný při analogovém příjmu.po připojení dig.přijímače jsme ho museli vyměnit poněvadž nepřijímal v Digitálu vůbec nic na rozdíl od LNB ALPS který jede v pohodě dodnes.
uživatel
BIDLO