| 14.05.2008, 11:16.50 | |
legální koupení zahraniční kartyNevíte někdo, proč když jsme v EU - není možno legálně koupit třeba přes NET kartu na italské programy s dekoderem na omezené období ? Já to nechápu, když všechno jinak jde. |
![]() proton |
| 14.05.2008, 11:31.06 | |
RE: legální koupení zahraniční kartyJde to třebasecuritech.cz ale je to paleta. |
![]() alda |
| 14.05.2008, 11:33.16 | |
RE: legální koupení zahraniční kartyJinak Tě musím trošku zklamat, skoro všude je podmínkou občanství a platba koncesionářských poplatků v té dané zemi. Takže např. užívání CSlinku na Slovensku taky není legální a naopak. |
![]() poky1 |
| 14.05.2008, 11:44.56 | |
RE: legální koupení zahraniční kartyJe to problém evropské legislativy. Bohužel národní regulátoři nejsou schopni se dohodnout na funčním modelu přeshraničního příjmu, byť 70% obsahu je ze stejného zdroje - Hollywood...Řešením by bylo si najít někoho v Itálii, kdo tam má trvalé bydliště a účet v bance. Měsíční platby probíhají buď formou inkasa nebo kreditkou. |
![]() Dusan |
| 14.05.2008, 11:46.42 | |
RE: legální koupení zahraniční kartyObčanství snad podmínka není, ale trvalý pobyt jo... |
![]() Fantomas |
| 14.05.2008, 11:56.24 | |
RE: legální koupení zahraniční kartyrozhodně nevěřím, že ten securitech to má všechno legálně dojednaný. ani náhodou. zkus si od nich vzít předplatný na SKY UK a pak zavolat na britskou infolinku. podle toho co jsem slyšel, tak tam okamžitě poznaj, že hovor je ze zahraničí a zablokujou kartu. řeší se to tak, že se tam při problémech volá z mobilu, kde se zakáže identifikace volajícího. |
![]() moonword |
| 14.05.2008, 12:11.22 | |
RE: legální koupení zahraniční kartytaky tomu neverim :))) |
![]() docdoutnik |
| 14.05.2008, 12:26.02 | |
Fantomas2.8. =místo instalace" je místo používání karty, přičemž místem instalace může být pouze místo na území České republikytohle je např. v obchodních podmínkách TaT. Rv To občanství neplatí u našich karet, jinak tu jsou i kontroly, kdysi se to zde probíralo např. Chorvatsko pokuta jako prase. |
![]() poky1 |
| 14.05.2008, 12:36.33 | |
RE: legální koupení zahraniční kartyhttp://germansky.comněmeckej "oficiální" SKY dealer germansky.com měl těsně před koncem roku jakýsi problémy. a koukám, že je má pořád. asi sedí. |
![]() moonword |
| 14.05.2008, 12:36.52 | |
@moonwordTen securitech je záhada sama, ještě jsem nikdy nikdo nenapsal, že něco od nich má, není přece možné ikdyž jim doporučí o tom nemluvit, protože to není zrovna košér, že by to někdo nepráskl. |
![]() poky1 |
| 14.05.2008, 12:53.06 | |
RE: legální koupení zahraniční kartytak v tom německu na tom (údajně) měla podíl premiere, protože on to v zápalu pro celou věc trochu přehnal a rozjel na sat fórech masivní reklamu. a tam přece jenom je to s tou angličtinou mezi lidma trochu lepší než tady a je jich celkově víc a taky sou ochotný víc platit za pay-tv. takže zájem byl obrovskej a všimnuli si ho nakonec :laughing: |
![]() moonword |
| 14.05.2008, 13:39.24 | |
RE: legální koupení zahraniční kartyale stejně nechápu co trestného provádíme, když chceme platit za karty a koukat na jiné TV. Čí práva porušujeme, když jde především o byznys. Nebo to je dotované každým státem ? jako za komančů ? |
![]() proton |
| 14.05.2008, 14:05.29 | |
RE: legální koupení zahraniční kartyPo stoprvní:To nemá nic společného ani se státy, ani s EU. Porušujete práva toho, kdo je na začátku vlastní (studia, sportovní kluby apod.), protože ten je prodal (podle svého vlastního rozhodnutí) pro použití jen na vymezeném území. Ten kdo je koupil je diktátem smlouvy vázán podniknout všechny kroky, aby mimo území nebyly užívány. Mohl by si byl býval koupit práva třeba pro celou Evropu a pak by jako německé stanice neměl problémy šířit, jak mu napadne. Akorát to má jinou cenu. Pochopili jste to konečně, nebo bude potřeba po stodruhé? Jestli chcete někam útočit, tam musíte na vlastníky práv, aby přestali prodávat na územním principu. Ale to jsou soukromé osoby, takže se vaším útočením moc nemusí trápit a mohou dělat svůj byznys tak, aby maximalizovali svůj užitek. Leda byste jim to po komančsku zakázali a nzárodnili je. |
![]() Antonín |
| 14.05.2008, 14:27.16 | |
RE: legální koupení zahraniční kartyAntoníne, to okolo vysílacích práv je naprosto jasné, horší to bude s legislativitou mnohých okolních států a sankcemi za porušení zákona. |
![]() poky1 |
| 14.05.2008, 14:30.18 | |
RE: legální koupení zahraniční kartyjéje, patří tam legislativou, jsem správné Čecha :lookaround: |
![]() poky1 |
| 14.05.2008, 14:34.35 | |
RE: legální koupení zahraniční kartyJako že bychom duševní vlastnictví přestali chránit, zrušili sankce, a ať si každý dělá co chce i proti vůli vlastníků práv? To by byla pecka. Co myslíš, že by se asi tak stalo dále? Že bychom si kupovali volně karty a vlastníci práv by se na to jenom tak smutně koukali??? A říkali, co naděláme, ta Evropa, ta nám dala? |
![]() Antonín |
| 14.05.2008, 14:39.29 | |
RE: legální koupení zahraniční kartyNo skoro máš pravdu, jen některé státy mají zavedené sankce (a dost tvrdé) a nadruhou stranu, dost lidí by si karty pořídilo legálně a celé emu by jim bylo ukradené, vydělali by vlastně provideři, mohli by vysílat kvalitnější obsah, zvedla by se jim popularita, cena reklam a koncový uživatel by se tetelil blahem. |
![]() poky1 |
| 14.05.2008, 14:47.56 | |
RE: legální koupení zahraniční kartyMáš pravdu Antoníne, ale dovolím si malé zamyšlení.Pokud například Premiere platí vysílací práva na základě počtu svých abonentů, vůbec ničemu nemusí vadit, že kupujícím jedné karty je i čech. Prostě Premiere zhrábne prachy i od čecha a o to víc odvede distriburovi. (Pokud tedy neplatí dvojí ceník, jeden pro Němce a jeden pro Čechy a dále pokud někdo v Německu nedotuje tyto karty) |
![]() kacenkin |
| 14.05.2008, 14:53.23 | |
RE: legální koupení zahraniční kartyAntoníne - dík - pochopil jsem to. Bral jsem to jenom ze stránky obchodní a to mi nešlo na rozum. Taky by mi asi vadilo koupit práva na ME a okolo by si koupili karty z Anglie, že vyjdou levněji. ještě jednou dík :) |
![]() proton |
| 14.05.2008, 14:57.07 | |
RE: legální koupení zahraniční karty2kacenkinPremiere neplatí práva u klíčových věcí podle počtu abonentů. V tom je ten ftip. Podle počtu abonentů se finacují akorát takové dokumentární kanály apod. Taky pak mohou takové karty prodávat a prodávají po celé Evropě. Nikdo neprodá Bundesligu nebo Premier League podle počtu abonentů - v prvním kroku je to jenom území, samozřejmě ten, kdo si to koupí třeba pro Německo, může rozhodnout, že dále to bude prodávat po abonentech. To je jeho věc. 2. poky Akorát tak trochu okřivínme ty držitelel práv, co prodají pro území Itálie, uzavřou k tomu smlouvu a ono hopla - koncový uživatel by se tetelil v Česku, aniž by ten, co mu telelení primárně vyvolal dostal jedinou korunu. Sakra, vždyť to není tak složité. Každý s ukončenou devítiletkou by to už mohl pochopit, že to není otázka, států ani providerů, ale svéprávné rozhodnutí těch, co je to jejich na začátku. Vám nikdo nekecá do toho, jestli máte na svém záhonku ředkvičku, nebo kedlubny, jim nemožno kecat do toho, jak budou pracovat s jejich majetkem a jak budou znít smlouvy s providery. |
![]() Antonín |
| 14.05.2008, 15:21.27 | |
RE: legální koupení zahraniční kartyRozumím Antoníne, jsem obchodník, proto jsem to tak nějak počítal na hlavu, zdálo se mi to logičtější. Zjistit počet abonentů s přístupem k tomu danému kanálu je pro providera otázka několika minut. Prostě platit podle počtu diváků a ne podle katastrální mapy :-))))Ale pokud je to na území, je to jiná máčka a pak jsou jejich obstrukce pochopitelné. |
![]() kacenkin |
| 14.05.2008, 15:45.02 | |
RE: legální koupení zahraniční kartyJá nehodnotím, jestli je to správně, ani jestli se mi to líbí. Ale vím, že prodej zejména sportovních, ale i filmových věcí, je organizován ze strany držitelů práv územně. A že se providerů nikdoneptá, jestli se jim to líbí nebo ne, naopak, že ve smlouvách jsou velmi přísné sankce, kdyby umožnili příjem mimo území. Ty sankce se ani v plném rozsahu nepoužívají, jsou silnější, než v realitě.btw. Myslím si, že tak skutečně vyrýžují nejvíce peněz a že každým jiným postupem by dostali méně. Ale to je jenom názor, zkušenost a odhad. kdybych byl ale oni (a to nejsem, znám to z opačné strany), dělal bych to stejně. |
![]() Antonín |
| 14.05.2008, 16:58.14 | |
RE: legální koupení zahraniční kartyJJ máš pravdu Antoníne, pravidla diktují distributoři.Možná by měli ti nejsilnější payTV v Evropě bouchnout do stolu a říci jedeme podle počtu abonentů. Na druhou stranu potom museli nějakým způsobem dokazovat počty abonentů. |
![]() kacenkin |
| 15.05.2008, 08:46.55 | |
RE: legální koupení zahraniční kartyNeřekl bych (ze zkušenosti), že by to bylo tak jednoduché. Ba dokonce si myslím, že by to bylo možná kontraproduktivní. Např. co by udělal v nákupu ČT - musela by platit ohromné balíky, protože používá podvod se skrytou daní - koncesionářskými poplatky?Navíc většina peněz v branží má americké, japonské a čínské kořeny, ti se na nějaké evropské pay-tv mohou klidně a celkem z vysoka. Prachy jsou jinde. Existuje už jedna nátlaková skupina, jmenuje se EBU, je docela silná, a stejně s tím nic moc nikdy nedosáhla. |
![]() Antonín |