| 18.05.2008, 19:46.16 | |
nulový bodJsem na pozici 14,6 E.Pro nastavení nulového bodu je lepší vybrat Eutelsat W2(16E) nebo Hotbird (13E).Je v tom nějaký podstatný rozdíl,který satelit vyberu?Děkuji za názory |
![]() klocpi |
| 18.05.2008, 19:50.59 | |
RE: Nulový bodMenší rodíl pro Tvou polhu je u Eutelsat W2 (16E). Myslím si, že je to téměř jedno. Ten rodíl mezi uvedenými polihami je 0.2 st. Ať se daří, mě to čeká během týdne. |
![]() Walt66 |
| 18.05.2008, 21:56.51 | |
RE: nulový bodJá furt nechápu, proč si vybírat na nulový bod nějakou družici. Často se to tady píše. Já, když nastavuju parabolu, tak:když má k dispozici usals: nastavím všechno softwarově a hardwarově kromě azimutu (motor na stožáru). Pomocí usals najedu na pozici blízko nulového bodu (třeba ještě ani ne na stožáru) a pak na stožáru doladím hardwarový azimut podle signálu. a je to přesně. když nemám k dispozici usals: stejný postup, ale spočítám si, kam mám najet s motorem a od oka tam najedu. samozřejmě připevnění paraboly na motor ze všeho nejdřív, aby byla při nulové pozici rovně. Takhle není dráha motoru posunutá oproti "skutečné dráze" družic. Tak se mně to osvědčilo nejvíc. |
![]() aaaTonda |
| 19.05.2008, 01:57.59 | |
RE: nulový bodod oka,to musí vypadat ta montáž motoru,ono stačí dotáhnout třmen a je to 2 stupně mimo |
![]() pierrepetr |
| 19.05.2008, 06:31.31 | |
RE: nulový bodOno není na škodu držet se nějaké družice,která vychází kolem nul.bodu,pokud není pořádný měřák.Souhlas s pierrepetr,když nejsou zkušenosti tak,ten který se o nastavení snaží má za chvíli nervy v kýblu.Každý,který to častěji prováděl,má už svůj zaručený postup,ale pro laika nevhodný. |
![]() hobza |
| 19.05.2008, 11:32.59 | |
RE: nulový bodJá mám zaručený postup můj.Asi jste mě nepochopili. Od oka nastavím jen první družici (azimut na stupnici motoru). Všechno ostatní není jen od oka. Od oka najedu pomocí disq na vypočítáné místo na motoru (to udělám u družice, která je co nejblíže nulovému bodu, to se dá odhadnout celkem přesně a je to přece přesnější, než dát jako nulový bod nějakou pozici, která je ve skutečnosti od nulového bodu třeba 1,5 st. Takže mým postupem je nepřesnost maximálně pár desetin st., protože na motoru je dobrá stupnice. Pokud bych dal jako nulový bod družici, která je ve skutečnosti od nulového bodu posunutá o 1,5 st., tak celá dráha motoru bude posonutá o 1,5 st. . Vždyť si to představte. Mám to nejednou vyzkoušené. A když čtu zkušenosti s příjmem slabých signálu, jsem nadprůměrem. |
![]() aaaTonda |
| 19.05.2008, 11:34.01 | |
RE: nulový bodVšechno dotahuju pomalu, přesně, na střídačku, precizně. a kontroluju signál. |
![]() aaaTonda |