Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
19.05.2008, 15:01.03

Přechod na HDTV

Zdravím všechny a prosím o Váš názor. Vlastním dlouhá léta ke spokojenosti HUMAX 5400 se pštrosem. Nicméně po koupi 50´ plasmového televizoru bych chtěl pořídit i sat. přístroj pro příjem HDTV kanálů (byť jich je zatím poskrovnu). Dlouho jsem byl rozhodnutý pro TechniSat DigiCorder HD S2, ale současně mě nahlodává i varianta koupě Fergusona HF-8900HD, který také umí pořady zaznamenávat (sice jen na externí HD) a hlavně si prý rovněž dobře "rozumí se pštrosem" a to i u HD programů. Nevím, pro jakou volbu se rozhodnout, tak snad pomohou Vaše názory a zkušenosti. Pokud to tu již dříve bylo, tak se omlouvám, ale nenašel jsem to v blízké minulosti. Díky za pomoc. Petr Š.
uživatel
Petr Š.
19.05.2008, 15:15.05

RE: Přechod na HDTV

no neviem ci ten ferghnusnon je dobra voba, nakolko team co robil neofic softy uz neexistuje.. ale jak sa spokojis s offic tak skus
uživatel
Vlado Fogo
19.05.2008, 15:25.09

v tom bych neviděl problém. tam se používaj Hivion Ultima softy a podpora pokračuje. polskej tým nikdo extra moc nepostrádá.
uživatel
moonword
19.05.2008, 15:25.47

Tak ako hovorí Vlado. Teraz letí Vantage 7100 HD a to je delo.
uživatel
Milan C
19.05.2008, 15:27.48

no neviem ci vantage je delo ale co som mal tak kathrein a terazky aj ipbox ujdu hlavne ked je dobra pavucina ;)
uživatel
Vlado Fogo
19.05.2008, 15:35.07

Topfield TF7710HDPVR síce nemá EMU a pre niekoho to asi nebude DELO, ale je to solídny prístroj, je dvojtunerový a je lacnejší ako TechniSat DigiCorder HD S2.
uživatel
Ferrari
19.05.2008, 15:49.44

Vlado , vím še jsi (nebo byl) odborník tak

Vlado , vím že jsi (nebo bol) odborník ,tak něž něco napíšeš tak si to nejdřív promysli než napíšeš nějakou blbost ....
Nevím který TEAM máš na mysli asi DVB EXTREME , ale Ti snad skončili dříve než nějaký HD Ferdek se začal vyrábět ,
jinak doporučuji se občas podívat na www.laki.dvhk.pl
Na HD-8900 je softů dost a to nejmíň z několika zdrojů ...
uživatel
lubos3nec
19.05.2008, 15:59.06

Díky za názory, diskuze se koukám rozproudila :) , ale pod termínem "dělo" si toho zase až tolik nedokážu představit. Dělo může být pro každého trochu něco jiného. Mně kromě "kvalitní sw podpory" jde pak hlavně o uživatelskou "přívětivost" a hlavně dobrý obraz, což u HDTV programů předpokládám, ale pak mi jde o dobré zobrazení SD kanálů (což snad díky propojení HDMI kabelem také bude). Takže pak myslím na kvalitu "přepočtu" z SD na HD u těchto přístrojů (pokud je v tomto parametru nějaký znatelný rozdíl). Díky Petr Š.
uživatel
Petr Š.
19.05.2008, 16:25.29

@PetrŠ

Ano a to presne, čo píšeš, spĺňa Vantage 7100 HD. Cez HDMI v spojení s plazmou HD ale aj SD super.2 x čítačka, 2 x CA slot, podpora skvelá,komunikácia medzi kartami bez najmenších problémov...
uživatel
Milan C
19.05.2008, 16:33.21

plne souhlasim s Milanem C, co se tyce podpory, obrazu, tak Vantage 7100 R^
uživatel
docdoutnik
19.05.2008, 16:37.39

No a to nás čeká ještě Vantage 8000 R^
uživatel
drobeček
19.05.2008, 16:43.37

doma mi zbyl Ferda 8900, poslední neoficiální soft OK, zlepšila se komunikace s HDD, naprosto bezproblémové je ale stejně jen nahrávání na flešku, obraz vcelku v pohodě, ale novej bych si nepořídil, já to otestuju a stejně půjde asi do světa, spolupráce s diablem je pomalejší, ale také bezproblémová
uživatel
poky1
19.05.2008, 17:09.40

@lubos3nec

ja vim ze sa to zle pocuva lebo je to lacny a u nas hojne rozsireny prijimac, ale dvbextreme skoncilo a po nich to robila grupa zo sat ellite ale nic moc tie softy, teda patche offic image.. staci si len precitat pl fora
uživatel
Vlado Fogo
19.05.2008, 20:37.24

Digicorder !

Mám Digicorder cca 3 měsíce, nový samsung LE40BM 1080p,a to,co se dá chytit (moc toho není zatím), je š(nevhodné slovo). I upscaling je patrný zvlášť u sportu a nových seriálů.Cena se dá srazitnákupem v Rakousku nebo německu (viz internet o cca 3 tis.Kč).Sděl email,mohu odpovědět na další dotazy.
uživatel
duml
19.05.2008, 21:15.26

Všem díky za názory, mám také z té "malé" ceny Fergusona trochu obavy. Pokud by mi někdo chtěl pomoci radou především u Vantage ( o tom stroji dohromady nic nevím - mám na mysli chov pštrosa) tak moje adresa je sportclub@volny.cz. Samozřejmě se rád nechám přesvědčit i na původně zamýšleného Technisata (ale ten pták by mi tam asi fakt chyběl, muselo by pro něj mluvit něco zásadního). Jinak moc a moc díky všem za Váš čas. Petr š.
uživatel
Petr Š.
19.05.2008, 22:31.16

@Petr Š.

Ale ten pták by mi tam asi fakt chyběl ;) Aj mne...
No je tu ešte DIABO, tiež nenáročný na chov...
uživatel
Ferrari
19.05.2008, 23:30.38

Zkus AB IPBox 9000HD

Podpora se rozvíjí, je slušně vybavený, 2x slot na karty a ještě 2x CI pro moduly, hdd, USB, ETHERNET a Linux systém, HDMI, možnost dvou tunerů podle výběru, můžeš ale koupit jen s jedním a doplnit druhý později...
Jenom nemám vyzkoušené Diablo v CI. Freecam, Magic a CW modul v tom jdou.
uživatel
bob.r
19.05.2008, 23:45.33

A ještě dodatek...

Emu Mgcamd, cardserver Newcs... a vše, co v tom je dostupné chodí. Ten conax v tom jistě půjde časem i bez Diabla. Jde jen o to, jak na to spěcháš. Kdyby hned, to bys potřeboval i to Diablo...
uživatel
bob.r