| 22.05.2008, 15:51.27 | |
Propojeni 2 prijimacu a sdileni Gital+SkyLinkPotreboval bych prosim poradit. Chtel bych dva DVB-S pristroje, ktere by se daly propojit (RS323 nebo ethernet) a navzajem mezi nimi sdilet karty, treba CS Link a SkyLink. Treba jedna karta v jednom a druha v druhem pristroji. Neco podobneho ma ted DigiTV ale tusim, ze se pouziva jen jedna karta. Slysel jsem, ze to zvladaji Openboxy. Pouziva to nekdo v praxi? Popripade jaky typ pristroju mas a jake jsou s tim zkusenosti? Diky za kazdou radu! |
![]() faust |
| 22.05.2008, 16:14.51 | |
RE: Propojeni 2 prijimacu a sdileni Gital+SkyL...Cez RS-232 dokážu zdieľať proti sebe dve karty bez problémovo snáď iba Openboxy. Používa sa na to rada X-8xO. Nastavenie alebo rady spojené s prepojením sú bežne dostupné na rôznych fórach zaoberajúcich sa týmito prijímačmi. |
![]() dempsey |
| 22.05.2008, 16:19.48 | |
RE: Propojeni 2 prijimacu a sdileni Gital+SkyL...Lze použít Openboxy 800, 810 nebo 820. Přijímače se propojípřes RS232 a nakonfigurují dle použitých karet. Funguje to OK. Testováno na vzdálenost 30m. Případné dotazy na email : Digisat@seznam.cz |
![]() drobeček |
| 22.05.2008, 17:30.57 | |
RE: Propojeni 2 prijimacu a sdileni Gital+SkyL...mylsim ze je viacej znaciek , napr aj Illusony to zvladaju bezproblemovo |
![]() reavis |
| 22.05.2008, 17:39.00 | |
RE: Propojeni 2 prijimacu a sdileni Gital+SkyL...Diky moc za rady! |
![]() faust |
| 22.05.2008, 20:11.35 | |
reavisbohužiaľ nie je pravda čo si napísal... |
![]() dempsey |
| 22.05.2008, 21:02.27 | |
RE: Propojeni 2 prijimacu a sdileni Gital+SkyL...kup si radsi nejakej ipbox dreambox ci podobne. vyse zminovana reseni jsou limitovana poctem a nemaji zadnou rozsiritelnost do budoucna. k mnou zminovanym muzes prisdilet PCI satelitni karty a jine , coz reseni jmenem openbox neumi,o cemz majitele radsi nikde nepisi |
![]() bublajs |
| 22.05.2008, 21:25.31 | |
bublajskoľko by ho stálo času alebo peňazí rozchodiť čítačky a potom zdieľanie v linuxe? Tak isto nie všetky image sú bezpečné, preto že jednoducho nezistí /aj keby kúpil Dreambox/ či má originál alebo nie. Hold možno mu ale nejaká dobrá duša s nastavením pomôže , ale skôr by som to tipol na odpoveď "nech Ti pomôže ten kto Ti to predal" kdežto ľudovka Openbox a jeho nastavenie sa zmestí do dvoch riadkov na fóre.faust: niečo si asi vyberieš ale nech to je čokoľvek trvaj pri kúpe na tom aby Ťa s tým naučili robiť. :8) |
![]() dempsey |
| 22.05.2008, 22:50.46 | |
dempseyked mi to ide doma ok, tak neviem v com je problem ze nieje pravda co som napisal, ale ako vidno orientujes sa len v jednej znacke :)) |
![]() reavis |
| 22.05.2008, 23:02.13 | |
reavisvtip je v tom, že Tebe to možno doma ide ale susedovi to už nejde.Neviem ako dlho to máš - ja som s illu skončil už veľmi dávno- ak máš aspoň základné skúsenosti mal by si vedieť že s s rôznym hardware použitým v týchto prijímačoch sa nedá použiť rovnaký postup a mainsofty+vectry+unidry+Multicamy. Totiž každý sa správa úplne inak-kdež to na Openoch je všetko jasné a použiteľné pre všetkých rovnako.Ak o tom nevieš tak prosím, ale ak o tom vieš a zavádzaš - potom to už v poriadku nie je. Nevieš si ani predstaviť koľko poznám ľudí, ktorí hlavne kôli tomuto zdieľaniu prešli na Openbox. Získali tým bezproblémové čítanie kariet a zápisy na ne, spoľahlivé a jednoduché zdieľanie dvoch kariet oproti sebe a ešte výborný emulátor. |
![]() dempsey |
| 23.05.2008, 06:56.59 | |
RE: Propojeni 2 prijimacu a sdileni Gital+SkyL...dempsey: resenim sou maximalne 2 radky v konfiguraku.ktery kdyz prectes, tak se nemusis ani foru ptat. nebudeme se radsi ani bavit o tom, ja slozite bude flashovat opena. jak to tam posles z kompu co nema seriak ? investujes do redukce a stejne tim to pohodli ktery ma ethernet nenahradis. jestli si myslis ze je to buhvi jak slozity, tak se pletes. navodu sou vsude kupy.a tedka mi rekni jak ten tvuj openkram rozsiris az bude HD ? budes cekat ze openi mozna vyrobej njk HD a protoze uz mas openy tak ti nezbyde nic nez open ? muhaha tak to je volba jak .... k dreamu pichnes ipbox hd nebo proste cokoliv ethernetiho (doufam ze i vantage se pochlapi) a jedem dal. skystar hd aspol ani nebudu komentovat. tak tedka uved ty, vsechny prednosti. a prosim vecne, me neprijde adekvatni argumentovat tim, ze nekdo neco zvladne nebo nezvladne. to sou argumenty tak na domecek z karet a ne k diskuzi. |
![]() bublajs |
| 23.05.2008, 07:32.35 | |
4bublajsNic proti, ale není to spíše debata o penězích a složitosti nastavení? Nemá smysl srovnávat cenu dvou X800 s dvěma linuxovýma. I když tazatel neřekl, že to chce nejlevněji, dempsey mu nabídl nejjednodušší spolehlivou cestu. O dalším rozšiřování přece nikde řeč nebyla. Můj názor je, že než bude u nás aspoň pár celoplošných stanic vysílat v HD, budou mít ty openboxy za čtyři a půl tisíce dávno odslouženo. Hello |
![]() Tomik535 |
| 23.05.2008, 08:10.28 | |
RE: Propojeni 2 prijimacu a sdileni Gital+SkyL...Ono to smysl ma. Cena nejlevnejsich klonu neprevysuje 4/3 toho co zminujes. .Ne vsichni uvazujou tak, ze si HD poridej az bude 5kanalu. EUROSPORT jede :)))) tak neni na co cekat. slovaci chtej taky olympiadu HD a co nas ceka do konce roku vi buh. dreama skystar hd a mas to bez cekani :) bez nakupu zbytecnyho srotu, kterej ma uz tedka odzvonino. |
![]() bublajs |
| 23.05.2008, 08:25.32 | |
no joEurosport jede a pár dalších zahr. stanic, ale pro mě to ještě důvod ke koupi pořádného HDstb nad 10litrů není. A faust chce sdílet cslink..tam se s tebou vsadím, že budou mít fakt odslouženo.. :))Ahoj |
![]() Tomik535 |
| 23.05.2008, 10:56.51 | |
bublajsflashovať Opena /img/ je presne tak zložité ako Dreambox-ba dokonca rýchlejšie, pretože má súbor pre Opena len 1,6 MB.Čo sa týka prenosu settingov alebo kľúčov je čas zanedbateľný. A s tou redukciou USB-serial - to s tým má čo spoločné? Vysvetliť človeku nastavenie čítačky alebo zdieľania pre chúdiatko Openbox je nepomerne jednoduchšie ako v linuxe-to hádam nepoprieš a tak je to užívateľsky prívetivejšia varianta bez akých koľvek pochýb. Ty by si stále niečo rozširoval a o tom som nečítal od chlapca ani riadok. |
![]() dempsey |
| 23.05.2008, 13:15.41 | |
RE: Propojeni 2 prijimacu a sdileni Gital+SkyL...tomik: ale ja nerikam ze si to bude kupova tedka. za pul roku , za rok to prijde a k cemu mu pak bude openbox ? takhle krabicku veme, da ji do dalsi mistnosti kde by krabicku mohl mit a tam bude cucet :)dempsey: vazne si myslis ze to tim ethernetem neni rychlejsi ? a ani kdyz k tomu nemusis chodit ? :) a ty k tomu musis furt chodit kuli klicum ? proc ? proc je tady na zahrade tak pekne a proc muj notebook nema seriak ? |
![]() bublajs |
| 23.05.2008, 13:34.08 | |
RE: Propojeni 2 prijimacu a sdileni Gital+SkyL...tomik: kdyz uz si u ty desitky tak za tu by se dal sehnat komplet klon+ kathrein ufs 902 , pokud to uz ma firmware tak to umi newcs a jestli to umi ten jedinej usb2 port rozjet pro zaznam tak to je prijatelny ne ? mozna se v tom kathreinu pletu, jeste sem to moc nenastudoval |
![]() bublajs |
| 23.05.2008, 13:39.22 | |
bublajsJá vědomě klony nekupuju, když pominu nějaké předsudky, tak se to stejně nevyplatí. Jestli si ho(HD) někdy koupím, bude to nejspíš jeden z dražších Vantage. Pokud se samozřejmě do té doby neobjeví něco lepšího..hello |
![]() Tomik535 |
| 23.05.2008, 13:49.18 | |
RE: Propojeni 2 prijimacu a sdileni Gital+SkyL...Tak si neklonuj, pridej petikilo a mas ipbox. Vantage pripojis s openboxem jak ? |
![]() bublajs |
| 23.05.2008, 13:57.58 | |
bublajsAž budu mít HD (třeba Vantage), budou mí Open-Ferda zralí na podložku pod květináč. |
![]() Tomik535 |
| 23.05.2008, 14:07.30 | |
RE: Propojeni 2 prijimacu a sdileni Gital+SkyL...Tak to je teda moc dobra rada od tebe. Az bude nekdo s openama chtit HD ( budeme spis mluvit o mpeg4, pac muze bejt furt SD), tak je muze zahodit a koupit dva vantage na kterejch to ani momentalne nejde (nepletulise) . To se urcite vyplati :))))))) |
![]() bublajs |
| 23.05.2008, 14:21.27 | |
bublajsDoporučuji přečíst znovu o co tazateli šlo, pořád sem taháš nějaké další rozšiřování, HD, na to se přece nikdo neptal. Nepředpokládám, že se ptá, co má koupit za půl roku. Jestli mi u nás přiskočí přes noc polovina cs linku v HD, tak si ho klidně koupím zítra a ty moje 2 přijímače ti z radostí podaruji a konečně si koupím i lepší zobrazovač. Ale můj odhad je v letech. Vždyť ten přijímač je např. po dvou letech už neprodejný. A o moc déle ty levné nevydrží, oprava se už pak ani nevyplatí. Nebaví mě se hádat o pár korun, ani tazatel nepsal, že ho chce na deset let, protože je nějaká (nevhodné slovo). Hello |
![]() Tomik535 |
| 23.05.2008, 14:22.41 | |
dodatek..sociální případ. |
![]() Tomik535 |
| 23.05.2008, 15:25.28 | |
RE: Propojeni 2 prijimacu a sdileni Gital+SkyL...tomik, o to vic pozorneji by si mel cist sam, neb tazatel se ptal na 323 a tu ani ty na tom opensrotu nemas. takovej kram co vydzi 2 roky bych nepral ani nepriteli. kdyz nekdo dneska chce 2 telky , tak zejtra muze chtit 3 nebo 5. s jidlem roste chut. s opensrotem nemas sanci. takatel by mel vedet vsechny aspekty pouzivani a ne ze tedka to jde a stoji to 4litry. vetsina lidi ani nevi co by mohla mit a co se da udelat a tak se na to ani nemuze zeptat. |
![]() bublajs |
| 23.05.2008, 15:34.19 | |
RE: Propojeni 2 prijimacu a sdileni Gital+SkyL...Bavíme se pořád o penězích, buď na to má a koupí si linuxy, které někdy možná využije, nebo openy. Jeho věc. Tazatel se ptal na 323, ale předpokládám, že myslel 232 a ten x800 nemá? Ty máš na svém RS323? |
![]() Tomik535 |
| 23.05.2008, 15:51.31 | |
bublajstrošku sa ukľudni.Keby si sa trošku zaujímal aj o iné prijímače zistil by si že zdieľanie dvoch kariet je na Openboxoch reálne a plne funkčné pre 6 klientov a rozvod sa robí ako LAN sieť. Meleš tu stále o inom a faustov preklep vydávaš ako smerodatný údaj. To je taký problém držať sa témy ? |
![]() dempsey |
| 23.05.2008, 16:36.28 | |
RE: Propojeni 2 prijimacu a sdileni Gital+SkyL...Jo, myslel jsem RS232 :-)Chtel jsem jen nejake jednoduche reseni. Sdileni treba pro obyvak a pokoj v jednom byte. Nemel jsem na mysl nejake tahani site po baraku mezi sousedy atd :-D Staci mi proste jen dva pristroje, ktere kdyz bych jakkoliv propojil, tak aby to mezi sebou sdilelo ty dve karty. Proste nejake uplne jednoduche reseni. Ale diky za kazdou radu! |
![]() faust |
| 23.05.2008, 16:52.15 | |
takžes radami můžeš být určitě spokojen. Jednodušeji už to neznám. Hello |
![]() Tomik535 |
| 23.05.2008, 20:28.56 | |
RE: Propojeni 2 prijimacu a sdileni Gital+SkyL...dempsey, uklidnit by ses mel prvorade ty. to co ty nabizis je uplna silenost. na dva openy krabice za 6 ? coze ? ani k tem sesti klonum to nestoji za to. nehlede na to , ze ten rozvod je jinak uplne k nicemu.tomik, o penezich meles furt jen ty. penize penize , ty delas v bance ze o tom mluvis kudy chodis ? dve skystar2 stojeji tolik co ten jeden slavnej openbox. A na to ze si k dreamum muzes pridat treba skystar si zapomel ? penize penize vid ??? |
![]() bublajs |
| 23.05.2008, 20:40.30 | |
RE: Propojeni 2 prijimacu a sdileni Gital+SkyL...dempsey: prosimte prozrad mi tu bozskou vyhodu toho spliteru za 6? ze jako az budes flashovat 6 openu, tak budes vsechny nosit k jednomu kompu ? nebo ze si koupis usb redukci k notebooku a budes obchazet vsechny ty boxy ? a ta vyhoda je v tom, ze k nahrani klicu budes tuhle obihacku furt opakovat ?a pak mi taky rekni v cem je to vyhodny cenove, penize je prece velmi oblibene slovo openboxaku. tahle konfigurace je totiz skoro drazsi nez 6 klonu nebo ipboxu. a to az jeden z tech sesti bude chtit jinej box tak si vsichni pudou hodit srotem na skladku ? |
![]() bublajs |
| 23.05.2008, 20:43.46 | |
RE: Propojeni 2 prijimacu a sdileni Gital+SkyL...faust: zacni tahat ethernet uz tedka, pac ho do budoucna pouzijes a jeste si vzpomenes, ze si to udelal. tahat nejaky srandy ala openbox spliter, to je cesta do nikam. kabel staci jedinej a to aspon gigovej ethernet :) |
![]() bublajs |
| 23.05.2008, 22:08.33 | |
RE: Propojeni 2 prijimacu a sdileni Gital+SkyL...ale si sa rozohnil :fuming:keď si to ešte stále nepostrehol ide mu o dva prijímače, ktoré dokážu zdieľať dve karty oproti sebe cez RS 232 |
![]() dempsey |
| 23.05.2008, 23:08.52 | |
RE: Propojeni 2 prijimacu a sdileni Gital+SkyL...vazne ? a proc mu cpes spliter za 6 ? a proc mu rovnou nereknes ze ten kram je vcelku o nicem, kdyz kuli setingu, klicum ho musis furt nekam pripojovat a tim padem chodit a pripojovat-odpojovat ? nedejboze pres reduxi. proc nereknes, ze sprava dreamu a spol je pres www asi 100X jednodussi, ze muze nahravat na sitovej disk ? ty mu to nereknes proto, ze budto ses takovej lamer , ze nevis, nebo proto ze by si musel uznat, ze ten openbox je tak akorat obertrapnej bullshit ???? |
![]() bublajs |
| 03.08.2008, 02:01.19 | |
@bublajs - Jaky je nejlevnejsi receiver s LAN portJaky je nejlevnejsi receiver s LAN portem? Je toOpticum 4100 TSCXE (cip DVB-ST 5119) anebo se da najit jeste neco levnejsiho (navic s plnym linuxem)? Asi ne co? |
![]() gorro |