| 24.05.2008, 20:57.59 | |
stahování jasu na TVkdyž připojím sat. přijímač do TV přes scart stahuje mi to na TV jas, teletext je skoro nečitelný, pokud scart odpojím vše je ok |
![]() joudisboy |
| 24.05.2008, 22:49.04 | |
RE: stahování jasu na TVA pripajas to do scart in,nie do scart out? |
![]() Blooddog |
| 24.05.2008, 23:25.38 | |
RE: stahování jasu na TVMám podobný problém s GI 8001S. Stahuje se postupně, a když scart odpojím a připojím, je vše ok a postupně se zase stahuje. Dělá to, když je v satelitu zapojen více, než jeden výstup AV. Už jsem to tady před delším časem řešil a nepodařilo se to. Možná se jedná o nějakou nekompatibilitu satelitu a videoprocesoru v TV.Něco podobného mně napsal jednou servisák: měl taky nějaký sat, který dělal problémy, když změřil výstup kompozitního videa na satelitu osciloskopem, vše bylo normální. Nakonec přišel na to, že problém je se všemi TV, který mají stejný konkrétní videoprocesor. Existují přístroje, které mají vstup videa a výstup. Kompletně na výstup vysílají nový videosignál. Obraz berou ze vstupu a zbytek signálu (zřejmě nějaké nosné kmitočty - nevím přesně) vytvoří sami nové. Je to právě kvůli takovým problémům. Ale je to pekelně drahý. Možná by pomohl i obyčejný aktivní videorozbočovač a použít na sat jen jeden výstup. Co se týče mého případu. Jak je to u tebe nevím, jestli máš problémy, ikdyž je zapojen jen jeden výstup AV, nebo ... |
![]() aaaTonda |
| 25.05.2008, 02:42.54 | |
RE: stahování jasu na TVpokud zatížíš výstup více přístroji,není se čemu divit,sat není atomová elektrárna,někde se úbytek musí projevit |
![]() pierrepetr |
| 25.05.2008, 08:06.44 | |
RE: stahování jasu na TVvideo mám scartem do sat. a ze sat. scarten do tv, standartní zapojení |
![]() joudisboy |
| 25.05.2008, 11:20.49 | |
RE: stahování jasu na TVProč nemáš -sat -video - TV? |
![]() hobza |
| 25.05.2008, 11:53.59 | |
RE: stahování jasu na TVprotože když nahrávám z terestrálu na video můžu se koukat na sat. |
![]() joudisboy |
| 25.05.2008, 18:31.55 | |
pierrepetrNepochopil jsi mě.Já nemám zapojených více zařízení na jednom AV výstupu. Nemám tam pasivní rozbočovač. Vše je připojeno standartně k jednotlivým AV výstupům. Takže by to mělo fungovat, ale ne. |
![]() aaaTonda |
| 25.05.2008, 21:29.08 | |
RE: stahování jasu na TVpak bych to odnesl do prodejny,to nesmí takovou vadu vykazovat,jedině kdyby to bylo popsáno v návodu,že se to může takto chovat,pak nejde o vadu,ale o vlastnost výrobku a tím,že jsi ho i tak koupil,tak s tímto souhlasíš a nemáš nárok na reklamaci |
![]() pierrepetr |
| 25.05.2008, 23:02.38 | |
RE: stahování jasu na TVV návodu to není, je to vada a reklamace již není možná. Zjistil jsem to až po čase (dříve jsem nepotřeboval dva AV výstupy). Ale i tak jsem to vyřešil jinačím zapojením. Sice mně to úplně nevyhovuje, ale zatím to nechám tak.Je tam nějaký problém, že zdroj videosignálu je měkký a není dostatečně silný. Časem možná udělám aktivní videorozbočovač a dám ho přímo dovnitř do stb. jeho výstupo dám do scartů a cinch místo stávajících, jeden stávající využiju jako vstup do videorozbočovače. Ale zatím se mně nechce do toho pouštět. |
![]() aaaTonda |