| 08.08.2008, 14:46.54 | |
Rušení programu druhým přijimačemMám dva sat.přijimače postaveny na sobš.Zapojený mám GI8001.Chtěl jsem z druhého Kaonu stáhnout programy doPC a po dobu přenosu se zrušil program který jsem sledoval na GI.To samé udělá i při pouhém zapínání Kaona.Jak je to možné. |
![]() Jarous |
| 08.08.2008, 14:55.24 | |
RE: Rušení programu druhým přijimačemJe to popsáno v Maxweloových rovnicích. Elektromagnetické pole vznikající prudy tekoucími ve vodičích se šíří v prostoru a v jiných vodičích indukuje proudy, které tekouce vytvářejí na odporech případně kapacitorech napětí. Též je ovšem docela dobře možné, že se prostě jenom přepíná napájecí napětí pro LNB u přijímačů zapojených v sérii. |
![]() Antonín |
| 08.08.2008, 15:02.57 | |
RE: Rušení programu druhým přijimačemTen Kaon není nijak zapojen ani propojen jen do 220V. |
![]() Jarous |
| 08.08.2008, 15:09.30 | |
RE: Rušení programu druhým přijimačemPak jedině vysvětlení dle pana Maxwella. |
![]() Antonín |
| 08.08.2008, 15:29.40 | |
RE: Rušení programu druhým přijimačemano ,může být.Přijímače mohou vyzařovat různé "zrcadlové" ale i jiné kmitočty z oscilátorů a podobně.Rušit přijímač může tímto spůsobem jak jiný přijímač,tak mob. telefon,tak přenosný telefon dect či jiný....a to až do cca 5m(to se může ale lišit) Rv |
![]() cb21 |
| 08.08.2008, 15:51.23 | |
RE: Rušení programu druhým přijimačemDěkuji za objasnění příčiny,myslel jsem si to .že to tak nějak bude ale stejně je divné,že to rušení je tak silné,že přeruší něco co je propojeno drátama. :bigeyes: |
![]() Jarous |
| 08.08.2008, 17:18.23 | |
RE: Rušení programu druhým přijimačemto víš:-) nic neni odstíněno dokonale a "Faradeova klec"také není dokonalá.:-) To mě někdy mrazí v zádech,když si představím,že mikrovlnka vysílá z "magnetronu" značnim výkonem na f 2450MHz a některé mají stínění(mřížka)narušeno,či se to může dostat jinými škvírkami:-) ;P |
![]() cb21 |
| 09.08.2008, 00:13.31 | |
RE: Rušení programu druhým přijimačemnikdy se proto nedivej do mikrovlnky ani pres ty plechovy dvirka nebo se tiu uvari ocicko :-D jinak to co popisujes je na stiznost na CTU a na provereni EMI kompatibility a nekdo by asi mel dostat za usi |
![]() gorro |