Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
08.08.2008, 14:46.54

Rušení programu druhým přijimačem

Mám dva sat.přijimače postaveny na sobš.Zapojený mám GI8001.Chtěl jsem z druhého Kaonu stáhnout programy doPC a po dobu přenosu se zrušil program který jsem sledoval na GI.To samé udělá i při pouhém zapínání Kaona.Jak je to možné.
uživatel
Jarous
08.08.2008, 14:55.24

RE: Rušení programu druhým přijimačem

Je to popsáno v Maxweloových rovnicích. Elektromagnetické pole vznikající prudy tekoucími ve vodičích se šíří v prostoru a v jiných vodičích indukuje proudy, které tekouce vytvářejí na odporech případně kapacitorech napětí. Též je ovšem docela dobře možné, že se prostě jenom přepíná napájecí napětí pro LNB u přijímačů zapojených v sérii.
uživatel
Antonín
08.08.2008, 15:02.57

Ten Kaon není nijak zapojen ani propojen jen do 220V.
uživatel
Jarous
08.08.2008, 15:09.30

Pak jedině vysvětlení dle pana Maxwella.
uživatel
Antonín
08.08.2008, 15:29.40

ano ,může být.Přijímače mohou vyzařovat různé "zrcadlové" ale i jiné kmitočty z oscilátorů a podobně.Rušit přijímač může tímto spůsobem jak jiný přijímač,tak mob. telefon,tak přenosný telefon dect či jiný....a to až do cca 5m(to se může ale lišit) Rv
uživatel
cb21
08.08.2008, 15:51.23

Děkuji za objasnění příčiny,myslel jsem si to .že to tak nějak bude ale stejně je divné,že to rušení je tak silné,že přeruší něco co je propojeno drátama. :bigeyes:
uživatel
Jarous
08.08.2008, 17:18.23

to víš:-) nic neni odstíněno dokonale a "Faradeova klec"také není dokonalá.:-) To mě někdy mrazí v zádech,když si představím,že mikrovlnka vysílá z "magnetronu" značnim výkonem na f 2450MHz a některé mají stínění(mřížka)narušeno,či se to může dostat jinými škvírkami:-) ;P
uživatel
cb21
09.08.2008, 00:13.31

nikdy se proto nedivej do mikrovlnky ani pres ty plechovy dvirka nebo se tiu uvari ocicko :-D jinak to co popisujes je na stiznost na CTU a na provereni EMI kompatibility a nekdo by asi mel dostat za usi
uživatel
gorro