| 21.08.2008, 21:19.15 | |
Dobrá zpráva,zlevňuje se!!Tak s potěšením pozoruji pohyb na VO cenících u karek Gital a především TaT směrem dolů!!Hmmmm,že by reakce na blížící se start dalších veřejnoprávných či jiných Muxů v DVB-T??Jsem rád,že se mi potvrdila předpověď.Jen tak dál,čím více Muxů,tím nižší cena přístupových karet. |
![]() Saxon |
| 21.08.2008, 21:42.36 | |
RE:Dobrá zpráva,zlevňuje se!!hmm ze by to stalo stovku jako v Rakousku. ..drbem.. drbem... zakaznika uz to ze musi platit dvakrat (ze plati konsesi a pak jeste dvoji platbu tak to snad jde jenom u nas v CSSR. |
![]() skohy |
| 21.08.2008, 21:50.37 | |
RE: Dobrá zpráva,zlevňuje se!!To asi těžko,ale každá ušetřená koruna je dobrá.Často mám pocit,že regulace/zpomalování/ startu DVB-T u nás,je dobře ošetřené dílo s jasným záměrem dojit zákazníka,dokud to jde a je co. |
![]() Saxon |
| 21.08.2008, 22:10.06 | |
Pocit?O tom prece neni nejmensiho sporu. Cim v DVB-T hure, tim pro UPC, O2, TaT, Gital i DigiTV lepe ;) |
![]() radeq |
| 21.08.2008, 22:16.14 | |
RE: Dobrá zpráva,zlevňuje se!!Informace o tlačení VO cen dolů vyvolají tlačení MO cen taky dolů a následuje další reakce tlačení VO cen dolů atd.A pak se zlikvidují navzájem TT+Gital a zákaznící budou v prde..(záruka je na HW a na kartě je malým písmem napsané-Po dobu vysílání programů v paketu CsLink nebo po dobu životnosti karty)Z čeho to asi budou plati za 2-3 roky, když už to budou mít všíchni :bomb:A pak tu bude kdejáký dement brečet, že platí polatky za vlastnictví přijímače, na kterém mu nic nejede a Saxon asi nebude chápat, proč má prodávat za 10,-Kč=10%/100,-. (pokud je obchodník, když tu píše o snižování VO cen ) :))) :))) :))) |
![]() RAFI007 |
| 21.08.2008, 22:18.01 | |
RE: Dobrá zpráva,zlevňuje se!!ale to pak bude baff az si vsichni budou muset sehnat stb s mpg4 dobry tah od naseho provozovatele...taaak taak vosa do ulu sup sup jenom ted jinej med ale s tim se cesi vyrovnaj jsou na to zvykli nekteri snad prejdou i ten mpg2 a pak pujdou rovnou na mpg4 |
![]() skohy |
| 21.08.2008, 22:45.51 | |
RE: Dobrá zpráva,zlevňuje se!!Zlevnuje se a Olympiady v Londyne se bude ucastnit Digitalne Slovensko. Hooray!! |
![]() Mirectec |
| 21.08.2008, 23:08.56 | |
RE: Dobrá zpráva,zlevňuje se!!...aj Skylink ma byť o 5OOsk lacnejší |
![]() Satmaster |
| 21.08.2008, 23:40.40 | |
@RAFI"Z čeho to asi budou plati za 2-3 roky, když už to budou mít všíchni"Si spadol na kokos? V Rakusku stoji ORF karta podstatne menej nez u nas, predava sa uz par rokov, a vlastni ju uz kazdy Rakusan? |
![]() black |
| 22.08.2008, 06:51.51 | |
RE: Dobrá zpráva,zlevňuje se!!A teď to černouškovi došlo :))) :))) .Jako soukromá společnost musí část peněz vydělat na začátku prodejem a část pak hradit z placených programů.A pokud chce srovnávat s ORF, tak pak je na trhu Karta ČT za 599,-, je neomezeně a jsou na ní programy veřejnoprávní TV.Jenže jí skoro nikdo nechce a radši si koupí kartu za 2000,- R^ |
![]() RAFI007 |
| 22.08.2008, 06:53.39 | |
RE: Dobrá zpráva,zlevňuje se!!Saxon: DVB-T v ČR = Hodně dobře ošetřené dílo. Není divu při mini TKR UPC za 200kč měsíčně bude DVB-T králRAFI007: Pán je ekonom ? :laughing: Právě když to budou mít skoro všichni bude cena nejníže. Dále jsou doprovodné služby (další plac. tv a pod.) a mohou být další služby PPV (pay per view) a jiné. Tak neuplakávej předčasně, vliv na tom máš "žadný". |
![]() juzek |
| 22.08.2008, 07:03.02 | |
RE: Dobrá zpráva,zlevňuje se!!Jo Saxone zlevnuje to mas mozna pravdu,zalezi vsak co, a u TT a GITAlu je to tak dulezite jako inflace v Zimbabwe |
![]() rj45 |
| 22.08.2008, 07:21.12 | |
RE: Dobrá zpráva,zlevňuje se!!@Saxonto ses pěkně uplácnul, to že Omko milostivě slevnilo o cca 100 kč je jen jejich opožděná reakce, všude jinde se již x měsíců za tyto ceny nakupuje. Omko má do velkoobchodu hodně daleko!! A jak píše RAFI007, další slevňování může vyvolat nepříjemnou věc, že za 5 let provozovatele vyhlásí, životnost karty skončila a teď si všichni kupte novou!!! Rv ;P Nebo výměny už nebodou probíhat zdarma, ale třeba za 5-ti kilo! To bude potom jásotu!! :O |
![]() Zip |
| 22.08.2008, 07:59.57 | |
RE: Dobrá zpráva,zlevňuje se!!Chcete koukat platte!Pocitac vam take nikdo po 5 letech nevymeni musite jsi jit koupit novej |
![]() jjajapaja |
| 22.08.2008, 08:02.19 | |
@ZipSi sa asi zle vyspal (ak si vobec spal), perlis uz od rana. |
![]() black |
| 22.08.2008, 08:50.07 | |
RE: Dobrá zpráva,zlevňuje se!!Co bude za 5 let??Žijeme přítomností a ceny musí kopírovat přítomnost a né co bude.Co bude,bude!! :))) :))) :))) R^ |
![]() zzaner |
| 22.08.2008, 10:59.54 | |
Co že se zlevňuje?No zase až taková cenová revoluce karet to není!Takže jásání není rozhodně namístě. |
![]() Old Master |
| 22.08.2008, 11:04.03 | |
re:Jak tady koukám, tak někteří evidentně nemají absolutně páru o velkoobchodě - viz názory od zzaner, Saxon a spol. Musím se smát, ale do smíchu to, bohužel, není.Jen tak dále, jenom slevňovat donekonečna. Ony už jsou výsledky u některých výrobků již vidět, stačí se pořádně podívat a trošku uvažovat. Dělám velkoobchod i maloobchod již nějaký ten rok a nemá smysl tady někoho přesvědčovat jak to je nebo bude s cenami, apod. Jen tak pro příklad zkušenosti respektive názory montážníků - jak např. naúčtovat lidem za instalaci sat kompletu s motorem(vrtání, je to na střeše, nastavení, cestovné, opotřebení materiálu, drahý měřící přístroj, atd.) cca 2500 Kč, když mi zákazník argumentuje, že dal za komplet maloobchdně cca 4500 Kč a on chce víc jak polovinu ceny sestavy za práci...? Ano, za našimi hranicemi je to normální, ale žijeme bohužel v Česku a tady se to lidem těžko vysvětluje. To je jen jedna malá věc, která se odvíjí od ceny VO. Ano, je tržní prostředí, ale je třeba se na věc dívat i z jiného úhlu pohledu. Každopádně mám na to svůj názor, který by se dal sepsat i s argumenty minimálně do sešitu, ale to tady není prostor ani čas. |
![]() BBS |
| 22.08.2008, 11:16.09 | |
RE: Dobrá zpráva,zlevňuje se!!Ale cena práce se řídí také nabídkou a poptávkou.To tu přece bylo i za doby"komunismu".Já mám paměť pořád dobrou. :))) :))) :))) |
![]() zzaner |
| 22.08.2008, 11:33.00 | |
Pro BBSV dnešní době Ti není co závidět,celkem Tě chápu,ale legrace musí být i kdyby na chleba nebylo a o tom ta diskuse je. |
![]() zzaner |
| 22.08.2008, 11:37.32 | |
for zzanerTo máš samozřejmě pravdu, trh řídí nabídka a poptávka, ale je rozdíl prodávat rohlíky v krámu nebo satelitní techniku.Ty rohlíky ti většinou prodá každý a poptávka je po nich de facto každodenní, ale u toho satu je to jenom trošku jinak a navíc něco musíš o tom i vědět a umět, pokud teda nejsi nějaký fušer co to dělá jen tak pro přivýdělek na pivo. Opravdu nemíním tady s tebou ani nikým jiným polemizovat, protože počítám, že asi velkoobchod neděláš a je to bezvýznamné tě přesvědčovat, že je třeba udržovat nějaký servis, technickou podporu, ad. věci, které normální spotřebitel nevidí a ani nemá důvod a samozřejmě stojí (nejen) mě celkem dost. Jasně, číňan to vyrobí za zlomek ceny, ale já nedávám zaměstnancům na výplatu 2000 Kč, tak jako třeba Adidas v Číně - pro příklad. Tebe jako koncáka zajímá jen cena a logicky nejnižší. Prostě z toho profituješ, což je pro tebe dobře. Ale jsou dvě strany eura - spotřebitel a obchodník. Nechci si tady stěžovat, ano můžu dělat přece něco jiného, klasický stupidní argument, ale není to jenom o tom. |
![]() BBS |
| 22.08.2008, 11:43.26 | |
@ZipeMožná jsem se uplácnul,to se mi stane ještě milionkrát.Velkoobchodník nejsem a u Omka už dávno nenakupuju,přešel jsem jinam a to z prostých důvodů. BBS - Nikdy jsem neměl větší problém při stanovení ceny za montáž.Komplet s motorem za 4500kč bych nikdy nemontoval.Takový snad ani neexistuje. Než budou mít kartu na CSlink jak vy říkáte "všichni",to už nikdo z nás montovat satelity nebude.... |
![]() Saxon |
| 22.08.2008, 11:43.41 | |
Pro BBSJá,pokud už něco dělám,tak jen pro zábavu a nebo pokud mě k něčemu žena přinutí. |
![]() zzaner |
| 22.08.2008, 11:48.06 | |
RE: Dobrá zpráva,zlevňuje se!!@blackjá se vyspal dobře a za svým názorem si stojím. Aby jsi se jednou nedivil! :O |
![]() Zip |
| 22.08.2008, 11:52.35 | |
RE: Dobrá zpráva,zlevňuje se!!@Saxonjo, jo taky se občas uplácnu, ale snažím se to hlídat. :))) No vida, taky jsem od Omka velmi dlouho nic nepotřeboval, vždy byla lepší alternativa. :))) |
![]() Zip |
| 22.08.2008, 12:02.04 | |
for SaxonTa cena je uvedena jen pro příklad, ale teď to jde takovým tempem dolů, že bych se ani nedivil, kdyby to tak za měsíc nebo za dva bylo normální. Jinak počítej se mnou - motor 1200 + přijímač 1500 Kč + karta 1500 + parabola 300 + konvertor 150 a kde jsme??? "Super" ceny můžeš najít i na některých shopech, jen hledat...Podívej se třeba jak se dokur..la během posledných týdnů cena Topfieldu 6000CR...a mnou zmiňovaných 4500 Kč není vůbec nereálné a pokud se toho chytnou šudlíři jako je třeba Emos, tak bych se tomu vůbec, ale vůbec nedivil. |
![]() BBS |
| 22.08.2008, 20:32.24 | |
for BBSPřesně,tak jak to píšeš. |
![]() Promax |
| 22.08.2008, 22:51.41 | |
Pro BBSNelze nic jiného než souhlasit.Je to přesně tak. |
![]() Máchal |
| 27.08.2008, 17:12.41 | |
RE: Dobrá zpráva,zlevňuje se!!Kde se zlevňuje?Na eshopech?Protoze jsem nic na oficiální straně t-t nic neviděl. |
![]() epec |